Kiss Tibi és Varga Livius nem igazán kedvelték egymást

2018/05/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Lelki nyugalomról, apaságról, bulizásról és politikáról is beszélgetett a Quimby két frontemberével D. Tóth Kriszta, aki ezúttal Kiss Tibit és Varga Liviust vitte el magával. A fiúk önmagukról és egymásról is nyíltan beszéltek az Elviszlek magammal legújabb részében.

Fotó: WMNmagazin/YouTube

Először Varga Livius ült be DTK mellé, aki elmesélte a riporternek, hogy reggel kaszálással kezdte a napot, ő úgy érzi teljesnek az életét, hogy kétkezi munkát is végez, a zenélés mellett pedig természetfilmeket forgat. „Más apuka vagy most?” – kérdezte Kriszta, arra utalva, hogy két fia születése között 20 éve telt el.

„Ég és föld. 23 évesen lettem először apa, a második fiam 43 éves koromban született. Egész mást gondolok, látok most, és másra volt időm akkor… A legérdekesebb, hogy egy koncert utáni poharazás közben eszembe jut, hogy holnap hánykor kell kelni. A »mit bánom én, mi lesz holnap« érzés már nincs... Időre lefeküdni? Sosem gondoltam volna” – válaszolta Livius, és ezt az időközben becsatlakozó Kiss Tibi is megerősítette.

A Quimby frontembere elmondta, hogy két gyermeke mellett, negyven pluszos apukaként sokkal inkább keretek között kell dolgoznia, kevesebb ideje marad a munkára, emiatt viszont jóval hatékonyabb, mint korábban volt.

„Ahogy becsukom az ajtót, átvált az agyam, és a piros lámpánál már írom a szöveget. Az évből 80-100 éjszakát nem vagyunk otthon. Ennyi idős korodban már nem mész el ennyiszer otthonról. Ezért a megmaradt estéim a legdrágábbak, mert az már a családé. De persze kell a szabadság is. Ha megvan a jó arány, akkor Tibcsi lebeg és otthon is kiválóan működik” – mondta a zenész.

Tibi és Livius az Elviszlek magammal kamerái előtt elmesélték, hogy amikor 30 éve először találkoztak, még nem igazán kedvelték egymást. De aztán összekovácsolta őket a sok lakótelepi csibészkedés, mára pedig már félszavakból is értik egymást.

„Bárki bármit csinálhat, mondhat olyat, amivel nem értek egyet, de harminc év barátság fontosabb!” – jegyezte meg Livius, amikor DTK felvetette: napjainkra a Quimby egy olyan kultjelenség lett, amit a különböző politikai erők ide is, oda is megpróbálnak berántani. Tették ezt például akkor, amikor a zenekar fellépett Tusványoson vagy Tibi a Varangykirály című versét szavalta egy tévéműsorban. Kiss Tibi szerint nem normális, hogy a politika ennyire meghatározza a közéletet, kettészeli a társadalmat és egymásnak ugrasztja az embereket. De a zenekar a támadások idején mindig összezár, a többiek pedig általában sikeresen megnyugtatják a harciasabb Tibit.

Hogy miből vette Kiss Tibi az első gitárját, ki miért szólítja Liviust horgászsegédnek, és vajon megy-e a zenekar újra Tusványosra, kiderül a WMN.hu YouTube-csatornáján látható Elviszlek magammal sorozat legújabb részében.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek