Metálosok, gyülekező: LIONHEART, DESOLATED, FALLBRAWL, WOLFPACK a KVLT-ben

2016. február 16.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Igazi, kompromisszumok nélküli beatdown hardcore zúzda és tripla lemezbemutató! Új albumát mutatja majd be a Lionheart, a Desolated és a Wolfpack, mellettük pedig fellép még a ruhrpotti mosh- és hardcore színtérről érkező Fallbrawl. A faltól falig érő moshpit tehát, akárcsak a csontrepesztő breakdownok és a légkalapács-erejű utcai himnuszok garantáltak. Soha jobb estét a műfaj rajongóinak!

Metálosok, gyülekező: LIONHEART, DESOLATED, FALLBRAWL, WOLFPACK a KVLT-ben

A kaliforniai Lionheart zenéjét egy szóban leginkább így lehetne jellemezni: atomcsapás. A zenekar nem tett mást, mint fogta a Madball, a Merauder vagy a Hatebreed hangzásának alapelemeit és véghezvitte az elképzelhetetlent: valami még súlyosabbat hozott ki belőlük. Légkalapácsszerű megszólalás, középtempós döngölés, Jamey Jastat idéző szövegköpködés, beatdown hardcore és crossover trash kavarog a kvintett zenéjében. Ehhez jönnek még az énekes Rob Watson szinte mindennek középső ujjat mutató, arcbamászó szövegei és előadásmódja; a kvintett minden tekintetben a nagy elődök által kitaposott úton jár.

Nincs ez másképp az idén januárban megjelent negyedik lemezem sem. Sőt! A Love Don't Live Hereről mind a szakma, mind a zenekar úgy nyilatkozott, mint a Lionheart eddigi legagresszívabb és legsúlyosabb albumáról. A bemutató turné pedig érinti Budapestet, így érdemes felkészülni a faltól falig érő moshpitre és egy régivágású, üzenetközpontú hardcore koncertre.

Az est főzenekarához hasonlóan a brit Desolated is idén jelentette meg új – esetükben második – albumát, a beszédes című The Endet. A hasonlóságok azonban itt nem érnek véget: a csapat ugyanazt a fajta beatdown hardcoret játssza, mint a Lionheart, csak épp elvive azt a stoner/sludge metál felé. Masszív groove-ok, súlyos breakdownok, hegyomlás erejű riffek, rengeteg torzítás – szinte csak az énekes Paul Williams brutális hörgés- és kiabálásstílusa utal a zenekar deathcore-gyökereire. Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy a Desolated híres a dobhártyaszaggatóan intenzív koncertjeiről, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy keresve sem találhatnánk jobb háttérzenét a bólogatóizmok bemelegítéséhez.

Ugyanez mondható el a német Fallbrawlról is. A ruhrpotti mosh- és hardcore színtér alapzenekara annak ellenére is megőrizte a státuszát, hogy tagcseréből majdnem ugyanannyi jutott nekik, mint lemezből. Utóbbiból pont tavaly adták ki a harmadikat, Chaos Reigns címmel. A recept pedig változatlan: klasszikus beatdown hardcore, kórusban üvölthető refrénekkel és teuton metálos hatásokkal. A Kublai Kahn helyére beugró Wolfpack pár nappal a koncert előtt adja majd ki a
debütalbumát, amiről várhatóan jó pár tétel felcsendül majd a Dürer Kertben. A None Above I None Equal az ígéretek szerint megtartja majd a rájuk jellemző, gyűlöletbombaként ható, két-három perces beatdown hardcore rohamokat, amikkel a csapat berobbant a köztudatba.

LIONHEART (USA)
DESOLATED (UK)
FALLBRAWL (D)
WOLFPACK (F)2016. február 27., szombat 19:00

KVLT BP, Fényes Adolf utca 28.

Jegyár: 3900 forint, elővételben (mindössze száz darab kapható): 2900 forint.


 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek