Év koncertje - szavazás

Indul a Vintage TV: szóhoz (és képhez) jutnak a magyar zene ikonjai

2015. június 15.  ·   Ajánló   ·  Fiery

Hosszú évek óta azon kesergünk, hogy nincs megfelelő médiája a hazai pop-rock életnek! A tévék, rádiók szinte kötelezővé tették önmaguk számára, hogy 25 évesnél idősebbek közül csak nagyon kevés „kiváltságos” kerülhet képernyőre, rádióba! Most végre eljött az idő, hogy bejelentsük: Hölgyeim és Uraim, júniustól elkezdi tesztadását Magyarországon a Vintage TV!

Indul a Vintage TV: szóhoz (és képhez) jutnak a magyar zene ikonjai

A rövid történet: Öt évvel ezelőtt a ködös Albiponban egy ember arra gondolt, hogy elindít egy olyan igényes, zenei csatornát, amiben olyan zenészek – hangsúlyozom, zenészek – kerülnek képernyőre, akik évek, évtizedek óta tettek, tesznek valamit az asztalra, de a mai modern divat miatt kiszorultak minden médiából! Ezt az embert egyébként több mint negyven éven keresztül igen szoros szálak fűzték a brit könnyűzenéhez. A szándékot tett követte, és elindult Londonban a Vintage TV. Számos szakember barátja, zenész ismerőse óvta - mert ők is elhitték már, amit a média sugall -, hogy terve nem fog bejönni, hamar elhal a lelkesedés, és veszteséges lesz a működtetés.

Nem így történt, a Vintage TV ma már az egyik legnépszerűbb csatorna, és ekkor úgy döntött, tervét megvalósítja szerte Európában is, így jutott el hozzánk, Magyarországra. A munka pedig megkezdődött!

A Vintage TV egyedülálló zenei archívummal rendelkezik, rengeteg olyan zenével is, amely a videoklip-korszakot megelőzően született. Az első hazai felvételek a Vintage Portré jegyében születtek. Ez annyit tesz, hogy meghívót kapott néhány szakma által elismert zenészt, előadóművész, akik első körben saját, személyes történeteiket osztják meg a nézőkkel az angol pop- és rockzenén keresztül.

Az ikonikus társaság pedig folyamatosan bővül. Első vendégek voltak; Kalapács József, Benkő László, Török Ádám, Papp Gyula, Sipos Peti, Géczi Erika, Keresztes Ildikó, és Zalatnay Sarolta. A forgatások pedig nem állnak le, legközelebbi vendégek a tervek szerint Takáts Tamás, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Majsai Gábor, Rudán Joe, Csepregi Éva, Tissy, Bornai Tibor, Demeter Gyuri, és Majsai Gábor lesznek.

 

Az elképzelések alapján ősszel beindul a hazai gyártás is, és a néző egyre több magyarzenész ikonnal és fiatal tehetséggel ismerkedhet majd meg. Központi témában végre a hazai rock és popipar lesz, erre épül a műsorok nagy része is. Várható továbbá, hogy koncerteket, egyedi fellépéseket rögzít a csatorna, hogy azokat az ország különböző részein élő rajongók is láthassák. A hírek szerint az első felvételek olyannyira jól sikerültek, hogy az anyag már utazik is brit földre, hogy ott is megismerhessék magyar kultikusainkat.

Remélem, a hazai pop - és rock rajongótábor is az ügy és a csatorna mellé áll, mert így, együtt könnyebb lesz elérni a célt. Újra megtölthetjük tartalommal és igényességgel a médiát, és talán már nem kell szégyenkeznünk a kétakkordos vackok hallatán!


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek