Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

2015. augusztus 21.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra 2012-es európai ámokfutása után ismét visszatér, ezúttal 14 országot érintő világkörüli turnéjukat kezdik hazánkban augusztus 21-én.

Ismét Magyarországra érkezik a Lemon Bucket Orkestra!

Kanada elsőszámú 'balkán-klezmer-gipsy-punk' csapata a torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra legutóbb 2012-ben söpört végig európán, amihez volt szerencséje a hazai közönségnek is néhány koncert alkalmával. Legújabb nagylemezük idén tavasszal jelent meg, melynek apropóján ezúttal 14 orságot érintő világkörüli turnéra indul a zenekar, melyet ezúttal Magyarországon kezdenek meg, így augusztus 20. és október 27. között láthatjuk őket többek között Szolnokon, Pécsett, Szegeden,és Budapesten.

A Lemon Bucket Orkestra egy tizenöt tagú balkán-klezmer-folk zenét játszó csapat, mely utcazenéléssel kezdte pályafutását Torontóban.  Az utcákon, tereken, pályaudvarokon, metró
aluljárókon át megrendezett koncertjeik alkalmával bármerre is bukkannak fel, teljes felfordulás és őrület övezi a fellépéseiket. A csapat egyfajta karavánként járja a világot, így az utcazenélésen  keresztül eljutottak a legrangosabb klubokon át nemzetközi fesztiválok nagyszínpadáig, ahol olyan zenekarok társaságában is felléptek, mint a Taraf de Haidouks, Fanfare Ciocarlia, és a Shantel and the Bucovina Club Orkestar.

A zenekar állandó útitársai a téboly és az őrület, amit rendszerint kiszámíthatatlan spontanaitásukkal fűszereznek meg. A klubok és fesztivál színpadok mellett bármerre is járnak, a
 legszokatlanabb helyszíneken és környezetben bukkannak fel koncertjeikkel, legyen az metró aluljáróban, vonatpályaudvaron, vagy éppen repülőgépen, rendszerint kitörő sikerrel fogadják
koncertjeiket. Tucatnyi videófelvétellel adnak tanúbizonyságot legőrületesebb fellépéseikről, melyeket folyamatosan megosztanak az internetes csatornájukon. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb, a legutóbbi Európába tartó útjukon az Air Canada járatán készült, melyről a Fox News, a CNN, a New York Times, és számos nemzetközi hirportál is beszámolt: 

 

Aktuális világ körüli turnéjuk során másodszor érkeznek hazánkba, mi több ezúttal éppen Magyarországon kezdik meg a közel 3 hónapos turnéjukat; augusztus 21-én Szolnokon az Örökség Világzenei Fesztiválon, illetve ugyanezen a napon az idei Sommerfest keretein belül Tökölön lépnek fel. A turné további szakaszában láthatjuk őket még augusztus 27-én Szombathelyen, a Savaria Historical Festivalon, szeptember 5-én és 6-án Pécsett, a Zsolnay
Fesztivál keretein belül, Szeptember 24-én Szegeden, illetve Szeptember 26-án Budapesten az Akvárium Klubban.


 

 

Szólj hozzá!


25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei tévécsatorna

25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei...

Megint egy zenei csatornával lesz kevesebb a palettán, ugyanis az egykor szebb napokat is megélt VIVA TV év végén lehúzza a rolót - adta hírül a HVG.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fültől fülig kaszabolás - Chelsea Grin lemezbemutató koncert a Dürer Kertben!

A Salt Lake City-ből származó deathcore csapat legújabb albuma Eternal Nightmare címmel július 13-án jelenik majd meg, mellyel idén ősszel turnéra indulnak. Hozzánk október 4-én látogatnak el, a koncertnek a Dürer Kert ad majd otthont.

Decemberben jön a gyerekek kedvenc meséjének zenés változata, a Masha és a Medve

Év végén érkezik gyermek kedvenc medvéje, akivel érdemes lesz találkozni. A Masha és a Medve állathősére nem kell nyomkövetőt rakni, pontosan tudjuk, hol fog felbukkanni. Elsőként december 28-án 14 órakor, majd még aznap 17.30-kor találkozhatunk vele a MOMKult-ban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek