Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

2024/02/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago már fiatalon érdeklődött a zene iránt. Két évesen dobok mögé ült, tinédzserként a HotchPotch nevű bandájával turnézott és a Guildhall School of Music & Drama-n majd a Trinity College of Music-on képezte tovább magát. 2003-ban kezdett el handpan ütőhangszeren játszani és erről készült Youtube videói nagy népszerűséget hoztak számára kortárs zenei színtéren.2007-ben megalapította saját zenekarait a Manu Delago Handmade-et és a Living Room duót, majd kiadta első lemezeit. Azóta pedig olyan kiemelkedő zenészekkel működött együtt, mint Björk, The Cinematic Orchestra, Ólafur Arnalds és Anoushka Shankar.

A Grammy-jelölt, osztrák virtuóz stílusa úttörő és kísérletező, egyedi hangzásvilágot hoz létre, amelyben ötvözi a klasszikus zene, a jazz, az elektronikus és a népzene elemeit. Több, mint ötven országban lépett fel, olyan elismert helyszíneken is, mint a Royal Albert Hall, Roundhouse, Royal Festival Hall, Barbican, Carniege Hall, Sydney Operaház, Fuji Rock Fesztivál, de az A38 színpadát is többször megjárta már.

Legújabb Snow From Yesterday című albumát, a tiroli énekesnőkből álló Mad About Lemon-nal együtt alkotta meg. Delago jellegzetes handpan-játéka a trio éteri énekével és közvetlen szövegeivel együtt sokszínű, erőteljes és atmoszférikus kompozíciót eredményezett. Március 3-án ebben a felállásban érkeznek majd a Hajóra is.

 

Manu Delago, handpan, Mad About Lemon, A38

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Hajnali koncert nyitja a Jazzfest Budapestet

Idén 18 helyszínen szólal meg a jazz április 27. és május 15. között Budapesten, számos helyszín, művész és kulturális intézet összefogásában: 20 ország több mint 200 művésze lép fel a fesztivál közel 90 koncertjén.

Partidömping délutántól pirkadatig – összeállt a Balaton Sound programja

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, összesen közel 200 fellépő – összeállt a Heineken Balaton Sound teljes zenei programja. A fesztiválbeach július 3-án, szerdán startol és vasárnap hajnalig meg sem áll Zamárdiban.
Új koncertek