Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

2020/06/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok

Koncertekkel nyit a Zsolnay Negyed

Ma is tanuljunk valamit!
A pirogránit a Zsolnay gyár különleges, a világon egyedülálló eljárása. Az elnevezés első fele (piro-) a magas égetési hőmérsékletre, a második fele (-gránit) pedig az anyag tartósságára utal. A fővárosban első körben az Országház, a Mátyás templom, az Iparművészeti Múzeum és a Földtani Intézet épületén használtak Zsolnay pirogránitot.

sorozatot a Hot Jazz Band koncertje nyitja június 25-én. A Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb klasszikus művekkel lép fel, június 27-én és július 4-én négy koncertet adnak majd.

Júliusban rendezik Beck Zoltán, a 30Y alapítója és Grecsó Krisztián író, majd Wunderlich Tamás színész és Kéméndi Tamás harmonikaművész közös estjét. Koncerten mutatja be Left Alone, Songs from Abbey Lincoln című, új lemezét a Vörös Niki Quartet.

Július 25-én a közelmúltban második lemezét kiadó Platon Karataev ad koncertet, július 30-án az idén tízéves rythm and blues együttes, az E.K. Avenue Magyarország játszik. Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő augusztus 6-án lép színpadra, augusztus 13-án a Premecz Mátyás Organ Triót hallhatja a közönség.

Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs, Pirogránit udvar, koncertek

 

 

Szólj hozzá!


Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult Nagytermében – a külföldi fellépők egymásnak adják a kilincsét

Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult...

Ma este az F.O System (vendég Amber Smith) koncertjével folytatódik a Dürer Nagyterem-megnyitója. A zenerajongóknak a Live Nation már a nyitás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

A Halestorm társaságában érkezik Budapestre a Black Veil Brides

2023 őszén európai turnéra indul a zenekar, melynek budapesti megállója november 20-án lesz a Budapest Arénában.

A negyedik nagylemezével indul turnéra a Carson Coma

Az eddig fiatal rockzenekarként emlegetett együttes most először kiadótól függetlenül rakta össze a legfrissebb zenei anyagát. A felnőtté válás szimbólumaként, a szinte cím nélküli IV album alaposan körbejárja az aktuális társadalmi kérdéseket, a tinédzser témákat pedig felváltották a fiatal felnőttek problémái.
Új koncertek