Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

2021/10/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Negyed évszázaddal ezelőtt jelent meg az Animal Cannibals máig legnépszerűbb albuma, a Reggel, délben, este. Az évforduló kapcsán Ricsipí és Qka MC a Lemezjátszó Classic-sorozat részeként Horváth Gergelynek mesélnek a dalokról, s a két rapperrel a közönség szokás szerint meghallgathatja a teljes lemezt.

Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

A Reggel, délben, este nagylemez 1996-ban jelent meg, egy évvel az Animal Cannibals életében óriási robbanást hozó debütáló album után. Az első korongon olyan slágerek sorakoztak, mint a Takarítónő, az Ülünk a vonaton vagy a Yozsefváros.

"Nem volt rajtunk nyomás a második lemez készültekor a Takarítónő miatt, mert tudtuk, hogy vannak még jó dalaink. Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk, és a Reggel, délben, este lemez 70 százaléka ezekből állt. És azért sem éreztünk nyomást magunkon, mert nem kereskedelmi céllal születtek a szerzemények, egyszerűen csak az volt fontos, hogy sokan énekeljék a dalainkat" – emlékezett vissza Ricsipí.

A számok Deseő Balázs szüleivel közös lakásában, egy cselédszobában kialakított ministúdióban születtek.

"Akkora volt a helyiség, hogy épp hogy le tudtunk ülni hárman, mocorgásra már nem nagyon volt lehetőség" – tette hozzá.

Az album végül a hatalmas sikert hozó debütáló lemezt is megfejelte népszerűségben, a Reggel, délben, este platina minősítést ért el, és több mint 50 ezer példányban kelt el.

A lemez dalai:

Teccik-Nem Teccik
Robbanunk A Semmiből
Kanni-Bál
Hazafelé Az Út Veszélyes
Vasárnap Reggel
Itt Van Az Idő
Ez A Hip-Hop
Dzsó Sziti
Minden Sarkon
Az Én Ágyam
Egy Lövés
Lökd Fel
Egy Szebb Világ
A Pénz Nem Minden
Edd Meg A Telefonom

Hawaii-i Nyár
1X1
Reggel, Délben, Este

 

Október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben.

Az eseményt a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

Animal Cannibals, Reggel délben este, Lemezjátszó Classic, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

Bemutatjuk a .jaXon. zenekart és első nagylemezét

A .jaXon. zenekar 2020 decemberében alakult. Az volt az elképzelés, hogy olyan zenét játsszanak, ami minden tag szívügye, de ugyanakkor könnyebben fogyasztható, azok számára is, akik inkább a vokális zenéket kedvelik.
Új koncertek