Jövőre sem fogunk unatkozni az Arénában!

2014/12/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Papp László Budapest Sportaréna évzáró sajtótájékoztatóján első körben a 2014-es év kiemelkedő eseményeit elevenítettük fel, majd némi üzleti kitérőt követően néhány igencsak vonzó név került szóba a 2015-ös várható felhozatalból.

Jövőre sem fogunk unatkozni az Arénában!

Bár az idei évből még hátravan egy kerek hónap, azt nagyjából már ki lehetett kalkulálni, hogy az idén közel félmillió ember látogatott el a "kavics"  rendezvényeire. Mi elsősorban a zenei produkciókra koncentrálunk, de vitathatatlan tény, hogy egyre színesebb a programkínálat, és ezzel arányosan nő a sikeresen értékesített jegyek száma is. Haladva a korral végre megújul az Aréna honlapja is, optimalizálják mobilra és tabletre, valamit a Facebook oldalra is több időt és energiát szánnak a jövőben. Lesznek nyereményjátékok a különböző programokkal kapcsolatban, de kulisszatitkokról árulkodó fotók is kikerülnek majd, illetve ehhez kapcsolódóan elindul az Aréna Instagram platformja is. Aki eddig panaszkodott a büfé kínálatára, annak jó hír, hogy új professzionális partnerrel szerződtek így a jövőben több ínycsiklandó termék közül válogathatunk reális árakon.

Rövidtávú terveik között szerepel a vidékről érkező látogatók szállásproblémáinak megoldására szolgáló úgynevezett kombinált jegyek értékesítése, ami különböző árkategóriájú szálláshelyekkel történő együttműködési megállapodásról szól, esetleg egybeköthető lenne komplett budapesti turisztikai kirándulással is.

2014-ben a legnépszerűbb rendezvények között szerepelt a Női kézilabda EB, a Jégkorong Gála, a szokásos Esküvő és Educatio kiállítás, valamint a külföldi sztárok közül a Deep Purple, Ennio Morricone, Peter Gabriel, Robbie Williams, André Rieu, Iron Maiden, Blondie, Kylie Minogue, James Blunt, Michael Bublé, és nem is oly rég a legendás The Beach Boys. Ezek közül majd’ minden koncerten jelen voltunk, és tudósítottunk, így nekünk is vannak maradandó emlékeink néhány buliról.

A 2015-ös felhozatal se lesz gyenge, tekintettel a februárban érkező pokoli show műsorral készülő Slipknot koncertjére, ami azért is kihagyhatatlan, mert Kelet-Európában csak és kizárólag nálunk lépnek fel a turné során. Februárban visszatér kedvenc újcirkuszunk a Cirque du Soleil, akik ezúttal a legelső sikerdarab, a Quidam műsorával kápráztatnak el minket, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen az artisták közt 2 magyar tehetség is helyet kapott.

Lesz még pankráció áprilisban, André Rieu májusban, de ami igazán örvendetes, hogy hosszú szünet után újra turnézik a kilencvenes évek legkedveltebb sztárduója a svéd Roxette. Részünkről az egyik legjobban várt jövő évi koncertnek minősül, de szorosan követi a sorban az amerikai sikercsapat a OneRepublic, akik júniusban csapnak remélhetőleg gigantikus bulit. Végül a biztos továbbjutók körébe tartozik immár kedvenc kanadai rockzenekarunk a Nickelback, akikre még majd egy évet kell várnunk, de mivel legutóbbi bulijukon is jelen voltunk, pontosan tudjuk, hogy megéri.

Egyelőre így fest a névsor – már ami a külföldi zenei vonalat jelenti –, de a sajtótájékoztatón sejtelmesen előkerült néhány nagyobb név is a kalapból, mint például a legendás Metallica-AC/DC-Red Hot Chilli Peppers trió, a pop vonalon Rihanna és Avicii, valamint az oly rég várt U2, aminek én kimondhatatlanul örülnék, és biztos, hogy semmi nem tudna megakadályozni abban, hogy megnézzem őket élőben.

Persze mindez még csak álom kategória, de mint ahogy azt a tájékoztatón is hallhattuk, úgy tűnik, végre éledezik a zenei szakma, ami a koncertes jegyeladásokat illeti, így reménykedhetünk abban, hogy a bőséges kínálat egyre inkább összetalálkozik majd a fizetőképes kereslettel. Én mindenestre elmormolok egy-két imát…:)


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek