Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

2020/07/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott valami zenélés...

Fotók: Esernyős

Egészen augusztus 15-ig, minden hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órától az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyütteseinek Térzene koncertsorozata látható és hallható a Fő téren.

Klasszikus és kortárs művek, filmzenék, slágerek és tradicionális afrikai zene is felcsendül vonós, fúvós és ütőhangszeres formációk előadásában.

A soron következő koncert július 14-én kedden, tehát éppen ma lesz 18:00-ai kezdettel.

Ez alkalommal az ÓDZ Harsonakvartettje fog játszani.
Tagjai: Ritter Csaba, Angyal János, Nagy Viktor Dániel (harsona), Lukács Gergely (tuba).

Műsor:

Francesco Sponga: Arie Francese Seconda (arr.: Kurt Sturzenegger)
Michael Praetorius: Franzosiche Tanze
Haydn: Teremtés – részlet (arr.: Donald G. Miller)
Mozart: Ave verum corpus
Wagner: Bevonulási induló (arr.: William G. Rose)
John Philip Songa: Washington Post March (arr.: David Sabourin)
Henri Wanzini: The Pink Panther (arr.: Jay Krush)
Fred Ebb–John Kander: New York, New York (arr.: Robert Elkjer)

S itt még nincs vége a zenés programnak mára, mert a Fő téri "kertmoziban" ma este 9-től a Mamma mia! második részét fogják vetíteni.

Holnap, tehát július 15-én este hattól a Terasz Live program keretén belül a 16 húr projekt zenél majd. A trió zenei küldetése, hogy közönségbarát jazz muzsikát játsszon, akár népdalok és népszerű pop slágerek egyéni, szabadabb, improvizációra épülő interpretációjával. A jazz örökzöldek, swingek és latin bossa novák mellett felcsendülnek feldolgozások pl. Sting, Jimmy Hendrix és Steve Wonder vagy Lionel Richie szerzeményeiből, de hallhatóak lesznek magyar népdalok és filmslágerek is a trió hangszerelésében. A zenekar közvetlen, gyakran interaktív, akusztikus előadásmódjának köszönhetően igazi oldott, szabad jazzklub hangulatra számíthat a közönség.

A felállás: Zonda Igor (nem mellesleg aszerk. gyerekének egykori gyermekorvosa :) ) – akusztikus gitár, Leitner Mátyás – jazz gitár, Káldi Tamás – nagybőgő.

És még mindig nincs vége: az Esernyős előtt a Fő téren kéthetente, szerdánként DJ szórakoztatja az egybegyűlteket.

 

 

 

Óbudai Danubia Zenekar, Térzene, Esernyős, Óbuda, minikoncert

 

 

Szólj hozzá!


800 ezer egy Radiohead-kazettáért?

800 ezer egy Radiohead-kazettáért?

Január végén kerül kalapács alá (csak képletesen...) az a demókazetta, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a tavalyi év könnyűzenét érintő fontos ügyeiről hallhatunk, de több élő minikoncert is lesz.

Egy világhírű kóruson tesztelik a víruskereső kutyákat

A HVG értesülése szerint a híres bécsi fiúkórus tagjain (is) gyakorolják a koronavírus-fertőzöttség kiszimatolását az osztrák hadsereg keresőkutyái.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek