Itt lesznek a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjei!

2018/04/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tizenkét megye tizenkilenc településén adnak ingyenes koncerteket a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi április 9. és 14. között.

Fotó: BFZ

A Közösségi Heteknek olyan komoly hagyománya van, hogy a BFZ zenészei április 11-én már a 100. idősotthonban koncerteznek Magyarországon, a jubileumi hangverseny a Fővárosi Önkormányzat X. kerületi, Gergely utcai idősotthonában lesz. A Játékidő című programmal emellett kamaraformációk látogatnak el Salgótarján, Szada, Mikepércs, Hajdúböszörmény, Szerencs, Mezőszilas, Tatabánya, Encs, Zalakomár és Tököl idősotthonaiba is.

A balatonfüredi zsinagóga 1944-ig működött, a II. világháború után a vidéki zsinagógákra jellemző sors várt rá: volt hajógyári raktár, garázs és étterem is, majd sokáig üresen állt. A város önkormányzata 2017-ben felújíttatta a műemléket, amely idén tavasszal nyílt meg Zsidó Kiválóságok Háza néven. A Fesztiválzenekar koncertje lesz az egyik első program az új épületben. Az ugyancsak megtépázott sorsú szentesi zsinagógában jelenleg a városi könyvtár működik, de az épület kívül ma is őrzi eredeti stílusjegyiet.

Az elhagyott, vagy már más funkcióban működő zsinagógákban is folytatódik a Fesztiválzenekar koncertsorozata, ezúttal Balatonfüredre és Szentesre látogatnak el.

A zenekar barokk együttese az áprilisi Közöségi Héten is három templomba viszi el Bach zenéjét, ezúttal a régizene egyik nagyágyúja, Midori Seiler vezetésével. Az egzotikus szépségű, kirobbanó tehetség visszatérő barátja a zenekarnak, de vidéken most először koncertezik velük. Jánoshalmán és Debrecenben katolikus, Dunaújvárosban pedig evangélikus templomokban muzsikálnak.

A Zenevár című játékos, interaktív programot ezúttal a BFZ ingyenes, júniusi budapesti nagykoncertjének, a TérTáncKoncertnek főhősei, több mint 500 hátrányos helyzetű és szerencsésebb sorsú térségben élő gyerek élvezheti majd Salgóbányán, Tégláson és Karcagon. A fiatalok most először találkoznak a velük együtt fellépő társaikkal egy nagy közös próba keretében, emellett pedig fejlesztő-ismerkedő foglalkozáson vesznek részt a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány vezetésével. A zenekar kisebb formációja Cserdibe is ellátogat, ahol a Baranyában készülő táncos fiatalok találkoznak egymással.

A Közösségi Hét teljes programja itt elérhető!


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek