Kobuci augusztusi ajánló

2015/08/06  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Gyorsan eljött az utolsó „szabad” nyári hónap, amikor még senki nem gondol a sulira, és a dolgozó bajtársak is jól megérdemelt szabadságukat töltik. Aki esetleg nem a balcsiban áztatja magát, annak feltétlenül figyelmébe ajánljuk a Kobuci programjait, hisz a városban is lehet hasznosan tölteni a felszabadult időkeretünket. ;)

Kobuci augusztusi ajánló

Augusztus 6. – Nemulass/Szabó Enikő és Zenekara

Szabó Enikővel számos formációban találkozhattunk: népzenei, jazz, rock, undergound és régizenei együttesekkel egyaránt fellépett itthon és külföldön. Az énekesnő ezúttal dalszerzőként is debütál, hiszen nemsokára saját lemezével jelentkezik, melyben az imént felsorolt stílusokat személyes, egyedi hangvételével ötvözi. A dalok különlegességét a Zenekar - szintén többféle műfajból érkező - kiváló zenészei biztosítják:

- Csernók Klári- hegedű, brácsa

- Könczöl János- gitár

- Szabó Dániel- cimbalom

- Kisgyőri Krisztián - bőgő, vokál

- Molnár Mátyás - ütőhangszerek

Vendég: Nemulass                                                                     

 

Augusztus 7. – Kiscsillag

A Kiscsillag negyven körüliek garázsrockzenekarának indult, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, aztán úgy maradtak. Hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, és elkészült a Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma a Greatest Hits vol. 1. A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. 2009 tavaszán a zenekar már ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel. 2010 novemberében a Kiscsillag újabb anyaggal jelentkezett. A Sirály című kislemezdallal, amely a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! címet viselő album beharangozója is volt. Ezt a lemezmegjelenést is országos turnék, fesztiválfellépések és videoklipek készülése követte. Ekkorra a Kiscsillag a hazai alterrock vonal legnépszerűbb zenekarai között van. 2012 őszén Idáig tudom a történetet címmel rendhagyó turnéra indult a Kiscsillag. A koncertsorozat legfontosabb újdonsága az volt, hogy a teljesen áthangszerelt dalok mellett prózai elemek is voltak benne. A zenekar tagjain kívül Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying) és Pásztor Anna, Péterfy Bori és Németh Juci felváltva szerepeltek az előadásban. A rendhagyó zenei est Lovasi András ötletén alapult, aki az első részhez Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak. 2013 decemberében pedig Idáig tudom a történetet II. címmel folytatódott a rendhagyó dalokat - szövegeket egymásba játszó koncertsorozat, amihez a prózai szöveget már Lovasi írta. Mindeközben 2013 kora őszétől a zenekar stúdióba vonult és nekilátott a negyedik lemez anyagának elkészítéséhez. A lemez zenei producere ismét Tövisházi Ambrus. A lemez címe: Szeles és 2014. március 3-án jelent meg. Szeptemberben kivált a zenekarból az alapító tag Ózdi Rezső, akit Erős Márton váltott a basszusgitáros poszton.

 

Augusztus 8. – Ripoff Raskolnikov 60 - All Star Birthday Party        

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokunk számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli.A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.                            

Vendégek:

Chuck LeMonds (USA), Éri Péter, Fekete Jenő, Gyenge Lajos, Ian Siegal (UK), Ismael Barrios (VEN), Kaszap Atilla, Kiss Tibor, Little G Weevil, Martin Gasselsberger (A), Nagy Szabolcs, Pribojszki Mátyás, Sir Oliver Mally (A), Szabó Tamás & Mojo Workings, Varga Laca, Varga Livius

 

Augusztus 11. – Sonny and his wild cows

Long Tall Sonny azaz Mr. Rhythm-and-blues Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa, aki a műfaj eredeti, 40-es, 50-es évekbeli formáját népszerűsíti. 1998 óta játszik színpadon. 2000-től négy éven keresztül Charming Marty szájharmonikással adtak nagysikerű koncerteket. Szerepelt Gothár Péter Magyar Szépség című filmjében, ahol Lovasi Andrást kísérte basszusgitáron. 2002-ben alakult saját zenekara Sonny and his Wild Cows néven és azóta is Sonny töretlenül dolgozik saját zenekarával. Egyre szélesebb körben válnak ismertté mint igazi eredeti rhythm-and-blues zenét játszó csapat, és akik szinte mindenféle zenei stílusban otthonosan mozognak, ami a 40-es, 50-es évek Amerikájának csodálatos zenei kavalkádjában létezett: blues, rhythm-and-blues, rock and roll, rock-a-billy, country-and-western, és folytathatnánk...

 

Augusztus 12. – A Kutya Vacsorája

A Kutya Vacsorája a magyar undergound muzsika egyik fényezetlen sarokköve. Varga Livius helyenként filozofikus máskor ironikus szövegei mellett a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a zenei stílusokon átívelő talpalávalót. A Kutya Vacsorája koncertjein a közönség belekóstolhat zenei flow élménybe, miközben a pszichológus- filozófus és bohóc szembesít magunkkal, esendő fenségünkkel.

 

Augusztus 14. – Firkin

“Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin' good!”

 

Augusztus 15. – Tárkány Művek

A Tárkány Műveket a cimbalmos, zeneszerző Tárkány-Kovács Bálint alapította 2008-ban. Hangzásuk alapja tradicionális népzenei dalokból merít. Saját szövegeik aktualizálják a régi nótákat, máshol a modern hangzáshoz társított régies népdalszövegek helyezik egymást kölcsönösen új kontextusba. Zenéjük egyedi hangzásvilága a cimbalom, a szaxofon, a brácsa, a fuvola, a gardon, a klarinét és a bőgő együttesében, valamint az énekesnő hangjában rejlik. 2010 májusában jelent meg első lemezük Arcomba az arcod vésted címmel, amely elnyerte a kritikusok és a zeneszeretők elismerését, és fölkeltette a külföldi zenekritikusok (Songlines magazin, worldmusic.net) figyelmét is. Folyamatosan koncerteznek budapesti klubokban, de állandó szereplői a hazai és külföldi fesztiváloknak is. 2012 júliusában megjelent kislemezük, Itt a nyár címmel, majd 2013 decemberében pedig a Címesincs című nagylemez került kiadásra.

 

Augusztus 16. (10:30) – Alma Zenekar

A 17 éve alakult Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. (Ezért mondják, hogy a gyerekek választották őket.) A csapat számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. Legsikeresebb daluknak, a Ma van a szülinapom-nak több, mint 11 millió letöltése van és a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon. Olyan sikeres rajzfilmzenéket írtak, mint a Bogyó és Babóca sorozat, főcímdalt készítettek a Khumba című 3D-s animációs rajzfilmhez, sőt nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk az Almaszósz. A zenekar évi 300 teltházas koncertet ad itthon és külföldön.

 

Augusztus 16. (20 óra) – Big Daddy Wilson

Az amerikai Big Daddy Wilson jól ismert név Magyarországon is. Idestova 4-5 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak. Az eddigiektől eltérően ezúttal egy igazi All Stars csapat részeként teszi tiszteletét hazánkban. A lassan nálunk is legendás státuszt kivívott Ripoff Raskolnikovval évek óta kölcsönösen tisztelik egymás munkáját, de valahogy eddig még nem adódott lehetőség néhány spontán jam session-t leszámítva a közös muzsikálásra. Mind hangzásában, mind a repertoárt tekintve egy teljesen megújult programot mutatnak be ezúttal, amiben nagy hangsúlyt kapnak a saját szerzemények. A résztvevők szerint eddigi karrierjük legjobb produkciója állt össze. A lelkesedés érthető, hiszen egy olyan párosítás, ahol a világ egyik legjobb hangú fekete blues énekese egyesíti erőit Közép Európa egyik legjobb dalszerző-énekes-gitárosával megspékelve hazánk első számú blues zongoristájával csak nyerő lehet. A három zenész annyira egyféleképpen gondolkodik, hogy olyasfajta muzsikálásnak lehetünk tanúi, amire csak igen ritkán van alkalma az embernek.

A Big Daddy-től eddig megszokott tradicionális blues mellett a mostani produkcióban megjelennek az általa korábban sikerrel művelt soul és gospel zene elemei is. Az USA béli Észak-Karolina egyik dél-keleti parti városában született. A blues énekes és dalszövegíró egyenesen a Dél szívéből érkezett. Egy Edenton nevű kisvárosban nőtt fel, ahol a helyi rádiók szinte csak a gospel és a country zenét sugározták. A templomba járás kötelező dolog volt Wilsonnak és két nővérének - Dorisnak és Phyllisnek-, melyet anyjuk Miss Dorothy Lee Blount és nagyanyjuk Leola Blount szorgalmazott.

Emellett Wilson még tagja volt a Groove Junior Gospel kórus közösségének is. Vallásos családból származott így "a gospel éneklés természetes dolog volt a számunkra, de a blues, az valami más volt!"- mondta Wilson. Tinédzserként nagy hatással volt rá a hetvenes évek funk és a soul zenéje. Végtelenül félénk és visszahúzódó gyerek volt, de a zene segítségével sikerült kibontakoztatnia tehetségét. 16 évesen kilépett a suliból, eljött otthonról és később csatlakozott a Hadsereghez, ahol sikeres nehézsúlyú boxoló lett. Nem sokkal ezután átélte elsőblues koncertjét is és a koncert után azt mondta: "Végre megtaláltam, amit kerestem! Ez a nekem való zene, ez az én zeném." Egy héttel később meg is alakítja saját blues csapatát "Carolina Blues Connection" néven, azóta is bluest énekel.

"A funk, a soul, a gospel és a country még mindig közel áll hozzám, de semmi nincs, ami a bluest felülmúlhatná."

 

Augusztus 18. – Gereben Zita Quintet

Gereben Zita saját zenekarával már megannyi sikeres klubkoncerten és fesztiválon bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját kvintettjével két sikeres nagylemezen vannak túl: az első, ''színtiszta'' jazzlemezüket követően (Ready for the sun), megjelent második “Our Places” című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A fiatal, tehetséges muzsikusokból (Bécsy Bence - gitár, Horváth “Tojás" Gábor - zongora, Bata István - basszusgitár, Gálfi Attila - dob) álló formációjával friss, egyéni hangvételben ad elősaját dalokat. Mindezek mellet Zita még kirándulásokat tett a mozifilmek világába, olyan betétdalokkal és kissebb szerepekkel mint a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz.

 

Augusztus 19. – Balaton/Európa Kiadó      

Az Európa Kiadó 1981-ben alakult, főleg a frissen feloszlott URH tagjaiból álló magyar underground együttes. Rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, ám 1983-ban már fel is oszlott. Két év szünet után újra összeállt az együttes, és a kilencvenes évek közepéig közel változatlan felállással játszottak. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából koncertet adtak az A38 Hajón, ezt követően 2006-ig több-kevesebb rendszerességgel felléptek - elsősorban Budapesten. Az együttes időközben többször a megszűnés határára ért, más tagok a zenélés mellett másfajta tevékenységeket is akartak folytatni, Menyhárt Jenő koncepciója, a lemezkészítés és a klasszikus rockzenekar-karrierben gondolkodás (lemezszerződések) is konfliktusokat okozott a punk gyökerekre támaszkodó szabadabb örömzenélést jobban szerető tagok között. A Szavazz rám c. anyag elkészítése közben egyik tagja, Dénes József a Hit Gyülekezetébe térés miatt kiszállt. Hosszabb megszakítást jelentett a működésben Menyhártnak az USA-ba való kivándorlása is (ahol többek között idegenvezetőként dolgozott). Hosszú idő után 2013 júniusában új albummal (Annak is kell) jelentkezett a zenekar, melynek bemutató koncertjére a Millenárisban került sor június 21-én. Az új anyagot új felállásban vette fel és mutatta be a zenekar.

Az együttes neve Müller Péter „Sziámi” egykori URH-tagtól ered. Müller egyik "performance"-terve koncertekhez, illetve az ezekről készült fotókhoz az volt, hogy elmennek az Európa Könyvkiadó székházához, és az épület feliratában szereplő "könyv" szót a készülő fotókon valamilyen tárggyal kitakarják, hogy csak az „Európa kiadó” (értsd: Európa bérbeadás v. árusítás alatt van) szavak legyenek láthatóak. Az ötletet soha nem valósították meg, de amikor Müller elhagyta a zenekart, Menyhárt Jenő, az URH énekes-gitárosa, mint új frontember, ebből az ötletből vette a maradék tagokból álló új zenekar, az Európa Kiadó nevét.                                                                                                         

Augusztus 20. – Ricsárdgír/Bohemian Betyars

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését. Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.

 

Augusztus 21. – Besh o droM

A magyarországi világzene egyik jelentős képviselője a Besh o droM zenekar. 1999-ben alakult. Nevének jelentése lovári cigány nyelven: „Üld meg az utat!” (mint a lovat szokás, azaz indulj el). Balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat. Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak, ezért évente 70-80 alkalommal léphetnek fel hazánkban, külföldön pedig körülbelül 50-60 alkalommal, többnyire telt ház előtt Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű" előadók társaságában, mint például Oscar Peterson, Chick Corea,  Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon fő műsoridőben négy ízben, alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő körül a Besh o droM zenekart választotta a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.

 

Augusztus 22. – Junk Big Band feat Tátrai Tibor

Amikor a funky, a blues, a big band és a Daft Punk találkozik.
A jazzfunk köré csoportosuló műfajokból válogató 10 fős JUNK zenekar 2014-ben valami olyanba kezdett, ami egyedülálló Magyarországon, de Európában is csak kevesen próbálkoznak hasonlóval. A Coda Nostra Big Band fúvós karával kiegészülve egy 20 fős funky big band formációt alkotva léptek színpadra először tavaly ősszel, éppen a Kobuci kertben. Ekkor lehetett először látni és hallani a JUNK BIG BAND-et. A zenekar hangzása, dinamikája és energiája egyedülálló, rövid időn belül beszélt már róluk a Jazzy rádió és a Petőfi TV, egyre több neves zenész fogadja el meghívásukat koncertjeikre, így hallhattuk velük már Kozma Orsit, Kováts Verát, Barabás Lőrincet és Tátrai Tibort is.
A zenekar a közelgő koncertről így fogalmaz Facebook oldalán:
"Visszatérünk az egyik kedvenc koncert helyszínünkre, ahol sok minden elkezdődött. Hozunk egy olyan zenekart, amiről korábban csak álmodoztunk és egy olyan vendég művészt, akivel való közös zenélésről eddig még álmodni sem mertünk. Tátrai Tibusszal volt szerencsénk már találkozni és együtt játszani, a szavakat azóta is keressük, a hangok és a zene vitt és visz mindent. Kováts Verával és Tátrai Tiborral a JUNK BIG BAND egy igazi örömzenélésre készül augusztus 22-én a Kobuci kertjében."

 

Augusztus 23. – Kistehén

A Kistehén zenekar alternatív rock hangzásával újjászületett, energiájával, dallamos gitármuzsikájával érdekes része a hazai zenei világnak. Karcos, kemény és zeneszövegét tekintve mondanivalókban gazdag hangzása színes színfolt, kiemelt játszási célpontja a rádióknak. A Kistehén zenekar a fellépője fesztiváloknak, részese a Magyar Dal Napja programsorozatnak és olyan tartalmas zenekarok közé tartozik, mely a határon túli magyar lakta területek fellépései mellett beindította angliai tevékenységét egy megjelent lemezzel és koncertekkel. Kollár-Klemencz László bandája a Kistehén nagy koncertet ígér.

 

Augusztus 25. – Ethnofil/Kéknyúl

A Kéknyúl Hammond Band különleges formáció: hazánkban egyedülálló felállásban játszik szórakoztatónak mondható orgonás jazz-funk-bluest. A vezető szerep mellett a basszus is a Hammond orgonára hárul, amely mellett dob, gitár és impozáns fúvós kar játssza saját szerzeményeit. A zenekar havi rendszerességgel játszik Budapesten: a legnagyobb bulihelyeken és a vérbeli, füstös pincekocsmákban egyaránt fellép - mindemellett több nyári fesztiválon is koncertezett már. A zenekar alapítója a Qualitonsból is ismert a Hammond-mániás Premecz Mátyás, - aki, hogy ne maradjunk minőségi orgonaszó nélkül, éves országos Hammond fesztivált szervez.

                                                                                                                

Augusztus 26. – Belmondo

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapított a 2005 végén, korábbi együttese, a Nyers feloszlása után. A zene iránt elkötelezett, rutinos előadókat keresett, akik szerettek volna valami mást, valami újat kipróbálni. Jó értelemben vett popzenét játszani, ami után még tükörbe lehet nézni. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „beatmetál”. Ebben a rock, a beat, a metál, az RHCP-s funk elemek szabad játékossággal keveredhetnek ’horribile dictu’ sanzonos, akár diszkós elemekkel is.

 

Augusztus 28. – Budapest Voices

A Budapest Voices a cappella együttes 2013. áprilisában alakult. 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll. A kórus mai magyar underground zenekaroktól ad elő slágereket. Az eredeti dalokat Warnusz Zsuzsa művészeti vezető hangszereli, illetve ülteti át a cappella stílusba. A Budapest Voices első dala a Tankcsapdától az Adjon az ég volt, emellett már elkészült 14 átdolgozás, köztük a Quimby-től, Péterfy Boritól, a PASO-tól, a Magashegyi Undergroundtól és a Kowalsky meg a Vegától is. Az együttes bemutatkozó nagylemeze 2014. szeptember 16-án jelent meg Alternatívák címmel, speciális formában, egy saját újság, a Budapest Voices Magazin mellékleteként. A megjelenés napján egy különleges, reggeli koncertet adtak a Szent Gellért téri metrómegállóban. A közönség hallhatta már a kórust számos nagy rendezvényen, köztük a Budaörs Fesztiválon, a Campus Fesztiválon és a Fishing On Orfűn. Az eddigi budapesti koncertjük többsége, így a MOM Kulturális Központban, az A38 Hajón, a Kobuci Kertben és a Dürer Kertben telt házas volt.

 

Augusztus 29. – Intim Torna Illegál

Az Intim Torna Illegál belülről és kívülről is megmozgat. A zenekar tagjai többször bejárták már a világot, megannyi kultúrával és emberrel találkoztak, és közben sokat zenéltek. A megállíthatatlan energia sugárzik a zenekarból, amiben az elmúlt 200 évben az emberiség által felhalmozott szuperpower olvad szét, mint vaj a serpenyőben. Zenéjüket tükrözi a zene és életszeretetet, ami a rengeteg külföldi és magyar turnék alatt mint turnésár ragadt a fiúkra.

 

Augusztus 30.(10:30) – Szélkiáltó

A Szélkiáltó pécsi zenekar, amely 1974 óta létezik. Neve József Attila ´Szélkiáltó madár´ című verséből ered. A magyar és a világirodalom kortárs verseit éneklik saját zenéjük mellé, mely népzenei és klasszikus hatású. Kiemelt ügyüknek tartják a Pécsett élt és élő költők – Janus Pannonius, Csorba Győző, Pákolitz István, Pál József, Galambosi László, Bertók László – műveinek bemutatását a közönségnek. Három Szélkiáltó lemez jelent meg és hat CD lemez. 1983-ban saját kategóriájukban megnyerték a Ki mit tud? döntőjét. Ezután a Magyar Televízió több önálló filmet és sorozatot forgatott velük. A pécsi Bóbita Bábszínház több előadásához készítettek kísérőzenét. 1999-ben Pécs városától megkapták a Pro Communitate-díjat, 2000-ben Kígyós Sándor díjjal, 2004-ben pedig a Magyar Kultúra Napján pedig Csokonai-díj jal tüntették ki őket.      

                                                                                      

Augusztus 30.(19:30) – Soulfoolband/Naked Truckers

A Naked Truckers-t Tommy Fox dobos alapította 2009 Októberében. Mitch Farty (nagybőgő) és Little G. (gitár / ének) csatlakozott hozzá, hogy valami igazán ütős zenét játszanak Tommy Gödöllői garázsában. Hamarosan koncertezni kezdtek a helyi klubokban és kocsmákban, és gyorsan elterjedt az együttes híre. Ezután készítették első felvételeiket, amelyeket később Tommy összegyűjtött From the Garage címmel, és elindultak első külföldi turnéikra. Első nagylemezük, a Trucker Attack, 2011-ben jelent meg, egy évvel első videójuk, a botrányos "Fall Down On Your Knees" után. Ezt még két videó követte, a Jump! 2013-ban és a Big Boobs 2014-ben. 2014 Januárjában megjelent második lemezük Jump! címmel. Sokféle zenei stílus és előadó volt hatással zenéjükre: a blues-tól és a ragtime-tól kezdve a metálon keresztül a punk-ig mindenféle életérzés belefér ebbe a körbe. A legjobban talán a 2000-es évek nyugati parti rockabilly-je formálta az együttest. Olyan együttesek, mint a Delta Bombers, Chuy and the Bopcats és a Desperados egyértelműen nyomot hagytak azon a műfajon, amit leginkább garázs rockabilly-ként definiálhatunk.


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek