Komoly iparosok az Arénában: júniusban Nine Inch Nails!

2013. november 21.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Nine Inch Nails közzétette 2014-es turnéjának részleteit, amiből kiderül, a koncertkörútnak Budapest is része lesz, a csapat harmadik magyar fellépésére 2014. június 19-én kerül sor a BudapestArénában. A turné az új album , a Hesitation Marks apropóján rajtol, és mintegy 25 várost érint.

Komoly iparosok az Arénában: júniusban Nine Inch Nails!

A Trent Reznor által alapított csapat nemrég jelentette meg öt évnyi kihagyás után új lemezét, a Hesitation Marks című anyagot, amelyet a Spin "Reznor legfontosabb művészi kinyilatkozásának" nevezett, a Rolling Stone magazin pedig "az egyik legjobb Trent Reznor alkotás"-ként definiálta kritikájában.

A Nine Inch Nails híres arról, hogy a világ legjobb élő koncertjeit képesek produkálni, jelentős részük volt az ipari zene előremozdulásában és erősen befolyásolták az elektronikus zene fejlődését. Lemezeik - Pretty Hate Machine (1989), Broken (1992), The Downward Spiral (1994) valamint a With Teeth (2005) - forradalmasították a digitális hangfelvételeket is. Több mint 30 millió albumot adtak el, olyan emlékezetes slágerlistavezető dalokat produkálva, mint a The Hand That Feeds, az Only, az Every Day Is Exactly The Same és a Survivalism.

A teljes album meghallgatható itt:

A filmzenék területén is sikerült maradandót alkotnia Trent Reznornak, Atticus Ross szerzőtársával együtt Oscar-díjat is nyertek, s olyan mozisikerekhez járultak hozzá, mint a The Social Network és a Tetovált lány. A Nine Inch Nails részletesebb története a http://thehistory.nin.com/ oldalon található.

A zenekar frontembere, így írja le a „Nine Inch Nails” név mögötti jelentést: "Nem tudom, hogy próbáltál-e valaha zenekar neveket kitalálni, de általában azt hiszed, hogy találtál egy nagyon jót, és másnap ránézel, és teljesen béna. Én kb. 200 ilyet találtam ki. A Nine Inch Nails kiállta a két hetes próbát, jól nézett ki nyomtatásban, és könnyen lehet rövidíteni. Tényleg nincs semmi prózai jelentése. Mondhatni, ijesztőnek nézett ki. Kemény és férfias! Átkozott feladat megpróbálni zenekarneveket kitalálni." Az együttes logóját egyébként (a kezdőbetűkből rövidített „NIN”-t, ahol a második „N” meg van fordítva a következőképpen: „NIИ”) egy Kálmán Tibor által tervezett tipográfia inspirálta, amely a Talking Heads Remain in Light című albumának borítóján található.(Wiki)

A budapesti koncertre belépők november 26-án 10 órától kaphatók, többek között itt, a koncert.hu-n is. Előzetes jegyvásárlásra a regisztrált rajongói klubtagoknak már most lehetőségük van, egészen november 26-án reggel 9 óráig a tour.nin.com oldalon keresztül. A klubtagság ingyenes.


Képtár

  • Komoly iparosok az Arénában: júniusban Nine Inch Nails! kép 22038
  • Komoly iparosok az Arénában: júniusban Nine Inch Nails! kép 22039
  • Komoly iparosok az Arénában: júniusban Nine Inch Nails! kép 22040
 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek