Jól indult az augusztus a Kobuciban

2019/08/08  ·   Ajánló   ·  mmi

The Carbonfools, Szabó Balázs Bandája, 30y, Intim Torna Illegál, Boban Markovic Orkestar – csak egy pár név a Kobuci kert augusztusi repertoárjából.

Jól indult az augusztus a Kobuciban

Mi a Carbonfools dupla koncertjére kukkantottunk be, mert érdekesnek tűnt, hogy milyen az, amikor egy banda saját maga előzenekara. Mert az volt, hogy először egy akusztikososat toltak, majd kis szünet után jött a csapatási is. Ha éppen nem hallod őket, onnan tudod, hogy a Carbonfools akusztikus felállásban (hehe) játszik, hogy a gitárosok ülnek. Furcsa is volt, mert mindketten Magyarország legjobb fitneszgitárosai: Bíró Ica besírna azon, milyen (és hány...) ugrálós szériát nyomnak le egy koncert alatt. Ráadásul Miklós Milánon az akusztikus verzióban nincs az a napszemüveg, amitől a "rendes" koncert fényeiben úgy röpköd, mint egy komolyan bepipázott darázs.

Maga a produkció igazán meggyőző volt, már aki szereti, ha a zenekar egy kicsit közelebb engedi magához a közönségét – a két fél közötti viszony ilyenkor horizontális, mert amikor belecsapnak a húrokba, úgy igazán, akkor leginkább vertikálisan mozog a tömeg: a zene fölemel – és magasban tart. A másiknál inkább magához húz. Ráfér szerintünk minden bandára egy ilyen kis nyugi, olyan, mintha bepillantanál az öltözőbe, ahol a díva smink és póz nélkül kvaterkázik. Másrészt, ha a számok alapból működnek, akkor az akusztikus verzió sem lehet rossz. Nem volt az.

Persze, az igazi őrület a "hagyományos" koncerten tört ki, addig a nép "csak" szeretgette a fiúkat. A közelmúltban lakossági rendezvényen láttuk a zenekart, az nem mérvadó, de most meglepődve tapasztaltuk, hogy a közönség soraiban meglepően sok pasi volt – eddig a Carbont valahogy "csajos" bandának könyveltük el –, és azt is jó volt látni, hogy az urak is bokáztak rendesen. Volt is mire, nem csak a számok sodortak, nagyon jól is szólt, a hangtechnikus pólófelirata szerint a zenekarhoz tartozott. A számok között – az én ízlésem szerint – sokadszorra már kicsit modorosnak tűnik Fóris-Ferenczi Gábor folyamatos drágámozása, de ahogy a mellettem álló úr megjegyezte: Ez a gyerek valahogy mindig olyan boldog...! :) Mindig rácsodálkozom, mennyire jók Titusz alapjai – és mennyire jól csatlakoznak rá az élő hangszerek és persze a zenészek, akik a frontemberhez hasonlóan elég boldognak tűntek a koncert közben.

Szóval, ez elég jó indulás volt a Kobuciban, és a folytatásban sincsenek kevésbé izgalmas dolgok:

8. Ripoff Raskolnikov 64

9. Szabó Balázs Bandája

10.10:30 Gyerekkoncertek a Kobuciban: Kolompos

     19:30 Idegen Zenekar

     20:30 30Y

11. The Bits

12. Nyárvégi Elvis Est

13. Jumping Matt and his Combo (aka Pribojszki Mátyás Band)

14. Tárkány Művek //Zűrös Banda

15. Táncház (moldvai – és vonós táncok)

16. Kéknyúl

17. Intim Torna Illegál

20. Ska Fesztivál

        19:00 Three Teadies

20:00 Speakers of Zion

21:00 Super Strasky 1500

21. Stone 40

22. The Immigranst//Qualitons

23. Boban Markovic Orkestar

24. 10:30 Gyerekkoncertek a Kobuciban: Kaláka 1000/1500

       20:00 Junk Big Band

27. Napos Oldal

28. Szeder

29. Szezonzáró Táncház (moldvai – és vonós táncok)

30. PASO

31.10:30 Gyerekkoncertek a Kobuciban: Xiloton Együtte

      20:00 Colorstar 1500/2000/2500

 

 

Kobuci kert, Carbonfools

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek