Év koncertje - szavazás

Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért.

2015. április 07.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Babel, a The Biebers, a Headbengs, a Honeybeast, a Kelemen Kabátban, a Margaret Island, a Middlemist Red, az Ocho Macho és a Soerii & Poolek áll színpadra és száll versenybe a NAGY-SZÍN-PAD! győztese címért idén.

Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért.

A NAGY-SZÍN-PAD! története egy évre nyúlik vissza. Tavaly januárban a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió együtt indította útjára a versenyt, amelyet akkor a Mary PopKids nyert meg, az Ivan & the Parazol a második, a Szabó Balázs Bandája pedig a harmadik helyen végzett. De bőven akadnak NAGY-SZÍN-PAD!-os előadók, akiket egy éve még alig ismert a közönség, mára azonban teltházas turnékkal büszkélkedhetnek. Elég, ha a Halott Pénzre gondolunk, amely a tavalyi, NAGY-SZÍN-PAD!-os részvétele óta szinte példa nélküli sikert ért el.

100 szakmabeli választotta ki a kilenc versenyzőt

Ez év elején a Petőfi Rádió vezetői, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda főszervezői közösen állították össze a 2015-ös NAGY-SZÍN-PAD! verseny alapjául szolgáló választékot. “Nem volt egyszerű feladat meghatározni azok körét, akikből később a szélesebb szakmai prémium jelölhette ki a verseny kilenc résztvevőjét”- avat be a szervezés részleteibe Fülöp Zoltán, a NAGY-SZÍN-PAD! másik alapítója, a VOLT Produkció vezetője. “Végül olyan zenekarokat és előadókat ajánlottunk, amelyek már ma is népszerűek, jelen vannak az ország meghatározó klubjaiban, lehetnek akár egészen újak, akár több éve működők, dalaik rendszeresen szerepelnek a Petőfi Rádió zenei választékában, résztvevők vagy már tervezett résztvevők a legtöbb hazai fesztiválon, de még nem nagyszínpados, főműsoridős produkciók. Ez a szempontrendszer sokat segített abban, hogy egy igazán színes, minőségi produkciókat felvonultató listát kapjunk, amelyen összesen 40 előadó és zenekar szerepelt” – mondja Fülöp Zoltán.

Ezt követően a NAGY-SZÍN-PAD! stábja a hazai popszakma 100 elismert képviselőjét kérte fel, hogy jelöljenek a választékból kilencet, akik az idei NAGY-SZÍN-PAD! verseny meghívottjai lesznek. A jelölésben zenészek, koncert- és fesztiválszervezők, producerek, újságírók, szerkesztők, rádiósok, menedzserek vettek részt. Az eredmény magáért beszél. Ma már publikus a nívós és színes névsor: a Babel, a The Biebers, a Headbengs, a Honeybeast, a Kelemen Kabátban, a Margaret Island, a Middlemist Red, az Ocho Macho és a Soerii & Poolek versenyez idén a NAGY-SZÍN-PAD! első helyéért, vagyis azért, hogy – más, rangos díjak mellett - a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadán jusson főszerephez.

 A versenyről

 A NAGY-SZÍN-PAD! verseny három elődöntője május 21-22-23-án, a döntő pedig május 30-án zajlik. Az egyes fordulókon 3-3 zenekar lép színpadra, egyenként 15 perces, élő minikoncerttel, majd a 9 színpadi műsort követően a közönség szavazatai alapján hárman jutnak tovább a döntőbe. A NAGY-SZÍN-PAD! fordulóinak a főváros legnagyobb és legújabb belvárosi klubja, az Akvárium ad otthont, a rajongók részvétele mellett, azonban a nézők számos platformon otthonról vagy akár útközben is követhetik majd az eseményeket, bárhol az országban. A NAGY-SZÍNPAD! verseny elődöntőit és döntőjét élőben közvetíti a Petőfi TV. A nagy előkészületekkel zajló közvetítést 16 kamera követi majd és egy egyedi színpadkép is készül erre az alkalomra.

A Petőfi TV mellett élőben tudósít majd a Petőfi Rádió, a Petőfi Live, számos internetes portál, valamint látható lesz a műsor a Sziget, a VOLT és a STRAND Fesztiválok oldalain és az Akvárium Klub honlapján is. Nagy ovációra számítanak a szervezők az Erzsébet téren: az Akvárium teraszán felépülő kivetítőhöz ugyancsak várják a zenekarok rajongóit. A fellépőkre alapdíjas SMS-sel, illetve a NAGY-SZÍN-PAD! főszponzora, az OTP Junior Facebook-szavazó alkalmazásával lehet. Idén is lesz szerepe a hashtages, rajongói fotóknaka Telekom NAGY-SZÍN-PAD!-os Instagram-alkalmazásánál, azonban az instás szavazók értékes különdíjhoz juttathatják kedvencüket. A NAGY-SZÍN-PAD!-on nincs zsűri, a közönség szava dönt, mindenben!

 

Nyeremények

 A NAGY-SZÍN-PAD! győztese:

- A Sziget Fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt léphet fel

- A VOLT Fesztivál nagyszínpadán John Newman, Ákos és Fatboy Slim előtt léphet fel

- A STRAND – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadán léphet fel

- Magyarországot képviseli 2016-ban a Eurosonic Fesztiválon Hollandiában

- A 2015-ös Petőfi Rádió - Szimfonik Live koncert vendége lesz

- A NAGY-SZÍN-PAD!-stáb elkészít számára egy videóklipet

 

A NAGY-SZÍN-PAD! valamennyi résztvevője meghívást kap a VOLT, a Sziget, és a STRAND

fesztiválokra, valamint a NAGYON BALATON eseményeire.

 

A NAGY-SZÍN-PAD!

2015-ös verseny résztvevői:

BABEL

Az öttagú, magyar és angol nyelvű szövegekkel dallamos rockot/indierockot játszó zenekar 2013 végén alakult Budapesten. A zenekar tagjai mind a Kőbányai Zeneiskolában végeztek és ott kezdték a közös zenélést. 2014-ben több fellépésen és sikeres tehetségkutatón voltak túl, többek között ők adták a Sziget Fesztivál első koncertjét az Éter Tehetségkutató Fesztivál Nyerteseként. A hangzásukra érezhetően hatással volt a Beatles és a Led Zeppelin, valamint az amerikai grunge és stoner zenekarok “zúzós”világa is. Ahogy magukról mondják: “energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő”.

THE BIEBERS

Ha a Puskás testvérekről van szó, abban bárki biztos lehet, hogy mindig valami izgalmasat alkotnak. Néhány évvel ezelőtt összetrombitálták az ország tehetséges fiatal zenészeinek legjavát és teljes titokban berobbantották a The Biebers-t a köztudatba. Első daluk, a Dance azonnal a rádiók játszási listájának élén landolt, ám a nagyközönség számára igazán csak a SORRY elsöprő sikerénél derült ki: a nemzetközi színvonalú formáció mögött bizony magyar srácok állnak. A különleges, zenekaros, elektronikus hangzás, a figyelemfelkeltő névválasztás mellé határokat feszegető, saját gyártású klipek és igazi slágerek társulnak, amikre aztán szinte minden fesztiválon tombolva ugrál a közönség. A The Biebers mára számos, telt házas élő koncertet tudhat maga mögött, idén tavasszal hatalmas bulikat toltak a Halott Pénzzel az ország legjobb klubjaiban és természetesen az idei nyár sem marad #galaktikus tánczene nélkül!

 

HEADBENGS

A háromtagú zenekar története a kétezres évek közepén kezdődött Budapest XVI. kerületében, ami azóta is az otthonuk. Hamar koncertezni kezdtek, 2010-ben pedig rögzítették első lemezüket Kisördög címmel. 2014-ben a Rebel Music lemezszerződést ajánlott nekik, melynek eredménye a Petőfi Rádió toplistájába került. A Headbengs zeneigyökerei a ’70-es évek magyar és külföldi, igazi sallangmentes rockzenéje, sajátosan gazdag, mégis egyszerű dallam és szövegvilággal. A zenekar saját megfogalmazásában: „büdös, mocskos, fésületlen, nyers, fiatalos, lendületes zenét játszunk, sok dallammal, féktelenül, korlátok nélkül.”

HONEYBEAST

A szegedi Honeybeast zenéjében keveredik az érzelmes extremitás, a kiszakadó lélek és a józan racionalitás. Kidolgozott hangszereléssel mixelik a tábortűz-romantikát, a basszust, a vonósnégyest és a kifacsart elektronikát, miközben a szövegeik mély emberi drámákat tárnak fel. Céljuk, hogy a koncertjeiken a nem táncos lábakat is mozgásra bírják. Első lemezük 2009-ben jelent meg, a számokat magyarul és angolul is tartalmazta. 2011-ben a Portugál című szerzeményük hónapokig szerepelt a Petőfi Rádió 30-as listáján. Tavaly a Dal című műsorban hangzott el először A legnagyobb hős című új számuk, a zenekar a döntőig jutott, ősszel pedig megjelent a második albumuk.

 

KELEMEN KABÁTBAN

A Kelemen Kabátban 2011-ben debütált az időközben kultikus pophimnusszá vált Nyári Dallam című trashpop/eurodance dalukkal. A zenekart egy osztálytársukról nevezték el, aki csak úgy ott volt, kabátban. A tagok, M-Papa, Szerecsenkirály, valamint az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy a formáció berobbanása óta nagy sikereket könyvelhettek el: számtalan jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött. Kizárólag élőben hajlandóak játszani. A Kelemen Kabátban sikerének titka a humoros, karakteres dalszövegekés a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik, mely leszámol az egysíkú, kategóriákba zárt zenei hozzáállással, mint az énekes, Horváth Boldi fogalmazott: ők egy kategorizálás ellen küzdő popzenekar.

 

MARGARET ISLAND

2013 őszén alakultak Budapesten. A zenekar tagjait sok emlék köti a Margit-szigethez, és első daluk is itt született. A magyar zeneiéletben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játszanak, dalszövegeiket magyarul írják, de szerzeményeik angol nyelven is megjelennek. Az énekes Lábas Viki népi énekesi hátterének köszönhetően a zenéjükben keverednek a nyugati hatások és a népzenei elemek. Szeretik a spontaneitást, imádnak utcazenélni, így minta stúdióban, mind a koncerteken mindig kicsit más felállással játszanak. 2014-ben forgatták az első klipjüket a Soaked in Life című dalukhoz, melyhez magyar szöveget Bródy János írt Nem voltál jó címmel, és ugyan ebben az évben fődíjasak lettek a Hangfoglalón.

 

MIDDLEMIST RED

2012 végén alakultak, zenéjük a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. 2013 novemberében jelent meg bemutatkozó kislemezük, melyet a zenei blogok “az év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként” jellemeztek. 2014-ben elsöprő szavazatszámmal megnyerték az Index alternatív dalversenyét, A Számot. Nem csak itthon, hanem külföldön is felfigyeltek rájuk: a Deezer 182 ország zenekarai közül beválasztotta őket a Young Guns programjának legígéretesebb négye közé és a hallgatók toronymagasan őket hozták ki győztesnek. Egy hétig vezették a MAHASZ streaming listáját, és négy hétig szerepeltek a Petőfi Rádió TOP30 listáján. Felléptek a VOLT-on és a Szigeten is, majd novemberben jelent meg debütáló nagylemezük, amit az A38-on mutattak be. 2015 márciusában lenyomtak egy európai turnét is.

 

OCHO MACHO

Az Ocho Macho ötlete a Kőszeg-Szombathely vonalon fogalmazódott meg, és 2003-as alakulása óta kétszeres platina lemezes lett és bejárta az országot. A spanyolul “nyolc hím” nevű zenekar “hupogásnak”nevezi a zenéjét, melyben a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik. A jelentős hazai fesztiválok mellett kisebb rendezvényeken, falunapokon, gasztroünnepeken is szívesen fellépnek. Hitvallásuk, hogy élő zenét vigyenek mindenkihez, ennek jegyében vesznek részta Lezmon (Legyen Élőzene Magyarországon) kampány jótékonysági turnéján. Külföldi fesztiválokat is megjártak már Romániától Ausztrián át Németországig. 2007-ben jelent meg az első lemezük, és tavaly a harmadik nagylemezük, a De Puta Madre, mellyel egy időben könyvet is megjelentettek a történetükről, Ocho Camino címmel. Ugyanebben az évben két városban nagy sikerű, szimfonikus koncertet adtak az áthangszerelt dalaikból hetven zenész kíséretében.

 

SOERII & POOLEK

A Soerii & Poolek a féktelen bulizást hirdeti, koncertjeiken egyedülálló, gigantikus LED díszlettel, meztelenül rollerozó nővel, konfetti viharral, több száz felfújható játékkal, hatalmas balettozó elefánttal, és még számtalan partielemmel. Zenéjük célja, hogy újabb és újabb partihimnuszok szülessenek, mint a Tanga, a Maximális Extázis, az Elton John, a Baby vagy a Pusszy. Kiszámíthatatlan, előre be nem jelentett módon jelennek meg a koncertjeiken a színpadon, olyan elismert barátaik, mint Papp Szabi, Péterfy Bori, Zsolaa, Halott Pénz, Kama, Kautzky Armand, Szikora Robi, de akár Odett is mikrofont ragad egy-egy alkalommal.


Képtár

 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41795
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41796
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41797
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41798
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41799
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41800
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41801
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41802
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41803
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41804
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41805
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41806
 • Májusban ismét szavazhatunk! Újabb 9 jelölt küzdhet a NAGY-SZÍN-PAD! verseny főnyereményeiért. kép 41808
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek