Keverd újra, Sam: Brains remixverseny és turné

2013/10/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Fiatal és lelkes DJ-knek hirdetett remixversenyt a Brains - a Full Range album három dalának nyertes átdolgozása szerepelni fog az új Brains Remix lemezen! Közben a zenekar őszi turnéra indul, és december végéig járja a nagyvárosokat.

Keverd újra, Sam: Brains remixverseny és turné

A Brains idén tavasszal jelentette meg a Full Range című stúdióalbumát, amelynek a gerincét drum and bass alapú dalok teszik ki, de a lemez szinte valamennyi jelenlegi stílust szintetizálja a dubstep-től a drumstep-en és az elektrón át a breakig. A zenekar a Full Range album három dalára remixversenyt hirdetett tehetséges, fiatal zenekészítőknek, DJ-knek. Az egyik nyertest a közönség, a két másikat pedig egy szakmai zsűri választja ki, az átiratok pedig rákerülnek az új Brains Remix albumra.

"Meglepődve tapasztaltuk, hogy az előző remix felhívásunkra milyen sok nívós átdolgozás érkezett, és reméljük, hogy ez most is így lesz. Ez a megmérettetés nagy lehetőség a jelentkezők számára is, mivel a kész remix CD-t - rajta a legjobb pályaművekkel - sok élvonalbeli DJ-hez fogjuk eljuttatni a megjelenés hetében. Sorlemezeinkkel a koncertek hangulatát próbáljuk visszaadni, ezzel szemben  a remix albummal az a célunk, hogy a koncertre járók mellett a klubok közönségéhez is eljusson a zenénk" – mondta MC Columbo, a Brains énekese.

A zenekar a Full Range album többi dalának újragondolására jól ismert művészeket kért fel. Míg a legutóbbi remix lemezükön többnyire külföldi producerek dolgoztak, addig most a spanyol Beat The Beast kivételével a hazai élvonalból válogattak, így AMB, Chris.Su, JumoDaddy, Kid Panel, Nobody Moves és a Zera & UNO-Y készít átiratokat, vagyis a remixverseny győztesei illusztris társaságba kerülnek.

"Szeretnénk, ha olyanok is küldenének anyagokat, akik még csak ismerkednek az elektronikus zenekészítéssel. Szeretnénk kialakítani egy, a remixversennyel kapcsolatos, szakmaibb hangvételű fórumot, ahol kérdéseket tehetnek fel, válaszolhatnak meg a résztvevők. Ahol tudunk, mi is besegítünk! Ki tudja, nem járkál-e közöttünk egy következő Noisia vagy Knife Party? Mi annak idején külső segítség nélkül, ösztönösen tanultuk meg a különböző szoftverek  használatát, vagy a hasonló cipőben járóktól lestük el az ő módszereiket, trükkjeiket" - mondta Varga Norbert Jimbo, a Brains gitáros-dalszerzője. 

Az eredményhirdetésre személyesen fogjuk meghívni a legjobb remixek készítőit, szeretnénk megismerkedni velük, együtt meghallgatni a munkáikat, ötleteket, tippeket adni a jövőre, vagy akár megismerni az ő módszereiket.

"Jó lenne, ha közelebb kerülnének egymáshoz a magyar elektronikus zenével foglalkozók, hogy eszmét cseréljenek, fejlesztve ezzel az egész szcénát, a szakmai színvonalat. Erre ez a verseny nagyon jó alapot ad" – tette hozzá a Brains billentyűs-producere, Lukács Levi.

A remixversennyel párhuzamosan a zenekar őszi turnéra indul, amelynek állomásain az elektronikus műfajban rendhagyó módon élőben, hangszerekkel és különleges látványvilággal adják elő a dalaikat. A Brains koncertkörútja október 18-án, pénteken Debrecenben indul, majd másnap Szegeden folytatódik. A turné december végéig tart, és a fiúk biztosan fellépnek még Sopronban, Veszprémben, Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérváron is.

Az érdeklődők a Hurts, a Your Desire vagy a Real Talk című szerzemény átiratával nevezhetnek november 15-ig a remix@brains.hu e-mail címen.



 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek