Év koncertje - szavazás

Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!

2013. július 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már csak egyetlen hónap, és az elmúlt évek egyik legsikeresebb turnéja, ezzel együtt a rocktörténet leglátványosabb előadása: a Fal Budapestre érkezik, hogy az ország legnagyobb színpadán még egyszer - utoljára, élőben látható legyen.

Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!
Teljesen újragondolták az előadást az óriási stadionok méreteire, s ahogy Roger Waters megfogalmazta:
"Még mozgalmasabb, még drámaibb és még sokkolóbb, mint az aréna turné volt. Ezt a stadion turnét nem tudtuk volna megcsinálni sem 35 éve, de még 5 éve sem. A technikai fejlődésnek köszönhető, hogy most már igen. Egyedülálló élmény lesz minden nézőnek."
 
Néhány technikai adat a stadionverzió kapcsán:
 • Maga a Fal 150 méter széles és 12 méter magas (ez egy átlagos négyemeletes ház magassága)
 • A videó projektorok tűéles képet vetítenek a Fal teljes hosszában és magasságában
 • Ez a világ valaha volt legnagyobb kivetítője amit a koncertiparban használtak
 • Több mint 1000 téglából áll össze a Fal
 • 41 beépített videó projektor adja a képet – ellentétben a két évvel ezelőtti aréna verzió 19 vetítőjével
 • Mint a legtöbb szabadtéri koncert esetében, a Wall színpada felett is tető védi a díszletet, ebben az esetben a tető 1164 m2, 14 lábon áll, és mindegyik lábon 3 tonnás a terhelés
 • A Fal díszletét 5 napig építik és 3 napig bontják, minden helyszínen több száz helyi technikus segítségével

Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is. Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nem volt ez másként akkor sem, amikor 2010-11-ben, a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatta be a világ számos nagy arénájában, és most sem, amikor a világ legnagyobb szabású produkciójával, a Fal lenyűgöző stadion verziójával indul útnak. A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték.

Ahogy 2 évvel ezelőtt, úgy a mostani turnén is, Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, mindezt kiegészítve egy adománnyal a gyermekeket segítő alapítvány részére. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, s az egyenlő bánásmódot.

Minden helyszínen hosszas keresés előzte meg a döntést. 2013. augusztus 25-én Budapesten az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 15 pártfogoltja léphet majd  színpadra a Puskás Ferenc Stadionban, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával.

A kiválasztott 15 gyerek az előadás napján, délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Este pedig mindenki láthatja a stadionban a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.


Képtár

 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15741
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15742
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15743
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15744
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15745
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15746
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15747
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15749
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15750
 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek