Király lesz az Orfeumban a február!

2016/02/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Swing, jazz, ragtime, pop, funky és soul az Orfeum klub februári kínálatában. Valamint újra itthon ad exkluzív koncertet az amerikai The Voice műsorban is felejthetetlenné vált Király Viktor, testvérével Lindával együtt!

Király lesz az Orfeumban a február!

2016.02.04. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Vagy mindent, vagy semmit – Gábriel Máté Péter-estje

 

Máté Péter pályafutásának áttekintése saját dalokon, feldolgozásokon, művésztársakkal való együttműködéseken és soha nem hallott sztorikon keresztül. A legenda újraéled.

 

 

 


2016.02.05. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Pop Story – Heincz Gábor Biga & Veres Mónika Nika + Funky Feeling Party – DJ Suri Imre

Izgalmas, táncos, vérpezsdítő poptörténeti utazás (a pop/rock, az r&b és a soul gyöngyszemei, saját dalok) Heincz Gábor Bigával és Veres Mónika Nikával, amit DJ Suri Imre Funky Feeling Partyja követ kifulladásig.

 

 


2016.02.06. | 21.00                                                                                                              | show & party |

Bohém Swing Bál – Bohém Ragtime Jazz Band, Keep Swinging Táncegyesület & Selector Emka

Hamisítatlan vintage-élmény, izgalmas időutazás az 1920/30-as évekbe, egy gazdag táncelemekkel tarkított vérbeli swingműsor a Bohém Ragtime Jazz Banddel, amit Selector Emka swingpartyja követ.

Az Orfeumban első alkalommal színpadra lépő, 8-tagú Bohém Ragtime Jazz Band 2015-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Koncertjeik az 1910-es, az 1920-as és az 1930-as évek Amerikáját idézik, a régi magyar számok pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza.

A Bohémek a világ szinte összes, nagy, tradicionális jazzfesztiválján megfordultak már, Berlintől Oslóig, Drezdától Bredáig, Poritól Montreux-ig, Asconától Bude-ig, Riminitől Sacramentóig. Koncertjeiket európai, illetve amerikai televízió- és rádióállomások közvetítették, eddig megjelent 21 albumuk felvételei világszerte rendszeresen hallhatók jazzműsorokban. A Bohém Fesztiválokat 1992 óta szervezik. 2003-ban Az év jazzegyütteseként eMeRTon-díjat, 2010-ben Magyar zeneművészet kategóriában Bács-Kiskun megyei Prima-díjat kaptak.

A folyamatosan táncra perdítő zenék mellett a látványos show-elemeket a Keep Swinging Táncegyesületnek köszönhetjük, akik iskolájukban, valamint fellépéseiken az 1920/40-es évek amerikai swing zenéjét, táncát, a kapcsolódó kultúráját őrzik, ápolják és tárják a nagyközönség elé. A tánciskola tanárai és növendékei is bemutatkoznak, sőt, a szünetben, a vállalkozó szellemű vendégeknek néhány lépést is megtanítanak.

Az est záró programját Selector Emka biztosítja. A szintén Orfeum-debütáns, tehetséges női DJ 8 éve foglalkozik zenével, előbb a Petőfi Rádió 2012. évi, majd a VIVA-Miller Soundclash 2015. évi országos DJ-versenyén a Top 10-ben végzett.

A swing minden válfaját (a mambótól és a ghetto swingtől, a manouche, a dnb, a trap swingen át, a hiphop- és electroswingig) zenéli, amelyeket általa élőben is összerakott mashup- és bootleg-muzsikákkal színesít.


2016.02.10. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Voodoopest (Lemezkóstoló) – Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Septet

Zenés közéleti est, felnőtt mese, szókimondó, bohém, kávéházi jazz Lombos El Marcival és a Juhász Attila Jazz Septettel.

Szókimondó, bohém, kávéházi jazz vár azokra, akik a budapesti zenés éjszakai élet egyik patinás helyszínét, az Orfeumot választják.

A Voodopest album Lombos El Marci felnőtt „meselemeze”, életszagú dalszövegeihez a magyar jazzszíntér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, s egyben közérthető smoothjazz-hangulattal átitatott muzsikát.

Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a sikerei csúcsán lévő Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, Völgyi Zsuzsinak és a Hooligans-nek is jegyzett szövegeket, ám nagy sikert aratott a a Group'n Swing együttesnek írt Retikül című slágere is.

A Lombos El Marci művésznéven praktizáló zenész a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz utca 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Marci dalszerzőként a 2015-ös A Dal-on is jelen van, Oláh Gergő A tükör előtt című dalával.

 

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával.

 


2016.02.11. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Simply Swing! – Csobot Adél

Időutazás Csobot Adéllal, aki a swing stílusjegyeivel gazdagon díszített esten az 1930-as évektől egészen napjainkig kalauzol bennünket.


2016.02.12. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

All You Need Is Love – Pál Dénes

Pál Dénes, a 2013. évi The Voice – Magyarország hangja győztesének élőzenés Valentin-napi koncertje saját dalokkal, valamint magyar és külföldi slágerekkel.

Pál Dénes igazi kuriózum a magyar popénekesek között a The Voice – Magyarország hangja győztese, A Dal 2014 döntőse. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint a Sztárban Sztár 2014. évi szériájában való győzelmeskedése. A műsorban nemcsak sokszínű énektudását mutathatta be a közönségnek, hanem színpadi és színészi vénájából is kaptunk ízelítőt.

A nagybetűs koncertélményeket is az az év hozta meg számára, hiszen összeállt zenekara. Azóta számos sikeres koncertet adtak, amiről a 2015. évi karácsonyi időszak telt házas estjei is tanúskodnak.

Különleges Valentin-napi műsorában Pál Dénes saját dalai mellett közkedvelt magyar és külföldi slágerekkel szórakoztatja a közönséget.


2016.02.18. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Sinatra 100 – Farkas Gábriel

A 100 éve született Frank Sinatra legismertebb dalai eredeti hangszerelésben, bigband-hangzásvilágot teremtve, Gábriel és fúvósokkal kiegészített jazztriója előadásában.

 

 


2016.02.19. | 21.00                                                                                                                | koncert & dj |

Egy fiú a házból (Farsangi Táncdalfesztivál) – Weisz Viktor

Az 1960-as, 1970-es évek legkedveltebb magyar táncdalai, Máté Péter, Szécsi Pál, Koós János, Korda György slágerei az egyik legsokszínűbb hangú énekes, Weisz Viktor estjén.

A 2012. évi The Voice műsorának döntőse, Weisz Viktor egy estére elutaztat bennünket az 1960/70-es évek táncdalfesztiváljainak korszakába, amikor az egész ország egy emberként figyelte, ki lesz az év legtehetségesebb énekese; amikor hatalmas slágerek születtek; valamint olyan dalszerzőket és előadókat ismerhetünk meg, akik hosszú évtizedekig meghatározó alakjai voltak a magyar könnyűzenének.

Weisz Viktor különös képessége, hogy nemcsak saját, hanem mások hangján is kitűnően énekel: Pataky Attilától Korda Györgyig mindenki „ott van a torkában”.

Roppant szórakoztató műsorában többek között az 1960/70-es évek legnépszerűbb magyar táncdalai – Máté Péter, Szécsi Pál, Koós János, Korda György és mások slágerei – szerepelnek a repertoárban.

A híres anekdotákkal tűzdelt, zenés műsorban fellép az Orfeum Tánckara is.

Jöjjenek el az Orfeumba, dőljenek hátra a foteljeikben, és kapcsolják be a képzeletbeli televízió készülék kapcsolóját!

Az élőzenés koncert után pedig DJ Suri Imre fűzi tovább a buli fonalát.

 

A zenekar

Zongora: Horváth Zsolt

Dob: Szendi Gábor

Nagybőgő: Bese Csaba

 


2016.02.20. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Night Fever – Nádor Dávid, Schwartz Dávid & Lelkes Reny + Classic Disco Night

A Pop Királyának, valamint a soul- és funkyzene legendás alakjainak legnagyobb slágerei egy észbontó koncertben, amit táncos buli, azaz a Classic Disco Night követ.

A Night Fever, azaz az egészséges (szombat) esti partyláz mellékhatások nélküli védelmet nyújt. A könnyűzene történetének legfényesebb csillaga, Michael Jackson örökké megváltoztatta a show-biznisz világát, korszakalkotó munkásságával örökre bevéste nevét a zenetörténelem nagykönyvébe, csakúgy, mint példaképei, szakmai elődei vagy éppen méltán népszerű kortársai, a soul- és funkyzene legendás alakjai (James Brown, Ray Charles, Aretha Franklin, Whitney Houston, Etta James, Chaka Khan, Tina Turner és Stevie Wonder).

Őket idézi meg Nádor Dávid, akinek a hangszíne kísértetiesen hasonlít a Pop Királyáéra, a számos ikonikus előadó hangján hitelesen megszólalni képes Schwartz Dávid, valamint a szintén fekete hangú Lelkes Reny. Együtt ismert és közkedvelt dallamokkal, lábmozgató ritmusokkal szegélyezett útra invitálják a felhőtlen szórakozásra vágyókat.

A Bee Gees együttes egykori slágere, a Night Fever tökéletesen kifejezi azt az életérzést, azt a szabadságot, amit a minőségi tánczene kivált a hallgatóságból, főleg, ha szombat este szökik magasra a buliláz.

A mélyre hatoló és egyben táncra perdítő élőzene a fergeteges ritmusok ösvényén, folyamatosan megy át az 1970-es, az 1980-as és az 1990-es évek legütősebb dallamfülbemászóit szolgáltató buliba DJ Coreyval.


2016.02.25. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Bublé & More – Gájer Bálint

Gájer Bálint önálló műsora Michael Bublé-dalokkal, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal a swing és jazz világából.

 


2016.02.27. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Rockabilly Bál – Prison Band & Blackwater Bullfrog + Pin-Up Party

Hamisítatlan rockabilly bál a műfaj két illusztris magyar képviselőjével, amit a stílust leképező TiCCi divatmárka új kollekciójának bemutatója színesít. Party kiffulladásig.

A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock & roll műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A műfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta, s rövid fénykora ellenére, jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére és popkultúrára. Az 1970-es évek végén, illetve az 1980-as évek elején a rockabilly feltámadt, s szubkultúraként a mai napig megmaradt.

A Prison Band egy különösen veszélyes rockabilly csapat, még a nevüket is úgy „lopták” Elvis Jailhouse Rockjából. A bandatagok korábbi rettegett szervezetekből verbuválódtak össze: CACTUS a Cadillacben, UFO a Jive Five-ban, LUFI és SZAPPAN pedig a V8-ban szerezte „rossz” hírnevét. „Rémtetteik” elkövetésekor nem riadnak vissza a nagy nyilvánosságtól sem, hangos és gyors módszerrel dolgoznak. Kifejezetten élvezik a feltűnést, többnyire az életellenes bűncselekmények elkövetőinek narancssárga börtönoveralljában bukkannak fel.

Az országhatárokra fittyet hányva garázdálkodnak német vagy francia rockabilly fesztiválokon, esetleg olasz rock & roll klubokban, de látták már őket Ausztriában is, Európa legnagyobb Harley-Davidson-találkozóján.

Ez alkalommal az Orfeumban tartanak hamisítatlan rockabilly partyt, ahol vendégük lesz a Blackwater Bullfrog csapata is.

 

Aki kalandozna egyet az 1950-es évek hangulatában, jöjjön el február 27-én! A két koncert között még divatbemutatót is láthat.

A stílushoz illő, a rockabilly-életérzést kedvelő hölgyek között nagy népszerűségnek örvendő TiCCiruházati márka 2016 tavasz/nyári kollekciójának bemutatója lesz látható az Orfeumban. Az egyedi, rockabilly/pinup/glamour stílusban, kis szériában készített ruhák igazi színfoltjai lesznek a fergeteges rockabilly farsangi bálnak.

A kollekció megálmodója, Ágoston Stefánia kiskora óta rajong mindenért, ami az 1950-es évekből való, kezdve a kor divatjától, egészen a régi hollywoodi filmekig. 2004-ben útjára indította a TiCCi Rockabilly Clothing márkát, amely nemcsak itthon, hanem külföldön is nagy népszerűségnek örvend a rock & roll szerelmesei körében.

Az általa tervezett ruhák az amerikai rockabilly szubkultúra klasszikus stílusjegyeit hordozzák, a mai kor szellemének megfelelően átértelmezve azokat.

Egyéni vásárlók világszerte boldog tulajdonosai egy-egy TiCCi-ruhának, a legtöbb Amerikában talál gazdára.

 

Program

  • § 21.05–21.50:         Blackwater Bullfrog-koncert (1. rész)
  • § 21.50–22.00:         Szünet
  • § 22.00–22.45:         Blackwater Bullfrog-koncert (2. rész)
  • § 22.45–23.00:         Szünet
  • § 23.00–23.15:         TiCCi Rockabilly Clothing 2016 tavaszi/nyári kollekció bemutatója
  • § 23.15–00.00:         The Prison Band-koncert (1. rész)
  • § 00.00–00.15:         Szünet
  • § 00.15–01.00:         The Prison Band-koncert (2. rész)

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek