Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!

2013/07/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már csak egyetlen hónap, és az elmúlt évek egyik legsikeresebb turnéja, ezzel együtt a rocktörténet leglátványosabb előadása: a Fal Budapestre érkezik, hogy az ország legnagyobb színpadán még egyszer - utoljára, élőben látható legyen.

Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén!
Teljesen újragondolták az előadást az óriási stadionok méreteire, s ahogy Roger Waters megfogalmazta:
"Még mozgalmasabb, még drámaibb és még sokkolóbb, mint az aréna turné volt. Ezt a stadion turnét nem tudtuk volna megcsinálni sem 35 éve, de még 5 éve sem. A technikai fejlődésnek köszönhető, hogy most már igen. Egyedülálló élmény lesz minden nézőnek."
 
Néhány technikai adat a stadionverzió kapcsán:
  • Maga a Fal 150 méter széles és 12 méter magas (ez egy átlagos négyemeletes ház magassága)
  • A videó projektorok tűéles képet vetítenek a Fal teljes hosszában és magasságában
  • Ez a világ valaha volt legnagyobb kivetítője amit a koncertiparban használtak
  • Több mint 1000 téglából áll össze a Fal
  • 41 beépített videó projektor adja a képet – ellentétben a két évvel ezelőtti aréna verzió 19 vetítőjével
  • Mint a legtöbb szabadtéri koncert esetében, a Wall színpada felett is tető védi a díszletet, ebben az esetben a tető 1164 m2, 14 lábon áll, és mindegyik lábon 3 tonnás a terhelés
  • A Fal díszletét 5 napig építik és 3 napig bontják, minden helyszínen több száz helyi technikus segítségével

Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is. Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nem volt ez másként akkor sem, amikor 2010-11-ben, a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatta be a világ számos nagy arénájában, és most sem, amikor a világ legnagyobb szabású produkciójával, a Fal lenyűgöző stadion verziójával indul útnak. A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték.

Ahogy 2 évvel ezelőtt, úgy a mostani turnén is, Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, mindezt kiegészítve egy adománnyal a gyermekeket segítő alapítvány részére. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, s az egyenlő bánásmódot.

Minden helyszínen hosszas keresés előzte meg a döntést. 2013. augusztus 25-én Budapesten az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 15 pártfogoltja léphet majd  színpadra a Puskás Ferenc Stadionban, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával.

A kiválasztott 15 gyerek az előadás napján, délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Este pedig mindenki láthatja a stadionban a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.


Képtár

  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15741
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15742
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15743
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15744
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15745
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15746
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15747
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15749
  • Magyar gyerekek énekelnek Roger Waters koncertjén! kép 15750
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek