Liza Minelli is lájkolta Gábriel alakítását

2013. szeptember 23.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Liza Minnelli is elismerősen nyilatkozott Farkas Gábor Gábrielről a Kabaré konferansziéjának megformálásáról, de nemcsak ez az egyetlen kötődési pont a két művész között.

Liza Minelli is lájkolta Gábriel alakítását

A keddi orfeumi-színházi estén Gábriel a musicaltörténelem legenergikusabb színésznője, Liza Minnelli, valamint kedvenc szerzőpárosa, Fred Ebb és John Kander előtt tiszteleg.

A dalok eredeti nyelven, élő zenei kíséret mellett szólalnak meg, színházi anekdotákkal fűszerezve, így valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha a Broadway egyik jeles klubjába csöppentünk volna.Gábriel 12 éve meghatározó alakja a show világának, nemzetközileg elismert énekes-konferanszié, színész, de tehetségesen bánik az ecsettel is, tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végezte. Festményein a kabaré-varieté, a cirkusz világa elevenedik meg, de ez nem véletlen, ez az a világ, amelyben a legotthonosabban mozog. Színészi, énekesi kvalitásait is rendszeresen megmutatja: emlékezetes a Kabaré konferansziéjának megformálása, amelyről a Broadway legnagyobb alakjai is elismerően nyilatkoztak, köztük Harold Prince, Liza Minnelli és Peter Howard.

Liza Minnelli főiskolai tanulmányait a párizsi Sorbonne-on kezdte, de meggondolta magát és más művészeti irány felé fordult. Jobban érdekelte a tánc, a színház és a zene. 1963-ban a Broadway-n mutatkozott be, leghíresebb alakításának, az 1972-es Kabaré főszerepének köszönhetően az egész világ megismerte őt - Sally Bowles megformálásáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Egyéb díjait (Golden Globe, Tony, Emmy, BAFTA, David di Donatello, Grammy Living Legend-díj) hosszú lenne felsorolni.

Az Orfeum-béli este egy kicsit színház, egy kicsit koncert finom vacsora és kellemes italok mellett.


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek