Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

2015. augusztus 21.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra 2012-es európai ámokfutása után ismét visszatér, ezúttal 14 országot érintő világkörüli turnéjukat kezdik hazánkban augusztus 21-én.

Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

Kanada elsőszámú 'balkán-klezmer-gipsy-punk' csapata a torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra legutóbb 2012-ben söpört végig európán, amihez volt szerencséje a hazai közönségnek is néhány koncert alkalmával. Legújabb nagylemezük idén tavasszal jelent meg, melynek apropóján ezúttal 14 orságot érintő világkörüli turnéra indul a zenekar, melyet ezúttal Magyarországon kezdenek meg, így augusztus 20. és október 27. között láthatjuk őket többek között Szolnokon, Pécsett, Szegeden,és Budapesten.

A Lemon Bucket Orkestra egy tizenöt tagú balkán-klezmer-folk zenét játszó csapat, mely utcazenéléssel kezdte pályafutását Torontóban.  Az utcákon, tereken, pályaudvarokon, metró
aluljárókon át megrendezett koncertjeik alkalmával bármerre is bukkannak fel, teljes felfordulás és őrület övezi a fellépéseiket. A csapat egyfajta karavánként járja a világot, így az utcazenélésen  keresztül eljutottak a legrangosabb klubokon át nemzetközi fesztiválok nagyszínpadáig, ahol olyan zenekarok társaságában is felléptek, mint a Taraf de Haidouks, Fanfare Ciocarlia, és a Shantel and the Bucovina Club Orkestar.

A zenekar állandó útitársai a téboly és az őrület, amit rendszerint kiszámíthatatlan spontanaitásukkal fűszereznek meg. A klubok és fesztivál színpadok mellett bármerre is járnak, a
 legszokatlanabb helyszíneken és környezetben bukkannak fel koncertjeikkel, legyen az metró aluljáróban, vonatpályaudvaron, vagy éppen repülőgépen, rendszerint kitörő sikerrel fogadják
koncertjeiket. Tucatnyi videófelvétellel adnak tanúbizonyságot legőrületesebb fellépéseikről, melyeket folyamatosan megosztanak az internetes csatornájukon. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb, a legutóbbi Európába tartó útjukon az Air Canada járatán készült, melyről a Fox News, a CNN, a New York Times, és számos nemzetközi hirportál is beszámolt: 

 

Aktuális világ körüli turnéjuk során másodszor érkeznek hazánkba, mi több ezúttal éppen Magyarországon kezdik meg a közel 3 hónapos turnéjukat; augusztus 21-én Szolnokon az Örökség Világzenei Fesztiválon, illetve ugyanezen a napon az idei Sommerfest keretein belül Tökölön lépnek fel. A turné további szakaszában láthatjuk őket még augusztus 27-én Szombathelyen, a Savaria Historical Festivalon, szeptember 5-én és 6-án Pécsett, a Zsolnay
Fesztivál keretein belül, Szeptember 24-én Szegeden, illetve Szeptember 26-án Budapesten az Akvárium Klubban.


 

 

Szólj hozzá!


Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológiája évek óta a beszerezhetetlen darabok közé tartozik, így újra kiadásra kerül.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kiakadtak Amy Winehouse rajongói: az elhunyt sztárt hologramként turnéztatják

Furcsa hírek terjednek a tragikus sorsú énekesnőről mostanában. Amellett, hogy most már biztosnak tűnik az életrajzi film legyártása, Amy családja áldását adta az egykori sztár hologramként való turnéztatására.

Wellhello, good bye? Kilépnek a zenekarból a tagok

A Szeretlek Magyarország vette észre, hogy kedden a Wellhello több zenésze is bejelentette közösségi oldalán, hogy kilép.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek