Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

2024/02/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago már fiatalon érdeklődött a zene iránt. Két évesen dobok mögé ült, tinédzserként a HotchPotch nevű bandájával turnézott és a Guildhall School of Music & Drama-n majd a Trinity College of Music-on képezte tovább magát. 2003-ban kezdett el handpan ütőhangszeren játszani és erről készült Youtube videói nagy népszerűséget hoztak számára kortárs zenei színtéren.2007-ben megalapította saját zenekarait a Manu Delago Handmade-et és a Living Room duót, majd kiadta első lemezeit. Azóta pedig olyan kiemelkedő zenészekkel működött együtt, mint Björk, The Cinematic Orchestra, Ólafur Arnalds és Anoushka Shankar.

A Grammy-jelölt, osztrák virtuóz stílusa úttörő és kísérletező, egyedi hangzásvilágot hoz létre, amelyben ötvözi a klasszikus zene, a jazz, az elektronikus és a népzene elemeit. Több, mint ötven országban lépett fel, olyan elismert helyszíneken is, mint a Royal Albert Hall, Roundhouse, Royal Festival Hall, Barbican, Carniege Hall, Sydney Operaház, Fuji Rock Fesztivál, de az A38 színpadát is többször megjárta már.

Legújabb Snow From Yesterday című albumát, a tiroli énekesnőkből álló Mad About Lemon-nal együtt alkotta meg. Delago jellegzetes handpan-játéka a trio éteri énekével és közvetlen szövegeivel együtt sokszínű, erőteljes és atmoszférikus kompozíciót eredményezett. Március 3-án ebben a felállásban érkeznek majd a Hajóra is.

 

Manu Delago, handpan, Mad About Lemon, A38

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek