Koncert április 13-án, pénteken – nemcsak babonásoknak

2018/04/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A nagy múltú Fővárosi Művelődési Ház egy ideje ismét teret ad az igényes beat-, rock-, illetve blues muzsikának, hiszen a hús-vér előadók által tolmácsolt élő zenére, szerencsére, továbbra is mutatkozik igény.

Fotó: Tunyó Emlékzenekar/FB

2018. április 13-án érdemes már fél 7-re a legendás FMH-ba érkezni, ahol két kiváló zenekar is verseng a nagyérdemű kegyeiért. Klasszikus értelemben vett versenyről persze nincsen szó, hiszen két különböző (ám mégis egy tőről fakadó) stílus jelenik meg egymás után az alsó nagyterem színpadán: a hamisítatlan, semmihez sem hasonlítható texasi blues életérzését a BluesSteel trió hozza el péntek estére, akit az egykori Városligeti Sörsátor törzs- és alkalmi látogatói egyaránt jól ismerhetnek. És nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, csalódni ezúttal sem fognak. Erre nem csupán a Steve Ray Vaughntól Muddy Watersig, a Gary Moore-tól a Creamen át Jimi Hendrixig tartó repertoár a garancia, hanem a fiúk jól ismert, zenei alázattal telt karizmatikus előadásmódja is.

Egyenesen Esztergomból érkezik a Tunyó Emlékzenekar, amely az est második részében Tunyogi Péter legszebb dalaival hivatott a hangulat felforrósítására. A mindössze pár éve működő formáció kifejezetten az egykori P. Mobil-, majd TRB frontember zenei örökségének ápolására alakult, illetve szakosodott, s eddigi tevékenysége alapján bizton kijelenthető: az emlékzenekar az ikonikus szerzeményeket – mint pl. a Tegnap itt hagyott, a Szerettél ma még, a Szabad vér, vagy épp a Menj tovább –, kellő zenei alázattal, és az eredeti megszólaláshoz hű előadással nyújtja át közönségének.

Mindkét formáció vendége Somogyi Remig fiatal és rendkívül tehetséges gitáros, aki azon túlmenően, hogy az újabb kori P. Mobil-koncertek állandó vendége, számos nagyszabású rendezvényen (pl. Égi Zenekar Fesztivál, Gitárpárbaj III. Staféta) adott számot nem mindennapi kvalitásairól. Sokoldalúságát bizonyítandó, a hardrock műfajában ugyanolyan otthonosan és magabiztosan mozog, mint a rhythm and bluesban.

Minden blues rock és hard rock – vagy még inkább jó zene – kedvelőt vár tehát a Fővárosi Művelődési Ház alsó nagyterme. Reméljük, a péntek 13-a szerencsét, ha mégsem, hát jó rock and rollt egészen biztosan hoz!


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek