Januárban is zakatol a zenegép Muzikumban

2016/01/04  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Jazz, blues, folk, világzene, swing – és persze az elmaradhatatlan Beatles-dalok a Muzikum januári kínálatában.

Januárban is zakatol a zenegép Muzikumban

7. (csütörtök), 21.00
FOLKSZ ZENEKAR & FORGÓ EGYÜTTES
A FOLKSZ zenekar sikeresen ötvözi a mai modern fúziós zenét a népzenével, a különféle stílusok egy sajátos hangzásban alkotnak egységet, így a magyar népzene, a jazz, a blues és a rock elemei is jellemzők zenéjükre. A kompozíciók szerzője és a zenekar alapítója VÁRNAI DÁNIEL gitáros.

A zenekar többi tagja: TÍMÁS SÁRA – ének (Sebő együttes), KERÉNYI RÓBERT – népi fúvós hangszerek (Szigony, Tatros), EGED MÁRTON – basszusgitár (Transform Quintet), VARJÚ ATTILA – dob (Ghymes).

A Folksz vendége ezúttal a FORGÓ EGYÜTTES, akik a magyar és más népek népzenéjét formálják saját hangunkra.  A két formáció külön-külön ad koncertet, de együtt is zenélnek majd.

Belépő: 1000 HUF


8. (péntek), 21.00
MESSAGE TO HENDRIX & HAPPY BLUESDAY
Blues Session
Közép-Európa, sőt talán a kontinens legütősebb, legeredetibb „hendrixiánus” triója – BŰDI SZILÁRD (ének, basszusgitár), PETENDI TAMÁS (gitár), KOTTLER ÁKOS (dobok) – újévi koncertjét a Muzikum színpadán adja! Erre az estére vendégzenekart hívtak maguk mellé zenélni, nevezetesen a HAPPY BLUESDAYT, akik az ország legjobb blues-buli zenekara. Náluk a minőségi muzsikálás és virtuóz hangszerszólók mellet legalább annyira fontos a jó hangulat a nézőtéren és a sodró energia a színpadon. Ha bluest, funkyt és rockot elegyítünk, abból csak jó sülhet ki.

Belépő: 1000 | 1500 HUF


9. (szombat), 21.00
JIMMY PAGE 72. SZÜLETÉSNAPI KONCERT – LEAD ZEPPELIN
A 12 éve alakult LEAD ZEPPELIN maximális odaadással prezentálja az eredeti formáció által írt dalokat. JIMMY PAGE 72. születésnapjára rendezett estén több sztárvendég is részt vesz. Többek közt: TÓTH ATTILA | billentyűs hangszerek (ex-Keep Floyding), KÖRMENDI ROLAND | ének (Heep Freedom), VILMÁNYI GÁBOR | ének, gitár (ex-Piramix, Exotic), NAGY DÉNES | gitár(Deák Bill Blues Band) és NAGY MÁTÉ | gitár (Omen).

Belépő: 1200 | 1700 HUF


14. (csütörtök), 21.00
LOYAL & ÜTÖTT-KOPOTT ANGYAL
Blues Session
A LOYAL káeurópai blues rock-banda. Erről a Káeurópáról azt gondolják, úgy van, hogy nincs, mégis elmebilincs, de sokat nem lehet ezen törpölni, mert nőalakú űr nő bennük, ami nem csoda, ha az egyéjszakás kalandokat reggel hazaküldik. Ilyen bajaik vannak, a nagy megfejtést úgy lopták, hogyaszongya: ne gondolkodj, hanem nézz. Meg is nézték a Kárpát-medencét színpadról, és alapvetően azért tetszik nekik, amit látnak, soha el ne innen.

Az ÜKA-T nem kell bemutatnunk a Muzikum közönségének: „Trendetlen zenei felállás, trendetlen emberekkel, trendetlen muzsikával.”

Belépő: 1000 | 1500 HUF


15. (péntek), 21.00
RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO TRIO (A/BRA)
Blues Session
Az osztrák RAPHAEL WRESSNIG a hammond-orgona nagymestere, olyan elődök nyomában járva, mint JIMMY SMITH, SHIRLEY SCOTT, vagy JOE ZAWINUL. Zenéje a soul, a funk, az r&b, a blues és a jazz kavalkádjából építkezik. Virtuóz játékát 2013-ban és 2015-ben „Az év orgonistája”-díjra jelölte a Downbeat magazin.

A brazil „gitárszenzáció”, IGOR PRADO az elmúlt években nemzetközi szinten is az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb blues-előadók közé lépett. Új albumán, amely WAY DOWN SOUTH címmel jelent meg, számos amerikai zenész – KIM WILSON, ROD PIAZZA, MUD MORGANFIELD és JUNIOR WATSON – működött közre.

A két bluescsoda SILVIO BERGER dobossal kiegészülve végigjárta a fél világot, ezúttal a Muzikumba látogatnak el, hogy lenyűgözzék a műfaj honi szerelmeseit is!

Belépő: 2500 | 2900 HUF


16. (szombat) 20.30
BEATLES UNPLUGGED A THE BITS-SZEL
Mindig gondolunk a szilveszterkor elfáradt fülekre és hagyományosan már harmadik éve akusztikus felfogásban, BEATLES UNPLUGGED műsorral indítjuk az évet. A tavalyi elővételes teltház és a koncert ültetett mivolta miatt korlátozottak a férőhelyek, a jegyek elővételben való megvásárlása erősen ajánlott!

Belépő: 1000 | 1500 HUF

 

21. (csütörtök), 21.00
15 ÉVES A CAPRICCIO ZENEKAR
Vendégek: TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR, NÉMETH KÁROLY
Blues Session
A CAPRICCIO zenekar nálunk ünnepli alapításának 15. évfordulóját. A korábban BŐRGYÁRI CAPRICCIO néven működő zenekar meghívta erre az estére az elmúlt 15 esztendő legjelentősebb fordulópontjait megélő zenészeket, valamint sztárvendégeket: TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI TIBOR és NÉMETH KÁROLY személyében. Örömzenélés várható és egy 15 év válogatás termését is tartalmazó CD kiadvány, amely ezen a koncerten lesz először elérhető.

Belépő: 1000 | 1500 HUF


22. (péntek), 21.00
BERDISZ MŰVEK feat. PETER LIPA (SK)
Blues Session
A BERDISZ MŰVEK – BERDISZ TAMÁS (dob), FREY GYÖRGY (basszusgitár), JUHÁSZ ATTILA (billentyűs hangszerek) és STENCLI TAMÁS (szaxofon) – dallamos, populáris jazz zenét játszó zenekar, saját kompozíciókkal a repertoárjukon.

PETER LIPA (SK) jazz- és blues énekes, az európai és a szlovák jazz-blues zenei élet meghatározó alakja. Berdisz Tamással közösen egy nemzetközi csapat, az „EU4” tagjaiként számos koncertet adtak már Európa jazz-blues fesztiváljain és klubjaiban.

Ezen az estén egy közös produkcióban hallhatja a kedves közönség a zenekart, ahol saját szerzemények és ismert jazz és blues kompozíciók hangzanak majd el.

Belépő: 1200 HUF | 1500 HUF

 

28. (csütörtök), 21.00
SZATHMÁRY MELINDA & ECLECTICA WORLD MUSIC GROUP – KORSZAKOK LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Az ECLECTICA együttest 2000-ben SZATHMÁRY MELINDA alapította trióként, amely 10 éve 6 fős felállásban működik. Zenei világuk középpontjában a XVIII. – XX. századi magyar, ír és skót tradicionális népzene egyedi tónusú tolmácsolása áll, amely kiegészül pl. ROBERT BURNS, SÍK SÁNDOR és ír költők verseinek megzenésítésével. Mindez egy progresszív, rockos, és jazzes stíluselemekből táplálkozó előadásmódban jelenik meg, amely kezdetektől fogva az együttes védjegye. A koncert és az album anyaga a zenekar sokszínűségét reprezentálja, bemutatva a különböző szerzői korszakokat neves vendégművészek közreműködésével.

A zenekar tagjai:

Berki József – basszusgitár | Dévényi Zoltán – akusztikus gitárok | Gózon Éva – hegedű, ének | Mády Kálmán – dob és ütőhangszerek | Szabó Dániel – ír és barokk furulyák, klarinét, mandolin | Szathmáry Melinda – ének, akusztikus és elektromos gitár, zene

Az est vendégművészei:

Brátán Vera – ének | Dóczy Péter – ének, próza | Krulik Zoltán – ének, gitár | Papócsi László – billentyűs hangszerek | Radványi Balázs – ének, gitár | Szemerédi Bernadett – hegedű, ének

Belépő: 1000 | 1500 HUF


29. (péntek), 21.00
ALL IN FIVE
Az ALL IN FIVE egy válogatott supergroup a magyar jazz-blues életből. A műsorban a XX. század amerikai zenéjéből különleges átdolgozásokat hallhatunk GERSHWINTŐL PAUL SIMONIG. A zenészek személye garancia a minőségre. A koncert különleges csemege az igényes zenét kedvelőknek.

Belépő: 1000 | 1500 HUF


30. (szombat), 21.00
A PÓKA EGON EXPERIENCE  ÚJÉVI KONCERTJE
Blues Session
PÓKA EGON és zenekara, a PÓKA EGON EXPERIENCE újévi koncertje, ahol egy kicsit megáll az idő, jól ismert dalok, nagy kedvencek szólalnak meg, abban az utánozhatatlan stílusban, ahogy az Experience megszólaltatja őket. Várunk mindenkit egy kis 2016-os HENDRIX–CREAM–ZEPPELIN örömzenélésre!

Belépő: 1300 | 1800 HUF

 

FEBRUÁRI AJÁNLÓ:

02.06. KEEP FLOYDING
02.11. CLAPTONES & EC 70 (ERIC CLAPTON COVER BANDS)
02.12. GÉBERT-ULBERT PROJECT
02.19. BLUES B.R.OTHERS SHOW
02.20. THE BITS – BEATLES EMLÉKZENEKAR
02.25. TOM LUMEN LEMEZBEMUTATÓ
02.26. SPENCER HILL MAGIC BAND
02.27. ZONGORISTA TALÁLKOZÓ (NEMES–BACSA–NAGY)

-------------------

A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! A PROGRAMFÜZETBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK, DÁTUMOK ÉS KONCERTKEZDÉSI IDŐPONTOK, VALAMINT JEGYÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK.

A KŐBÁNYAI ZENEI STÚDIÓ és az ETŰD ZENEISKOLA HALLGATÓI diákigazolványuk felmutatásával KONCERTJEINKRE 50%-OS KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATNAK JEGYET a helyszínen. A kedvezmény az adott koncert teljes (nem elővételi) árából vonódik le.

-----

SWING ESTEK A MUZIKUMBAN

2016-ban is heti rendszerességgel és minden hétfőn folytatódnak a swing estek a Muzikumban.

PEPITA PARTY                            2016. 01. 04. 20:45   

PEPITA PARTY                            2016. 01. 11. 20:45   

PEPITA PARTY                            2016. 01. 18. 20:45   

PEPITA JAZZ SESSION               2016. 01. 25. 21:00


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek