Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson)

2012. december 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Cirque du Soleil legújabb showja, a Michael Jackson életét bemutató The Immortal című előadást tavaly ősszel mutatták be Amerikában, és közel egy évig tartó, teltházakkal zajló, tengerentúli turné után, október közepe óta már az európai kontinens közönségét kápráztatja el a társulat. Budapestet 2013. február 5-én és 6-án este nyűgözik le az Arénában.

Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson)

A Cirque du Soleil vezetése és a Michael Jackson Alapítvány kizárólag a legjobb szakembereket kérte fel az Immortal elkészítéséhez, amelynek az eredménye kétségtelenül az egyik leglátványosabb show lett, amivel a társulat a világ körül turnézik. Hogy kik ők?

Travis Payne, az előadás koreográfusa, kétszeres Emmy-díjra jelölt, négyszeres MTV Music Award nyertes koreográfus. Olyan művészekkel dolgozott együtt pályafutása során, mint Beyoncé, Usher, Lady Gaga, Jennifer Lopez, The Pusycat Dolls, Paula Abdul, Ricky Martin vagy Madonna. Michael Jackson mellett az utolsó 15 évében társ-koreográfusként dolgozott minden fellépésén. Emellett rendez és producerként is jegyzik, Michael This Is It című díjnyertes filmjének is ő az egyik producere. 

Tara Young művészeti vezető a mai napig minden előadáson ott van, utazik a stábbal és napi szinten dolgozik együtt az Immortal előadás artistával és a táncosaival. 3 éves korában kezdett táncolni, 19 évesen már Liza Minelli showjában dolgozott, és több mint 22 éve segít színpadra állítani zenés darabokat. Ez idő alatt tucatnyi Broadway  musical, és turnézó show művészeti vezetője és/vagy koreográfusa volt, az ő nevéhez fűződik többek között a Kis Hableány, a Chitty Chity Bang Bang, A Little Night Music, a Ragtime vagy a Showboat amerikai premierje. 

Az előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy- és MTV Video Music Díj nyertese, valamint jó néhány népszerű zenei videó koreográfusa és a legnagyobb bevételű koncertturnék többségének rendezője. Az elmúlt évtizedben Madonna kreatív direktora, s mellette olyan sztárok előadásait rendezte, mint Rihanna, Celine Dion, Spice Girls vagy Britney Spears. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Christina Aguilera, Mariah Carey, Shakira, George Michael, Elton John,Diana Ross vagy Jennifer Lopez

Az előadásban több mint 35 Michael Jackson által előadott dal csendül fel. A zenei kíséret és a háttérvokál minden helyszínen élőben történik, míg Michael hangját bejátsszák hozzá felvételről. A zenészek között található például Jonathan Moffett dobos, aki több mint 30 évig zenélt Michael Jackson mögött. A zenei rendező, Greg Phillinganes pedig 25 évig dolgozott együtt az énekessel, mind lemezei, mind élő fellépései kapcsán.

Az alkotók mindenben a legújabb technikát igyekeztek alkalmazni. Ez nem csupán a fény-, hang-, színpad- és kivetítőtechnikában érvényesül, hanem a jelmezekben is. Van olyan jelmez, amely 275 LED izzót rejt, s  változtatják színüket a dal folyamán, illetve tetszőleges részük bármikor le- és felkapcsolható. Egyébként több mint 90 olyan jelmez szerepel az előadásban, amelyekben valamilyen LED technológiát is használtak.

A show a legmodernebb színpadtechnikai lehetőségeket is használja, így szinte észrevétlenül és villámgyorsan tudják a különböző jelenetek és dalok között akár a teljes díszletet, a vetítőfalakat és az artistákat is  cserélni. De nem csak a díszlet változik: több mint 250 jelmez szerepel a showban, és több mint  1000 darabból áll a teljes felszerelés, kalapokkal, kesztyűkkel, cipőkkel együtt. A denevérkoszümök szárnyai például ultrakönnyű papírból készültek, amelyet csomagok szállításánál szoktak használni - így a táncosokon lévő óriási szárnyak könnyedén mozgathatóak maradtak.

Michael Jackson alakját az óriási kivetítőfalakon is megidézik egyszerre az élő előadás képeivel, ami óriási technikai bravúrnak számít, és látatlanban is megjósolható, hogy elképesztő hatással lesz mindenkire.


Képtár

  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8642
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8643
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8644
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8645
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8647
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8648
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8649
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8650
  • Jön, jön, jön: Cirque du Soleil - The Immortal (Michael Jackson) kép 8651
 

 

Szólj hozzá!


Egy zseniális oldal, amely beviszi a szobádba a Roxfort mindennapjainak effektjeit!

Egy zseniális oldal, amely beviszi a szobádba a...

Amíg arra várunk, hogy egy bagoly bepottyantsa a behívónkat a Roxfortba, úgy tehetünk, mintha ott lennénk a varázslóiskolában: az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Egy Berlinben élő amerikai rapper is szerepel Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző új dzsesszlemezén. A LAMU című anyag egy nemzetközi sztárokból álló csapat több koncertfelvételéből állt össze. A lemezbemutató március 29-én lesz a Get Closer Jazz Fesztiválon.

Prédikátor néven tért vissza Pajor Tamás, s hozta magával Gesztit meg Gesztesit is

Prédikátor néven tér vissza a Neurotic együttes egykori frontembere, Pajor Tamás, és hozott egy klipet is bemutatkozásnak, amelyben a címben említetteken kívül azért még benne vannak páran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek