Irány a világűr! - Intergalactic Lovers a GMK-ban

2015/10/09  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Belgium egyik legnépszerűbb fiatal koncertzenekara, az Intergalactic Lovers laza és okos dreampopjával hódította meg hazáját - és lassan Európát is. A második lemezével turnézó kvartett az A38 Hajó szervezésében a Gozsdu Manó Klubban lép fel november 3-án, alig két héttel a másik nagy belga sikersztori, a Balthazar A38-as koncertje előtt.

Irány a világűr! - Intergalactic Lovers a GMK-ban

A nagyon fiatal tagokból álló Intergalactic Lovers története igazi mese. Az egykori gimnáziumi barátok iskolai zenekarából 2008-ban alakult kvartett finom, lebegős, elképesztően slágerérzékeny dreampopjára először csak a barátok figyeltek fel, aztán az egy évvel később megjelent első kislemez, a Delay már a belga rádiós slágerlista, a De Afrekening csúcsára kúszott.

A két évvel később megjelent első nagylemez idejére már fesztiválsátrakat töltött meg az Intergalactic Lovers ("amikor ötezer ember énekelte a Delayt, elsírtam magam a színpadon" - emlékszik vissza az énekesnő, Lara Cheadraoui), és az év végén a belga Music Industry Awardon a Legjobb új zenekar díját kapta meg.

A tavaly megjelent második nagylemez idejére az Intergalactic Lovers már kétségkívül Belgium egyik legnépszerűbb zenekarává vált. A Little Heavy Burdens pedig igazi pop-mestermű: finom, elegáns kamarapopja emlékeztet kissé a november végén az A38 Hajón játszó másik belga sikersztorira, a Balthazarra. Tavaly Larát az év hazai énekesnőjének választották meg (közvetlenül az A38 Hajón szintén fellépétt Selah Sue előtt végzett).

Ez a nagyszerű, vidám és okos popcsapat lép most fel először Magyarországon - az A38 Hajó szervezésében a Gozsdu Manó Klubban.

 

A zenekar tagjai:

Lara Cheadraoui: ének

Maarten Huygens: gitár

Philipp Weies: gitár

Raf De Mey: basszusgitár

Brendan Corbey: dob

 

Lemezek:

Greetings & Salutations, 2011

Little Heavy Burdens, 2014


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek