Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

2012. szeptember 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Családias rendezvénynek indult, ma már az egyik legismertebb hazai falunap a Budapesttől alig 80 kilométerre, Székesfehérvárhoz közeli település büszkesége, az Aba Napok. Az idén húszéves rendezvény egy minden igényt kielégítő családi hétvégét jelent, fellép többek között a Csík Zenekar, a Magna Cum Laude, Geszti Péter és a GringoSztár, a Vágtázó Csodaszarvas, valamint az Intim Torna Illegál is.

Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

Szeptember 14-én, azaz pénteken délután indul a három napos, szinte az egész falut behálózó ünnep, a hagyományos megnyitóval, helyi és vendég népi együttesek bemutatóival, míg a falu főutcája benépesül a népi- és iparművészek standjaival, de lesz itt majd Ízek Utcája, Borház és Pálinkaház és Vidámpark, egészen vasárnapig. A nyitónapon a Nagyszínpad programján az Intim  Torna Illegál és a Magna Cum Laude. Az abai „törzshelyek” így a Vakegér Kocsma, a Hörpintő Söröző vagy a Tök Király Étterem pedig a táncos esti mulatságoknak ad helyszínt.

A hagyományos szellemi táplálékkal, azaz a Szellemvidék című programmal, benne Hamvas Béla és Cseh Tamás emlékezetével indul a szombat, majd  a Faluebéddel  folytatódik, ahol Bódi Guszti és a Fekete Szemek szolgáltatja a talp alá valót. Hagyomány az Aba Napokon a Szomszédolás, amikor is lovaskocsikkal és kisvasúttal járhatják be a látogatók a környéket, de ugyanilyen visszatérő program a Citroen kacsa bemutató és felvonulás is. Természetesen lesz zene: a Nagyszínpadon aznap a Heaven Street Seven, a GringoSztár és a Vágtázó Csodaszarvas ad koncertet, a helyi vendéglátó helyek bállal, mulatós zenével és tánccal várják a táncos lábú vendégeket.

Vasárnap a szintén a hagyományos, idén 15. Sárvíz Művészeti Fesztivál programjai szórakoztatják a nagyérdeműt, benne Zenés Ébresztő, majd Ünnepi Felvonulás hatalmas kulturális kavalkáddal, huszárokkal, mazsorettekkel, íjászokkal, kardforgatókkal, fúvószenekarokkal, lovasokkal. A Zenepavilonban lesz fúvószenekarok bemutatója, valamint a Néptánc Gála, továbbá  itt rendezik meg immáron 10. alkalommal a Sárvíz szépe – szépségkirálynő választást. A zárónap estéjén pedig a Nagyszínpadon a Csík zenekar ad majd koncertet.

Az Aba Napok keretében rendezik a IV. Hagyományok Forrása eseményt, ahol megismerkedhetünk a népi koboldászattal, ősi dallamokkal, táltos mondákkal. A Napvarázs programsorozat keretében pedig lesz játékos utcabútor készítés, megismerkedhetünk az organikus díszítőművészet rejtelmeivel, ütőhangszerek segítségével felidézhetjük itt az ősi zenefolyamokat. És persze se vége, se hossza a gyerekprogramoknak, bábelőadásoknak, s várja az apróságokat a Paszulykerengő játszótér és a zsákcsata is.

 


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek