Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából

2013/03/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Hogy keveredik a zenébe hamburger? Hol lép fel Madonna, Sting és David Bowie dobosa? Mire készül a Compact Disco? Melyik rapper koncertbelépői rejtik a lemez letöltéséhez szükséges kódokat? Jól megmondjuk.

Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából

Budapest Jazz Club április 4-i koncertjét rendhagyó módon nem csak jazz rajongóknak ajánljuk: Omar Hakim, a fúziós és pop zenében is elsők közt jegyzett dobos ugyanis olyan előadók mellett tette le névjegyét, mint Miles Davis, Madonna, George Benson, J-Lo, John Scofield, Mariah Carey, Sting és David Bowie csak néhányat említve stílustól és időrendtől függetlenül a sorból. Hogy a hazai vonatkozásról se feledkezzünk meg, Presser Gábor ’94-ben rögzített első önálló lemezén is Omar játéka hallható. Legújabb projektjében, feleségével, a Weather Reportban is briliáns teljesítményt nyújtó zongoristával, Rachel Z-vel és a nagyszerű bőgőssel, Luques Curtiss-szel járja a világ turnéállomásait, hallhatunk tőlük. Wayne Shorter és Coldplay feldolgozásokat, izgalmas metrummal pulzáló modern jazzt és lírai hangvételű R&B dallamokat.
Itt még.

Március 29-én pénteken nagyszabású bulira készül a Pecsa. A kultikus szórakozóhelyen tartja idei első klubestjét a több mint két évtizede működő Depeche Mode Fan Club. Most pénteken a szórakozni vágyó rajongók egy hatalmas videó kivetítő műsorát élvezhetik táncolás közben. A Depeche Mode Fan Club negyedéves időközönként szervez klubesteket, melyek átlagos látogatottsága ezer fő körül alakul. A klub ingyenes 'levelező értesítő listájára' feliratkozott tagok minden internetes frissítésről, illetve az aktuális hírekről azonnali értesítést kapnak.
Itt még.

Stúdióba vonul a következő hetekben a Compact Disco. A fiúk az új nagylemezükön dolgoznak, amelynek hangzása a szokásosnál kicsit vadabb lesz. A zenekar közben járja az ország klubjait, Budapesten pedig április 19-én ad koncertet az A38 fedélzetén. A hangzásban kicsit vadabb, rockosabb irányba fogunk elmozdulni, de az elegánsabb fajtából, hiszen alapvetően maradunk a tőlünk megszokott stílusnál – mondta Walkó Csaba, a Compact Disco énekese. A készülő album kulisszatitkait videónapló formájában osztják meg rajongóikkal, vagy ahogyan ők nevezik magukat a Compact-család tagjaival. A zenekar október végéig mobiltelefonnal és kézikamerával rögzíti majd az élményeit. Az érdeklődők havonta két részt nézhetnek meg, és a videónaplóban lehet majd hallani az első dalrészleteket is.
Itt még.

Riddler, a hazai rap műfaj egyik meghatározó alakja idén egy teljesen új felállással rukkolt elő. Meg is született a Riddler Live!, jelenleg a zenekar országos bemutatkozó turnéja zajlik, most pedig elkészült harmadik, egyben legújabb videójuk is. A most bemutatkozó videó a Fejleszegve című szám áthangszerelt verziója. A Riddler Live! turné kezdetével egy időben a teljes stúdió-live felvétel hanganyagát is elérhetővé tették - ezúttal a CD lemezeknél alkalmazott formátumnál jobb minőségben, a blue-ray szabványnak megfelelő formátumban, mely a koncertekre váltott belépőn található letöltő kóddal hozzáférhető. A Riddler Live! tavaszi turnéjának következő állomásai március 29-én Pécsett, és 30-án Dunaújvárosban lesznek a pécsi Eosin Ghetto zenekarral, a koncertsorozat záró állomása pedig április 18-án lesz a Dürer Kertben, ezúttal Antal & Day, és Dj JediiMann társaságában.

Fine music, fine burger… A Budapest Music Center épületében, megnyílt Magyarország első Fineburger étterme, ahol a tökéletesen komponált látványos és ízletes ételek mellett, minden csütörtökön, pénteken és szombaton este 9 órától jazz koncertekkel várják a nagyérdeműt. Az étterem névadója egy olyan különleges hamburger, amelyet a legjobb alapanyagokból és legrafináltabb ízekből komponálnak meg. Magnézhetjük azt is, milyen az az ún. Smart Food – 3D tálalás, mely során a tányér helyett öblös poharakba tálalnak, bizonyítva, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a kalóriák számlálásában jelenik meg, hanem a látvány is szerves része.
Itt még.


Képtár

  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11478
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11480
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11481
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11482
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11483
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11484
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11485
  • Madonnától a kecskesajtos hamburgerig: kishírek a magyar zene világából kép 11487
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek