Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

2015. augusztus 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Hat év után átmeneti búcsút vesz koncertközönségétől az önmagát speed-folk freak-punknak aposztrofáló miskolci együttes. Feloszlásról azonban szó sincs!

Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

„Máté, a hegedűsünk –alias Kakas - szeptemberben elköltözik Párizsba nyolc hónapra okosítani magát az ottani HEC egyetemen, ahol kulturális menedzsmentet fog tanulni. Reméljük, tavasszal már meglesznek az összekötő koncertjeink Budapest és Párizs között” – mondja nevetve Szűcs Levente, az együttes énekese.  – „Szerencsére Párizs nem a világvége, ezért Kakasunk, amikor csak teheti haza fog repülni, megkapirgálni a helyi szemétdombokat, így remélhetőleg minden hónapban lesznek koncertjeink tömbösítve. Az időpontokat a honlapunkon mindig időben jelezni fogjuk.”


A többiek azonban Kakas távollétében is hasznosan fogják együtt tölteni idejüket.
„Aggódni nem kell a zenekarért. Nem marad betyárkodás nélkül a magyar közönség, s bár kevesebb lesz a koncert, annál több időt fordítunk az új lemezünk elkészítésére, ami most a legfontosabb cél a szemünk előtt” – mondja Fehér Gábor bőgős.


A csapat jelenleg Milánóban tartózkodik a Világkiállításon, ahova hónapokkal ezelőtt kaptak meghívást a magyar szervezőktől.
„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen egy ekkora volumenű multikulti rendezvényen sok érdekességgel és új emberekkel találkozhatunk. Hallottak az utcazene-turnéinkról, hogy néptáncolunk a koncertjeinken és nagyon örültek a vérfrissítésnek” – sztorizik Palágyi Máté hegedűs.  – „Amióta megérkeztünk nincs időnk unatkozni, naponta négyszer zenélünk a Magyar Pavilonban. Ha pedig szünet van, elindulunk felfedezni más országokat, és persze azok italait. Nagyon jó a hangulat, egészen új élmény itt muzsikálni, főleg egy-két 55 fokos mexikói Mescal után.”


A zúzós punkot, pattogó ska-t, sodró pszichedéliát vegyítő, azt magyar, cigány és balkáni dallamokkal fűszerező muzsika sok újdonságot tartogat a kiállítás látogatói számára.
„Mikor a húrok közé csapunk sok a meglepett arc, hiszen még az akusztikus punkoskodásunkkal is kilógunk más nemzetek programjai közül, viszont a kezdeti bámulgatás után már minden felénk járónak elkezd járni a lába. Amikor pedig Fehér és Kakaskoma nekikezd a néptáncnak, mindig kitör a vastaps. Idén sajnos nem tudtunk sehol utcazenélni, ezért is extra jó, hogy most itt lehetünk.” – meséli Mihályfi Máté gitáros.

A Világkiállításról hazatérve szinte beesnek majd a fiúk a Kakasbúcsúként is emlegetett, Kobuci kertes koncertre. Máté elutazása után pedig koncertcsend, de koránt sem lazsálás következik.
„Egy klipen és új számokon is dolgozunk, ősszel ki szeretnénk jönni két koprodukcióval is, hogy kikkel, az egyelőre legyen meglepetés.” – vetíti előre Muhari Krisztián trombitás.


Szent István napi Kakasbúcsú, azaz Bohemian Betyars koncert
Kobuci kert, 2015. augusztus 20.  18 óra
Vendég: Ricsárdgír


 

 

Szólj hozzá!


Palkonyának már van saját hangja!

Palkonyának már van saját hangja!

Az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!

A csupaszív amerikai és a megszeppent skót világsztár is elégedetten távozott Veszprémből

Két igazán szerethető énekes, két tökéletes koncert, és végre esőmentes fesztivál-élmény a csütörtöki napunk története, ahol még egy rögtönzött táncverseny, és egy elfelejtett dalszöveg részlet is belefért a produkcióba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek