Laurie Anderson nyomdokaiba léphetnek Tóth Veráék

2015. augusztus 24.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Közös videoklipet forgatott Tóth Vera, Wolfie és Delov Jávor. Ez azonban nem csak a zenészek közös munkája, hanem egy egész online közösségé, akiket az egyik, kávéjáról híres cég vont be szerzőtársnak. A klip alapjául szolgáló dal megszületésében éppen úgy szerepet kapott a közösségi média, mint ahogy a klipforgatás során.

Laurie Anderson nyomdokaiba léphetnek Tóth Veráék

A NESCAFÉ nem először inspirálja a könnyűzene világát, hiszen a Laurie Anderson előadásában ismertté vált Open Up című világslágert is a reggelik nélkülözhetetlen kávéja ihlette. A magyar zenészek így komoly kihívás előtt álltak.

A videoklip azóta elkészült, és elindult hódító útjára.

Bár időnként jó dolog délig aludni, a hétköznapok a többség számára reggellel kezdődnek. És egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan. Így gondolta ezt a világ vezető kávégyártója is, amely izgalmas közösségi játékra hívta a kávé barátait. A márka magyar Facebook-csoportja, és a Szeretem a reggelt microsite közössége / tagjai segítségével összegyűjtötte, hogy miért is szeretjük a reggelt.

„Szeretem a reggelt, mert melletted kelek fel!” – hangzik egy szerelmes üzenet, „Szeretek ébredni újból, egy új nap egy új világ” – sugárzik az optimizmus két másikból. „Egy üres fehér lap vagy, amire az idő rajzol!” – hangzik egy filozofikusabb megközelítésű sor.

A reggelhez szóló vallomások a projek elindítójának és néhány fiatal popzenésznek köszönhetően kitörtek a közösségi médiából és egy slágergyanús dalban találkoznak egymással. A Punnany Massif Wolfie-ja, a Random Tripből ismert Delov Jávor és az első Megasztár győztese, Tóth Vera „Szeretem a reggelt” című dala pozitív visszajelzéseket kapott, így a dal után a klip elkészültére sem kellett sokat várni.

Július végén a Facebookon toboroztak szereplőket a klipforgatáshoz, és végül azok vehettek részt a Budapest ikonikus pontjain felvett klipben, akik frappánsan indokolták meg motivációjukat. A klip itt tekintető meg:

 


 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek