Ismered A FAL történetét?

2013. augusztus 02.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Roger Waters és a Fal utolsó turnéja augusztus 25-én ér Budapestre, a Puskás Ferenc Stadionba. Meglehetősen sokan ismerik Roger Waters legendás művét, a Falat, azonban keletkezésének történetét már bizonyára kevesebben hallották.

Ismered A FAL történetét?
A sztori nem egy ötlettel kezdődött, mint a legtöbb hasonló előadás esetében, hanem egy kis rajzzal, ami a Pink Floydot ábrázolta koncert közben - azonban egy fal volt a közönség és a banda között. 
Roger Waters-re - saját bevallása szerint - olyan nagy hatással volt ez a rajz, hogy az egész életét bele tudta képzelni, és így kezdte el írni a dalokat, amelyek elmesélték a saját történetét.

Csupán néhány hónapos volt, amikor édesapja meghalt a II. világháborúban, és ezt a veszteséget nagyon sokáig nem tudta feldolgozni. A Fal kapcsán írta ki magából, hogy milyen volt apa nélkül felnőni, milyen változásokon ment át fiatalkorában, mennyire gyűlölte az iskolát és a tanárait és mit érzett, amikor az első felesége elhagyta és ezt telefonon közölte vele.

A Falat 1980-ban állították először színpadra, de az akkori technikai lehetőségekkel csupán egy 29 állomásos amerikai turnén tudták előadni a lemezeladási rekordokat megdöntő dupla album anyagát, a további előadások és a produkció utaztatása más kontinensekre lehetetlennek tűnt. 
 
1982-ben mutatták be az Alan Parker rendezte filmet Bob Geldoffal a főszerepben, ami hamar kultuszművé vált, s a videó eladások szintén megdöntöttek minden addigi rekordot. 
 
1990-ig kellet várni, hogy a rajongók Falat újra élőben láthassák, ekkor Berlinben adták elő, egyetlen alkalommal, a berlini fal leomlásának tiszteletére, olyan vendég előadókkal, mint Bryan Adams, Cindy Lauper, Sinead O'Connor, Joni Mitchell, Van Morrison vagy a Scorpions.

Ezt a koncertet most a magyar rajongók is megnézhetik, hiszen augusztus 11-én, vasárnap a Pro4 csatorna 21 órai kezdettel sugározza majd,  kedvcsinálóként is a két héttel később Budapestre érkező Fal előadás előtt.

Roger Waters a The Wall 30. évfordulójára újította fel az előadást, kihasználva a modern technika által nyújtotta lehetőségeket és indult először egy aréna turnéra a világ körül, amely hazánkat is érintette és teltházat vonzott 2011-ben.
 
Azonban a színpad- és vetítéstechnika rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy 2013-ban a Falat már úgy adják elő, ahogyan a születése pillanatától látnunk kellett volna: a világ legnagyobb színpadán, a legmodernebb technikával, hihetetlen látvány- és hangorgiával, a világ legnagyobb stadionjaiban.
 


Képtár

  • Ismered A FAL történetét? kép 15943
  • Ismered A FAL történetét? kép 15944
  • Ismered A FAL történetét? kép 15946
  • Ismered A FAL történetét? kép 15947
  • Ismered A FAL történetét? kép 15948
  • Ismered A FAL történetét? kép 15949
  • Ismered A FAL történetét? kép 15950
  • Ismered A FAL történetét? kép 15951
  • Ismered A FAL történetét? kép 15952
 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek