Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

2015. augusztus 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Hat év után átmeneti búcsút vesz koncertközönségétől az önmagát speed-folk freak-punknak aposztrofáló miskolci együttes. Feloszlásról azonban szó sincs!

Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

„Máté, a hegedűsünk –alias Kakas - szeptemberben elköltözik Párizsba nyolc hónapra okosítani magát az ottani HEC egyetemen, ahol kulturális menedzsmentet fog tanulni. Reméljük, tavasszal már meglesznek az összekötő koncertjeink Budapest és Párizs között” – mondja nevetve Szűcs Levente, az együttes énekese.  – „Szerencsére Párizs nem a világvége, ezért Kakasunk, amikor csak teheti haza fog repülni, megkapirgálni a helyi szemétdombokat, így remélhetőleg minden hónapban lesznek koncertjeink tömbösítve. Az időpontokat a honlapunkon mindig időben jelezni fogjuk.”


A többiek azonban Kakas távollétében is hasznosan fogják együtt tölteni idejüket.
„Aggódni nem kell a zenekarért. Nem marad betyárkodás nélkül a magyar közönség, s bár kevesebb lesz a koncert, annál több időt fordítunk az új lemezünk elkészítésére, ami most a legfontosabb cél a szemünk előtt” – mondja Fehér Gábor bőgős.


A csapat jelenleg Milánóban tartózkodik a Világkiállításon, ahova hónapokkal ezelőtt kaptak meghívást a magyar szervezőktől.
„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen egy ekkora volumenű multikulti rendezvényen sok érdekességgel és új emberekkel találkozhatunk. Hallottak az utcazene-turnéinkról, hogy néptáncolunk a koncertjeinken és nagyon örültek a vérfrissítésnek” – sztorizik Palágyi Máté hegedűs.  – „Amióta megérkeztünk nincs időnk unatkozni, naponta négyszer zenélünk a Magyar Pavilonban. Ha pedig szünet van, elindulunk felfedezni más országokat, és persze azok italait. Nagyon jó a hangulat, egészen új élmény itt muzsikálni, főleg egy-két 55 fokos mexikói Mescal után.”


A zúzós punkot, pattogó ska-t, sodró pszichedéliát vegyítő, azt magyar, cigány és balkáni dallamokkal fűszerező muzsika sok újdonságot tartogat a kiállítás látogatói számára.
„Mikor a húrok közé csapunk sok a meglepett arc, hiszen még az akusztikus punkoskodásunkkal is kilógunk más nemzetek programjai közül, viszont a kezdeti bámulgatás után már minden felénk járónak elkezd járni a lába. Amikor pedig Fehér és Kakaskoma nekikezd a néptáncnak, mindig kitör a vastaps. Idén sajnos nem tudtunk sehol utcazenélni, ezért is extra jó, hogy most itt lehetünk.” – meséli Mihályfi Máté gitáros.

A Világkiállításról hazatérve szinte beesnek majd a fiúk a Kakasbúcsúként is emlegetett, Kobuci kertes koncertre. Máté elutazása után pedig koncertcsend, de koránt sem lazsálás következik.
„Egy klipen és új számokon is dolgozunk, ősszel ki szeretnénk jönni két koprodukcióval is, hogy kikkel, az egyelőre legyen meglepetés.” – vetíti előre Muhari Krisztián trombitás.


Szent István napi Kakasbúcsú, azaz Bohemian Betyars koncert
Kobuci kert, 2015. augusztus 20.  18 óra
Vendég: Ricsárdgír


 

 

Szólj hozzá!


A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a...

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek