Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!

2013. július 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már csak egyetlen hónap, és az elmúlt évek egyik legsikeresebb turnéja, ezzel együtt a rocktörténet leglátványosabb előadása: a Fal Budapestre érkezik, hogy az ország legnagyobb színpadán még egyszer - utoljára, élőben látható legyen.

Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!
Teljesen újragondolták az előadást az óriási stadionok méreteire, s ahogy Roger Waters megfogalmazta:
"Még mozgalmasabb, még drámaibb és még sokkolóbb, mint az aréna turné volt. Ezt a stadion turnét nem tudtuk volna megcsinálni sem 35 éve, de még 5 éve sem. A technikai fejlődésnek köszönhető, hogy most már igen. Egyedülálló élmény lesz minden nézőnek."
 
Néhány technikai adat a stadionverzió kapcsán:
 • Maga a Fal 150 méter széles és 12 méter magas (ez egy átlagos négyemeletes ház magassága)
 • A videó projektorok tűéles képet vetítenek a Fal teljes hosszában és magasságában
 • Ez a világ valaha volt legnagyobb kivetítője amit a koncertiparban használtak
 • Több mint 1000 téglából áll össze a Fal
 • 41 beépített videó projektor adja a képet – ellentétben a két évvel ezelőtti aréna verzió 19 vetítőjével
 • Mint a legtöbb szabadtéri koncert esetében, a Wall színpada felett is tető védi a díszletet, ebben az esetben a tető 1164 m2, 14 lábon áll, és mindegyik lábon 3 tonnás a terhelés
 • A Fal díszletét 5 napig építik és 3 napig bontják, minden helyszínen több száz helyi technikus segítségével

Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is. Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nem volt ez másként akkor sem, amikor 2010-11-ben, a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatta be a világ számos nagy arénájában, és most sem, amikor a világ legnagyobb szabású produkciójával, a Fal lenyűgöző stadion verziójával indul útnak. A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték.

Ahogy 2 évvel ezelőtt, úgy a mostani turnén is, Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, mindezt kiegészítve egy adománnyal a gyermekeket segítő alapítvány részére. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, s az egyenlő bánásmódot.

Minden helyszínen hosszas keresés előzte meg a döntést. 2013. augusztus 25-én Budapesten az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 15 pártfogoltja léphet majd  színpadra a Puskás Ferenc Stadionban, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával.

A kiválasztott 15 gyerek az előadás napján, délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Este pedig mindenki láthatja a stadionban a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.


Képtár

 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15741
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15742
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15743
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15744
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15745
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15746
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15747
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15749
 • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15750
 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek