Koncerttel és kiállítással emlékeznek Gary Moore-ra

2019/03/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Gary Moore Emlékest 2019 – immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a brit gitárlegenda pályája előtt tisztelgő rendezvény, melyre ezúttal is több mint 20 országból érkeznek a rajongók.

Koncerttel és kiállítással emlékeznek Gary Moore-ra

A nyolc éve elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét.

Gary Moore április 4-én ünnepelné 67. születésnapját. Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten találkoznak hazai és külföldi tisztelői, közeli barátok és családtagok, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak a gitáróriás emléke és zenei hagyatéka előtt. A szakmát és a közönséget egyaránt meghódító felejthetetlen muzsikus tragikus halálát követő első évben még a Petőfi Csarnokban került megrendezésre a koncert, azóta viszont állandó otthonává vált a népszerű A38 Hajó koncertterme.

Idén három formáció is fellép majd a közel három órás műsorban. A már szinte állandó szereplőnek számító hazai Run For Power - Gary Moore Emlékzenekar a ’90-es évek blues sikereire fókuszál leginkább, melyek közé becsempésznek majd néhány igazi csemegét is. A Görögországból érkező Noely Rayn jelenleg új albumán dolgozik, de Budapesten az idén 40 éves Thin Lizzy klasszikus, a ’Black Rose’ című albumra építik majd műsorukat, melyben felbukkannak majd Gary Moore rock szerzeményei is, de alapvetően a legendás ír zenekar frontembere, Phil Lynott és Gary Moore közös munkáit elevenítik majd fel. Negyedik alkalommal lép fel az emlékest vendégeként a kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, aki ezúttal aktuális turnéjába illesztette be a budapesti látogatást, így néhány dalt majd saját triójával is előad, de a 2017-es koncerthez hasonlóan ezúttal is fellép majd felesége, Jasmine Wynants-Granfelt énekesnő is, aki erre a napra időzítette új kislemeze, a Gary Moore örökzöld ’Wild Frontier’ feldolgozásának megjelenését.

A zenekarokhoz további vendégek csatlakoznak majd, így Gary Moore kezdetektől velünk tartó testvére, a szintén remek gitáros, Cliff Moore is. Az emlékest közönségének szemei előtt felnőtté váló hazai tehetség, Somogyi Remig is fellép majd a koncert fináléjában, de idén első ízben Franciaországból is érkezik vendég, hiszen hazájának egyik legjobbja, Fred Chapellier blues gitáros is velünk tart. A tavalyi megemlékezéshez hasonlóan, a 10 éve Amerikában élő és zenélő Tommy Katona neve is megtalálható a fellépők között, de öt év után újra csatlakozik a fellépők csapatához Petruska András is.

A koncert másnapján, április 5-én nyílik meg a budapesti RaM Colosseumban található Rockmúzeumban az az időszakos Gary Moore Emlékkiállítás, melyen rengeteg érdekesség, ritkaság kerül bemutatásra április végéig.

Gary Moore Emlékest 2019, kiállítás, Rock Múzeum, A38

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek