Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

2012. szeptember 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Családias rendezvénynek indult, ma már az egyik legismertebb hazai falunap a Budapesttől alig 80 kilométerre, Székesfehérvárhoz közeli település büszkesége, az Aba Napok. Az idén húszéves rendezvény egy minden igényt kielégítő családi hétvégét jelent, fellép többek között a Csík Zenekar, a Magna Cum Laude, Geszti Péter és a GringoSztár, a Vágtázó Csodaszarvas, valamint az Intim Torna Illegál is.

Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

Szeptember 14-én, azaz pénteken délután indul a három napos, szinte az egész falut behálózó ünnep, a hagyományos megnyitóval, helyi és vendég népi együttesek bemutatóival, míg a falu főutcája benépesül a népi- és iparművészek standjaival, de lesz itt majd Ízek Utcája, Borház és Pálinkaház és Vidámpark, egészen vasárnapig. A nyitónapon a Nagyszínpad programján az Intim  Torna Illegál és a Magna Cum Laude. Az abai „törzshelyek” így a Vakegér Kocsma, a Hörpintő Söröző vagy a Tök Király Étterem pedig a táncos esti mulatságoknak ad helyszínt.

A hagyományos szellemi táplálékkal, azaz a Szellemvidék című programmal, benne Hamvas Béla és Cseh Tamás emlékezetével indul a szombat, majd  a Faluebéddel  folytatódik, ahol Bódi Guszti és a Fekete Szemek szolgáltatja a talp alá valót. Hagyomány az Aba Napokon a Szomszédolás, amikor is lovaskocsikkal és kisvasúttal járhatják be a látogatók a környéket, de ugyanilyen visszatérő program a Citroen kacsa bemutató és felvonulás is. Természetesen lesz zene: a Nagyszínpadon aznap a Heaven Street Seven, a GringoSztár és a Vágtázó Csodaszarvas ad koncertet, a helyi vendéglátó helyek bállal, mulatós zenével és tánccal várják a táncos lábú vendégeket.

Vasárnap a szintén a hagyományos, idén 15. Sárvíz Művészeti Fesztivál programjai szórakoztatják a nagyérdeműt, benne Zenés Ébresztő, majd Ünnepi Felvonulás hatalmas kulturális kavalkáddal, huszárokkal, mazsorettekkel, íjászokkal, kardforgatókkal, fúvószenekarokkal, lovasokkal. A Zenepavilonban lesz fúvószenekarok bemutatója, valamint a Néptánc Gála, továbbá  itt rendezik meg immáron 10. alkalommal a Sárvíz szépe – szépségkirálynő választást. A zárónap estéjén pedig a Nagyszínpadon a Csík zenekar ad majd koncertet.

Az Aba Napok keretében rendezik a IV. Hagyományok Forrása eseményt, ahol megismerkedhetünk a népi koboldászattal, ősi dallamokkal, táltos mondákkal. A Napvarázs programsorozat keretében pedig lesz játékos utcabútor készítés, megismerkedhetünk az organikus díszítőművészet rejtelmeivel, ütőhangszerek segítségével felidézhetjük itt az ősi zenefolyamokat. És persze se vége, se hossza a gyerekprogramoknak, bábelőadásoknak, s várja az apróságokat a Paszulykerengő játszótér és a zsákcsata is.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek