Jim Morrison, Freddie Mercury, John Lennon és a többiek: Buli van a túlvilágon

2017/09/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Buli van a túlvilágon címmel könyvet írt Perjés Péter és Tamás Nándor, akiket a debreceni rockzenei életből sokan ismerhetnek. Előbbi az August Förster énekese volt, valamint a Casanova Night Musical atyja, utóbbi pedig a Bearfood, a Wyrfarkas és a Crocodile Rock frontembere.

Jim Morrison, Freddie Mercury, John Lennon és a többiek: Buli van a túlvilágon

Valójában ez csak az első része annak a könyvnek, amelyet a muzsikusok közösen írtak, és a Sűrített Paradicsom címet kapta.

Perjás Péter és Tamás Nándor

A tíz fejezet során meghökkenhetünk Jim Morrison arcátlanságán, amint ellentmond az Úrnak, élvezhetjük Janis Joplin és Whitney Houston közös duettjét, nevethetünk Freddie Mercury páváskodásán, Bon Scott ordenáréságán, megborzonghatunk John Lennonnak a gyilkosával, Chapman-nel folytatott párbeszédén, jót derülhetünk Amy Winehouse látszólagos visszafogottságán, Luciano Pavarotti túlzott finomságán, Elvis Presley hétköznapiságán és Michael Jackson infantilizmusán.

A vígjáték a túlvilágon játszódik a Sűrített Paradicsom nevű szépségszalonban, ami egyben koktélbár is, és az égi Hollywood mesés tengerpartján áll. Ide járnak szépülni, pletykálni, mulatni a térben és időben kóborló holt lelkek, köztük azok a híres énekesek is, akik egy-egy ünnep estéjén az Úr színe előtt adják elő utolsó dalukat a bár színpadán. A buli végén az Úr dönt arról, hogy mi vár a fejezetek főhőseire: Pokol vagy Mennyország.

Míg a zenészek felkészülnek a végső produkcióra, tanúi lehetünk a hihetetlennek tűnő találkozásoknak, amikor beugrik egy fazonigazításra vagy egy italra többek között Muhammad Ali, Julius Caesar, Alfred Hitchcock, Adolf Hitler, Ernest Hemingway, Bonaparte Napóleon, Agatha Christie, Jeanne d'Arc, Beethoven vagy éppen James Dean.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek