Külföldi bandákkal csap össze az Action

2013. november 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Keménykötésű hardcore és metal zenekarok ütköznek december 1-jén a Dürer Kert színpadán: a hazai Action 11 év hallgatás után megjelent Pokolból című új nagylemezével támad, a műfaján belül legendának számító amerikai csapat, a Pro-Pain is új albumával téri vissza, de ringbe száll a svájci Soulline, a francia Zuul FX és a szekszárdi Don Gatto is.

Külföldi bandákkal csap össze az Action

Az 1991-ben alakult Pro-Pain az egyik legismertebb képviselője azoknak hardcore-metal zenekaroknak, melyeket elsősorban kertelés nélküli, közvetlen és nyers hangulatukról ismerhetünk meg - a szövegeket és magát a zenét is ideértve. Az énekes-basszeros Gary Meskil köré épülő zenekar úttörő jelentőségű debütáló albuma a Taste Of Freedom volt, és az elmúlt két évtizedben világszerte számos rajongó tiszteletét érdemelték ki. Minden albumuk mintaképe az intenzív, inspiráló, őszinte és megalkuvásmentes zenének.


 

Nem véletlenül hívják sokan bunkó hc-nek a stílust, mely a hétköznapokba belefásult hallgatót valósággal arcul csapva teszi közé a társadalom és a világ rendjével kapcsolatos fenntartásait. Tény ami tény: Meskil és csapata nagy gyakorlattal rendelkezik abban, hogy tüske legyen az aktuális döntéshozók szemében. Politikai és zenei értelemben is idealista, megalkuvást nem tűrő világnézeteik szinte minden lemezükön visszaköszönnek, már az albumcímekben is: a Foul Taste Of Freedom (A szabadság rossz íze), a The Truth Hurts (Az igazság fáj) és a Contents Under Pressure (szabadon: Túlnyomás alatti tartalom) is magáért beszél.

November végén megjelenő, 14. sorlemezük címe The Final Revolution, s az ígéretek szerint csapat régi formáját hozza a korongon. Meskil elmondása szerint „a zene meglehetősen sötét, a dalok tempója és sodrása pedig felidézi hagyományos Pro-Pain stílust, szemben a 2012-es Straight To The Dome kissé thrash-es megközelítésével. - A dalokat egytől egyik Meskil írta floridai otthonában. - Ez volt az első olyan album a kilencvenes évek óta, amelyhez egymagam írtam meg mindent. A lemez ritka dühösre sikerült, és egy Pro-Pain albumnak éppen ilyennek kell lennie, úgyhogy sikeresen teljesítettem a küldetést!”  A Deathwish című új videó pár napja debütált.A 12 dal szövegei Gary saját élettapasztalatain, élményein alapszanak.

Nagy figyelemmel szemlélem a világ történéseit, az események irányát, s a saját betöltött szerepemet is. Jellemzően az átlagember helyzetéről énekelek, de manapság már nem próbálok prédikálni. Ha az ember azt szeretné, hogy mások tiszteletben tartsák nézeteit, neki is meg kell adnia ezt a tiszteletet az ellentétes állásponton lévőknek.”

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a december 1-jén, a Dürer Kertben megrendezésre kerülő koncertnek voltaképpen két fő fellépője is lesz, hiszen a sok év után visszatérő amerikaiak előtt a műfaj egyik hazai legendája, az Action is feltűnik. A Sex Action egyik utódzenekaraként 1994-ben alakult banda arcbamászó, feszítős, ipari hatású hardcore metalt játszott. Első lemezük az Összeomlás volt, majd 2002-ben jelent meg a A fehér és a Zöld című album, és újabb 11 év elteltével most ismét nagylemezzel térnek vissza: a Pokolból egy hiteles, kemény, néhol kifejezetten zúzós darab lett.Fellép még a indusztriális thrash-death metalt játszó francia Zuul FX, valamint az Amorphis, az In Flames, a Dark Tranquillity és az Opeth vonalán haladó svájci dallamos death metal csapat, a Soulline. A hazai vonalat erősíti a szekszárdi Don Gatto, akik saját bevallásuk szerint chainsaw hardcore-t játszanak, „keményen és egyszerűen, de legalább rövid ideig". A Dürer Kertben várható hangulatot remekül adja vissza a Balls To The Wall című dalukhoz készült videó is.


 

A Hammer Concerts bemutatja: The Final Revolution Tour
2013. december 1., vasárnap 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Pro-Pain, Action, Don Gatto, Zuul Fx, Soulline koncertek
Belépő elővételben: 3799 Ft, a helyszínen 3999 Ft


Képtár

  • Külföldi bandákkal csap össze az Action  kép 22435
  • Külföldi bandákkal csap össze az Action  kép 22436
  • Külföldi bandákkal csap össze az Action  kép 22437
  • Külföldi bandákkal csap össze az Action  kép 22438
 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek