Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba: új lemezt adott ki a Vad Fruttik

2015/12/09  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Közel két év után új nagylemezt ad ki december 15-én az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. Tudom milyen című albumuk dalait először a budapesti Akváriumban hallhatjuk a decemberi tripla koncertjükön. A zenekar az új lemezzel ez alkalommal is hozzá tud tenni az eddig megismert Fruttik­képhez.

Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba: új lemezt adott ki a Vad Fruttik

Likó Marcelltől – a zenekar szövegeiért is felelős frontembertől – már megszokhattuk, hogy dalaiban boncasztalra helyezi az életünk feldolgozásra váró, nehezen megfogalmazható érzéseit. A Tudom milyen lemezen újabb határokat feszeget a zenekar erős társadalomkritikai szókimondással. 

"Az album a rendszer tehetetlenségéről szól az én olvasatomban. Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba, nem úgy működünk, ahogy elvárnák tőlünk, ahogy megterveztek minket. Jobb esetben már nem érezzük azt, hogy velünk van baj. Rosszabb esetben, elfojtjuk, titkoljuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a gyengeség jele; vagy azt kérdezgetjük magunktól, hogy miért nem vagyunk elég jók? Jó esetben ráérzünk arra, hogy az a társadalmi struktúra amiben létezni kényszerülünk, nem gondoskodik mindenkiről, és rálátunk : az a problémás, amiben élünk, nem pedig mi - bármennyire is el akarják velünk hitetni az ellenkezőjét. Ebben a pár mondatban képzelem el az összes dalt - a hiba amit el akarunk/akarnak titkolni" - mondja Likó Marcell, akiről idén Bunkerrajzoló címmel interjúkötet jelent meg.

A vadfruttik.hu oldalról letölthető, az iTunes-ról, a GooglePlay-ről, és az Amazonról megvásárolható, a Deezeren, a Spotify-on és természetesen a youtube-on is meghallgatható, tíz számos Tudom milyen dalait a közönség a tripla budapesti lemezbemutató koncerten, december 27-én, 28-án és 29-én az Akvárium klubban hallhatja első alkalommal. Az országos lemezbemutató turné január közepén indul.

 

A turné első állomásai:

Január 15-16. Veszprém / Expresszó

Január 22. Miskolc / Helynekem

Január 23. Zalaegerszeg / Keresztury AMK

Január 29-30. Pécs / Pécsi Est Café

 

Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene. Az együttes 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan – rajta többek közt a Sárga zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen - melyek komoly országos ismertséget hoztak a veszprémi zenekarnak. 2008-ban jött az Egy éjszaka Bohémiában, majd a Lehetek én is számukkal, a 2010-ben megjelent Fénystopposok, azt követően pedig a 2014-es Darabok.

 

Tudom milyen

2015

Megadó Kiadó

zene: Vad Fruttik

szöveg: Likó Marcell

számsorrend: 1. Utolsó adás // 2. Majom majom // 3. Gabi // 4. Részeg király // 5. Mi lenne jó // 6. Tudom milyen // 7. Gyújtsd fel! // 8. Túl kemény // 9. Hold // 10. Repülni roncsokat


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek