Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

2012. szeptember 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Családias rendezvénynek indult, ma már az egyik legismertebb hazai falunap a Budapesttől alig 80 kilométerre, Székesfehérvárhoz közeli település büszkesége, az Aba Napok. Az idén húszéves rendezvény egy minden igényt kielégítő családi hétvégét jelent, fellép többek között a Csík Zenekar, a Magna Cum Laude, Geszti Péter és a GringoSztár, a Vágtázó Csodaszarvas, valamint az Intim Torna Illegál is.

Kacsafelvonulás, koboldászat, koncertek

Szeptember 14-én, azaz pénteken délután indul a három napos, szinte az egész falut behálózó ünnep, a hagyományos megnyitóval, helyi és vendég népi együttesek bemutatóival, míg a falu főutcája benépesül a népi- és iparművészek standjaival, de lesz itt majd Ízek Utcája, Borház és Pálinkaház és Vidámpark, egészen vasárnapig. A nyitónapon a Nagyszínpad programján az Intim  Torna Illegál és a Magna Cum Laude. Az abai „törzshelyek” így a Vakegér Kocsma, a Hörpintő Söröző vagy a Tök Király Étterem pedig a táncos esti mulatságoknak ad helyszínt.

A hagyományos szellemi táplálékkal, azaz a Szellemvidék című programmal, benne Hamvas Béla és Cseh Tamás emlékezetével indul a szombat, majd  a Faluebéddel  folytatódik, ahol Bódi Guszti és a Fekete Szemek szolgáltatja a talp alá valót. Hagyomány az Aba Napokon a Szomszédolás, amikor is lovaskocsikkal és kisvasúttal járhatják be a látogatók a környéket, de ugyanilyen visszatérő program a Citroen kacsa bemutató és felvonulás is. Természetesen lesz zene: a Nagyszínpadon aznap a Heaven Street Seven, a GringoSztár és a Vágtázó Csodaszarvas ad koncertet, a helyi vendéglátó helyek bállal, mulatós zenével és tánccal várják a táncos lábú vendégeket.

Vasárnap a szintén a hagyományos, idén 15. Sárvíz Művészeti Fesztivál programjai szórakoztatják a nagyérdeműt, benne Zenés Ébresztő, majd Ünnepi Felvonulás hatalmas kulturális kavalkáddal, huszárokkal, mazsorettekkel, íjászokkal, kardforgatókkal, fúvószenekarokkal, lovasokkal. A Zenepavilonban lesz fúvószenekarok bemutatója, valamint a Néptánc Gála, továbbá  itt rendezik meg immáron 10. alkalommal a Sárvíz szépe – szépségkirálynő választást. A zárónap estéjén pedig a Nagyszínpadon a Csík zenekar ad majd koncertet.

Az Aba Napok keretében rendezik a IV. Hagyományok Forrása eseményt, ahol megismerkedhetünk a népi koboldászattal, ősi dallamokkal, táltos mondákkal. A Napvarázs programsorozat keretében pedig lesz játékos utcabútor készítés, megismerkedhetünk az organikus díszítőművészet rejtelmeivel, ütőhangszerek segítségével felidézhetjük itt az ősi zenefolyamokat. És persze se vége, se hossza a gyerekprogramoknak, bábelőadásoknak, s várja az apróságokat a Paszulykerengő játszótér és a zsákcsata is.

 


 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek