Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól

2013. augusztus 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A világ legnagyobb utazó produkciója augusztus 25-én lesz látható a Puskás Ferenc Stadionban, ahol minden valószínűség szerint egy repülőgép is le fog zuhanni. S ahogy azt már mi is megírtuk, Budapesten az SOS Gyermekfalu Alapítvány pártfogoltjai lépnek majd színpadra a híres Another Brick In The Wall című dalban.

Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól

Roger Waters legendás mesterműve óramű pontossággal dolgozik minden helyszínen, hogy tökéletes élményt tudjon nyújtani a közönségnek. A Fal stadionverziója hosszas tervezést, némi technikai kísérletezést és rengeteg próbát igényelt, hiszen mindent óriási méretekben kellett újraalkotni - úgy, hogy az előadás jottányit se veszítsen a tőle megszokott tökéletes minőségből.

A lezuhanó repülőgép jelenetének tökéletes megoldása jelentette a legnagyobb próbatételt az alkotóknak és a technikai stábnak, hiszen a stadionban nem lett volna elég egy papírmakettet használni: életnagyságú repülőgépre volt szükség. Végül egy nyugdíjazott Stuka géppel sikerült megoldani a helyzetet, ami ráadásul tökéletesen autentikus is, hiszen az eredeti történetben is ez szerepel, mivel Roger Waters édesapja egy hasonló repülőgéppel vesztette életét a II. világháborúban.
 
A produkció minden helyszínen órákig próbál az előadás délutánján. Ez természetesen magába foglalja a hangszeres beállást és zenei próbát is, de emellett mindent külön is lepróbálnak a surround hangzástól, a fényekig, a kivetítőktől a felfújható bábukig. 
 
Bár az utazó turné létszáma a technikai személyzettel, a stábbal és a zenészekkel együtt közel 100 fő, mégis igyekeznek minél kisebb gondot okozni a helyi embereknek. Így extra igények sincsenek; sem Roger Waters, sem a stáb részéről. Nem kérnek sztáröltözőket vagy különleges ételeket és italokat; minden igényük technikai jellegű, és kizárólag a lehető legtökéletesebb előadás érdekében történik.
 
FONTOS!
Az előadás két 60 perces részből áll, egy 25 perces szünettel közben.
Nincs előzenekar vagy bármilyen más felvezetés, Roger Waters pontosan kezd, így mindenkit megkérünk, hogy időben érkezzen meg a stadionba, hozzászámolva a belépéshez és a helyére történő eljutáshoz szükséges időt is.
Továbbá:
 • Kérik, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe a stadion megközelítéséhez. Parkolóhelyek korlátozott számban az Aréna mélygarázsában illetve a Felvonulási térnél találhatók. A parkolásnál tartsák be a helyszínre vonatkozó megállási és várakozási szabályokat, a lakók közlekedését semmiképpen ne akadályozzák. 
 • A helyszínen is kaphatók lesznek még belépők, a stadion Dózsa György úti oldalán található jegypénztárakban.
 • A stadionba nem lehet bevinni palackot, üveget, profi fényképezőgépet, videókamerát és esernyőt. Ezeket belépéskor ellenőrizni fogják. 
 • Az előadást esős idő esetén is megtarják, ebben az esetben ne esernyőt hozzanak magukkal, hanem esőkabátot. 
 • A kerekesszékes jeggyel rendelkező nézők és kísérőik számára az emelvény a küzdőtéren kerül kialakításra, odajutásukat a maratoni kapunál tartozkodó biztonsági kollégák is segítik majd. 
 • Az SOS Gyermekfalu Alapítvány 15 pártfogoltja az 5. számban, a híres Another Brick In The Wall című dalban lép színpadra fél kilenc körül.

Képtár

 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17664
 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17658
 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17660
 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17661
 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17662
 • Le fog zuhanni egy Stuka! Néhány téglányira vagyunk a FAL-tól kép 17663
 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek