Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Advent negyedik hétvégéjén, december 17-én és 18-án várják közös ünnepi hangolódásra a klasszikus zene szerelmeseit próbatermükbe. A BFZ shop legújabb termékeiből, kedvezményes koncertjegyekből, különleges ékszerekből és gyerekkönyvekből is válogathatnak az érdeklődők.

Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar
Fotó: Zsolnay Negyed

Zsolnay 360 – ingyenes minikoncertek

Azért 360, mert a minikoncerteket 360 fokban rögzítik majd, és azért Zsolnay, mert mindez a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed szervezésében lesz megtekinthető. Ebből talán már kitaláltátok, hogy nem élő koncertekről van szó, de mindent elkövetnek, hogy a dolog több legyen egy szimpla...
 
A fotó illusztráció!

A német banda megmutatja, hogy kellene koncertezniük most a zenekaroknak

A német duó egy furgont alakított klubbá, amelyben egy-egy rajongó előtt rendeznek koncerteket – számolt be a Travelo. Az egy szál rajongós buliban nem nagyon látunk fantáziát, inkább csak marketing, de a folytatásban már többet.
 
 
Fotó: Klein Judit

Voices of Budapest: minikoncertek városszerte

Voices of Budapest címmel új zenei eseménysorozat indul a főváros közterein, az ősz első öt szombatján október 3-ig különböző helyszíneken tartanak ingyenes fellépéseket.
 
Fotók: Esernyős

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott...
 
 Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest (Fotó: 2019.)

200 minikoncert nyolc helyszínen: Zenélő Budapest

A július 2-án induló és augusztus 27-ig tartó programsorozaton a szervezők mintegy 200 minikoncerttel készülnek olyan közkedvelt budapesti helyszínen, mint a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Várkert Bazár Gloriettje és az...
 
Fotó: Opéra national de Paris

Nem könnyű most Párizsban operakedvelőnek lenni

De művésznek sem, nem beszélve a háttérdolgozókról... Az év eleji sztrájkok, majd a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó Párizsi Operaház ősszel sem nyit meg felújítási munkálatok miatt.
 
 
Aki a virágot szereti – az zenél a kertészetben

Aki a virágot szereti – az zenél a kertészetben

Minikoncert-sorozat indul júniusban a Virágzó Dunakanyar Kertészetben, Gödön. A szombatonként 11 órától kezdődő koncerteket Krulik Eszter hegedűművész szervezi.
 
Fotó: Fortepan

Ha írsz a Fesztiválzenekarnak, gangkoncertet adhat a házatokban!

A Fesztiválzenekar zenészei júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak. A 10-15 perces ingyenes szerenádot ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek.
 
600 ingyenes szabadtéri minikoncerttel zenél Budapest

600 ingyenes szabadtéri minikoncerttel zenél nekünk Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeum, a Millenáris park, a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézó-terasza, a Március 15. tér és a Szépművészeti Múzeum is új helyszínként kapcsolódott be idén a Zenélő Budapest sorozatba, amely mintegy 600 ingyenes szabadtéri...
 
Minikoncertek lesznek a metróban!

Minikoncertek lesznek a metróban!

Az M4 metró négy állomásán zenél a Budapesti Vonósok Kamarazenekar szeptember 17. és 20. között a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV) és a Klasszik Rádióval együttműködésben.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Magna Cum Laude akusztikus minikoncert ad vasárnap a Deák téren!

Neked is adnod kell, hogy kaphass! címmel a Magna Cum Laude mini akusztikus koncertet ad vasárnap 14:00 órától Budapesten a Deák téri Cipősdoboz várnál.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek