Marge zenekarrá vált: lemezbemutató a Hajón

2016/02/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A hazai elektropop egyik legnagyszerűbb énekesnője, Marge új lemezzel, új zenekarral! Február 27-én az A38 Hajón három remek produkció lép fel, Marge mellett Jónás Vera, illetve a holland elektro-duó, a nagyon ígéretes CUT_ lép színpadra.

Marge zenekarrá vált: lemezbemutató a Hajón

Marge 2010 decemberében debütált ingyenesen letölthető And című albumával. Sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával azóta is hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. My Way című dalának markáns, művészi képi világú videoklipje az MTV és a 1Music Channel tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt, de a címadó szám az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájában is kiemelt helyen szerepelt.

Marge művészi sokszínűségét bizonyítja, hogy a londoni Ealing Autumn Festivalon bemutatott Liszt-installációhoz Rapszódia című Liszt-átiratát használták fel. 2013 őszén átfogó arculatváltáson és zenei megújuláson ment keresztül. Megjelent Stronger című kislemeze, és exkluzív színpadi show-val jelentkezett. Marge számára a megújulás jegyében indult a 2014-es év is: az énekesnő Morning Light című dalával benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalversenyére, mellyel nagy sikert aratott és a középdöntőbe is továbbjutott.

A személyes hangvételű, magyar nyelvű dalok előfutáraként a 2014 tavaszán megjelent Closer című kislemez előrevetítette, hogy az angol nyelvű számok mellett egyre nagyobb teret kapnak majd a magyar szövegek.

Kísérletezés a hip-hoppal és visszatérés az alapokhoz - így foglalható össze Marge 2015-ös éve, melynek első bizonyítéka a Maradj még, majd az augusztusban megjelent Váratlan nyár című dal volt, melyeknek zenéjét Rochlitz Tamás 'Monkeyneck' szerezte. Utóbbi osztatlan sikert aratott. Több rádió játszási lista élén szerepelt, többek között az MR2 Petőfi Rádió listavezetője volt három héten keresztül. Az énekesnő, dalszerző magyar nyelvű dalokkal és friss hangzással tért vissza gyökereihez, nyár végén megalakult a végleges formáció, így a Marge zenekarrá vált.

 

A zenekar tagjai

Batta Zsuzsanna (Marge): ének

Rochlitz Tamás 'Monkeyneck': zenei producer

Vermes András: gitár

Szabó Misu: basszusgitár

Orbán Máté: dob

+

Korai Zsolt: vizuál

A fiatal dalszerző-gitáros-énekesnő, Jónás Vera az utóbbi idők egyik legnagyobb tehetsége. Zenei tanulmányainak nagy részet a londoni Centre of Contemporary Musicon végezte, évek óta Londonban és Budapesten él és alkot. Jónás Vera Experiment nevű zenekarát 2011-ben alapította, és 2013-ban jelentette meg első nagylemezét. Az elképesztően érett, ragyogó dalszerzői-előadói erényeket csillogtató Game hatalmas sikert aratott. A finom, "személyes könnyűzene", az elktronikával elegánsan ötvözött akusztikus hangzás, a mély személyesség azóta is Jónás Vera zenéjének legfontosabb ismertetőjegye. Nem véletlen, hogy a független zene egyik legfontosabb nemzetközi fórumán, az Independent Music Awardson több kategóriában is jelölést kapott.

A magyar és angolszász területeken kívül Japánban is komoly sikereket arat: itt az ismert Whereabouts kiadó jelentette meg a Game-et. 2014-ben Vera megjelentette a Wanted EP-t, illetve útjára indította régi álmát, a Street Studio Hungary nevű "utcai stúdió"-sorozatot.

 

Lemezek

Game, 2013

Wanted EP, 2014

 

A pályájának még csak legelején álló, de nagyon ígéretes, és a hazai sajtó által nagyon nagyra tartott duó, a CUT_ 2016 komoly befutója lehet. Az énekesnő és a producer mintha csak egy Cécile Aubry-regényből ugrott volna ki: viccen kívül úgy hívják őket, hogy Belle és Sebastiaan. A duó karrierje 2014-ben lendült be, amikor csodaszép feldolgozást készítettek a belga sztár, Stromae Papaoutai című megaslágeréből. A feldolgozást maga Stromae osztotta meg nagy lelkesedéssel, így aztán sokan felfigyeltek a CUT_-ra.

Azóta a zenekar megjelentetett két remek EP-t és egy remixlemezt, amikről világosan kiderül, hogy nagyon kiforrott, tudatos produkcióról van szó. Valahol FKA Twigs, a Disclosure és AlunaGeorge környékén kereshetjük az inspirációt, de a CUT_ önálló hangú, bátor és eredeti elektronikus duó, duzzadó tehetséggel.

 

Tagok

Belle Doron: ének

Sebastiaan Dutlih: elektronika


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek