Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

2015. augusztus 21.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra 2012-es európai ámokfutása után ismét visszatér, ezúttal 14 országot érintő világkörüli turnéjukat kezdik hazánkban augusztus 21-én.

Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

Kanada elsőszámú 'balkán-klezmer-gipsy-punk' csapata a torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra legutóbb 2012-ben söpört végig európán, amihez volt szerencséje a hazai közönségnek is néhány koncert alkalmával. Legújabb nagylemezük idén tavasszal jelent meg, melynek apropóján ezúttal 14 orságot érintő világkörüli turnéra indul a zenekar, melyet ezúttal Magyarországon kezdenek meg, így augusztus 20. és október 27. között láthatjuk őket többek között Szolnokon, Pécsett, Szegeden,és Budapesten.

A Lemon Bucket Orkestra egy tizenöt tagú balkán-klezmer-folk zenét játszó csapat, mely utcazenéléssel kezdte pályafutását Torontóban.  Az utcákon, tereken, pályaudvarokon, metró
aluljárókon át megrendezett koncertjeik alkalmával bármerre is bukkannak fel, teljes felfordulás és őrület övezi a fellépéseiket. A csapat egyfajta karavánként járja a világot, így az utcazenélésen  keresztül eljutottak a legrangosabb klubokon át nemzetközi fesztiválok nagyszínpadáig, ahol olyan zenekarok társaságában is felléptek, mint a Taraf de Haidouks, Fanfare Ciocarlia, és a Shantel and the Bucovina Club Orkestar.

A zenekar állandó útitársai a téboly és az őrület, amit rendszerint kiszámíthatatlan spontanaitásukkal fűszereznek meg. A klubok és fesztivál színpadok mellett bármerre is járnak, a
 legszokatlanabb helyszíneken és környezetben bukkannak fel koncertjeikkel, legyen az metró aluljáróban, vonatpályaudvaron, vagy éppen repülőgépen, rendszerint kitörő sikerrel fogadják
koncertjeiket. Tucatnyi videófelvétellel adnak tanúbizonyságot legőrületesebb fellépéseikről, melyeket folyamatosan megosztanak az internetes csatornájukon. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb, a legutóbbi Európába tartó útjukon az Air Canada járatán készült, melyről a Fox News, a CNN, a New York Times, és számos nemzetközi hirportál is beszámolt: 

 

Aktuális világ körüli turnéjuk során másodszor érkeznek hazánkba, mi több ezúttal éppen Magyarországon kezdik meg a közel 3 hónapos turnéjukat; augusztus 21-én Szolnokon az Örökség Világzenei Fesztiválon, illetve ugyanezen a napon az idei Sommerfest keretein belül Tökölön lépnek fel. A turné további szakaszában láthatjuk őket még augusztus 27-én Szombathelyen, a Savaria Historical Festivalon, szeptember 5-én és 6-án Pécsett, a Zsolnay
Fesztivál keretein belül, Szeptember 24-én Szegeden, illetve Szeptember 26-án Budapesten az Akvárium Klubban.


 

 

Szólj hozzá!


Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Bejelentette első fellépőit a Szegedi Ifjúsági Napok: a Tisza-parton lép fel jövőre az újlemezes Clean Bandit.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt év után visszavonul a Budapest Voices

Az eddigi legsikeresebb a capella formáció a Budapest Voices 5 évnyi alkotómunka és koncertözön után, januári dupla bulijukat követően saját döntés alapján határozatlan időre elcsendesül. A miértre egy Facebook posztban adták meg a választ.

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júliusban!

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből álló sorozat magyarországi epizódja 2019. július 2-án lesz az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek