Év koncertje - szavazás

Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

2015. augusztus 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Hat év után átmeneti búcsút vesz koncertközönségétől az önmagát speed-folk freak-punknak aposztrofáló miskolci együttes. Feloszlásról azonban szó sincs!

Kakasbúcsú Bohemian Betyars módra

„Máté, a hegedűsünk –alias Kakas - szeptemberben elköltözik Párizsba nyolc hónapra okosítani magát az ottani HEC egyetemen, ahol kulturális menedzsmentet fog tanulni. Reméljük, tavasszal már meglesznek az összekötő koncertjeink Budapest és Párizs között” – mondja nevetve Szűcs Levente, az együttes énekese.  – „Szerencsére Párizs nem a világvége, ezért Kakasunk, amikor csak teheti haza fog repülni, megkapirgálni a helyi szemétdombokat, így remélhetőleg minden hónapban lesznek koncertjeink tömbösítve. Az időpontokat a honlapunkon mindig időben jelezni fogjuk.”


A többiek azonban Kakas távollétében is hasznosan fogják együtt tölteni idejüket.
„Aggódni nem kell a zenekarért. Nem marad betyárkodás nélkül a magyar közönség, s bár kevesebb lesz a koncert, annál több időt fordítunk az új lemezünk elkészítésére, ami most a legfontosabb cél a szemünk előtt” – mondja Fehér Gábor bőgős.


A csapat jelenleg Milánóban tartózkodik a Világkiállításon, ahova hónapokkal ezelőtt kaptak meghívást a magyar szervezőktől.
„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen egy ekkora volumenű multikulti rendezvényen sok érdekességgel és új emberekkel találkozhatunk. Hallottak az utcazene-turnéinkról, hogy néptáncolunk a koncertjeinken és nagyon örültek a vérfrissítésnek” – sztorizik Palágyi Máté hegedűs.  – „Amióta megérkeztünk nincs időnk unatkozni, naponta négyszer zenélünk a Magyar Pavilonban. Ha pedig szünet van, elindulunk felfedezni más országokat, és persze azok italait. Nagyon jó a hangulat, egészen új élmény itt muzsikálni, főleg egy-két 55 fokos mexikói Mescal után.”


A zúzós punkot, pattogó ska-t, sodró pszichedéliát vegyítő, azt magyar, cigány és balkáni dallamokkal fűszerező muzsika sok újdonságot tartogat a kiállítás látogatói számára.
„Mikor a húrok közé csapunk sok a meglepett arc, hiszen még az akusztikus punkoskodásunkkal is kilógunk más nemzetek programjai közül, viszont a kezdeti bámulgatás után már minden felénk járónak elkezd járni a lába. Amikor pedig Fehér és Kakaskoma nekikezd a néptáncnak, mindig kitör a vastaps. Idén sajnos nem tudtunk sehol utcazenélni, ezért is extra jó, hogy most itt lehetünk.” – meséli Mihályfi Máté gitáros.

A Világkiállításról hazatérve szinte beesnek majd a fiúk a Kakasbúcsúként is emlegetett, Kobuci kertes koncertre. Máté elutazása után pedig koncertcsend, de koránt sem lazsálás következik.
„Egy klipen és új számokon is dolgozunk, ősszel ki szeretnénk jönni két koprodukcióval is, hogy kikkel, az egyelőre legyen meglepetés.” – vetíti előre Muhari Krisztián trombitás.


Szent István napi Kakasbúcsú, azaz Bohemian Betyars koncert
Kobuci kert, 2015. augusztus 20.  18 óra
Vendég: Ricsárdgír


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek