Mi volt a helyzet a magyar könnyűzenei klubokkal 2020-ban?

2020/12/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló Program Innovációs Alprogramja december 15-én tartja „Reflektív jelen – zeneipari kutatások" című konferenciáját. A járványhelyzet miatt az online térben megvalósuló konferencia az aktuális hazai könnyűzenei kutatásokból merít.

Fotó: Wendy Wei/Pexels

Milyen messzire utaznak a hazai zenészek egy koncert kedvéért, és milyen körülmények között teszik ezt meg?

Mi a helyzet a magyar könnyűzenei koncerthelyszínekkel, a klubokkal 2020-ban?

Milyen pályaív rajzolódik ki a Hangfoglaló által 2014 óta támogatott induló zenekarok előtt?

Mennyi és milyen kincsek kerülnek elő, ha nekiülünk, és adatbázisba rendezzük az elmúlt 60 év könnyűzenével összefüggésben elérhető szakirodalmát?

Milyen a hazai könnyűzenei piac számára érdemi kutatások zajlottak idén más műhelyekben?

Például ezekre a kérdésekre keresik a választ az NKA Hangfoglaló Program Innovációs Alprogramjának évzáró online konferenciáján, amely december 15-én délelőtt 10 órától élőben követhető lesz a Hangfoglaló Program Facebook oldalán.

 

NKA, Hangfoglaló, konferencia, zenetipar, kutatás

 

 

Szólj hozzá!


A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

Idén ünnepli a londoni Royal Albert Hall alapításának 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi gálán számos híresség, köztük Eric...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Dokumentumfilm (is) készül Billie Eilish-ről (is)

Úgy tűnik, mindenki azt kutatja, hogy válhatott ekkorra sztárrá a mindössze 19 éves énekesnő. Már több könyvet írtak róla, most R. J. Cutler rendező próbálja megfejteni a titkot. A The World’s A Little Blurry című dokut 2021. február 26-án mutatja be többek között az Apple TV+.

Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

A szólást persze Michael Eavis,a fesztivál alapítója nem ismerheti, nagyjából azt jelenti, hogy nem sikerülhet mindig minden... A tavalyi után az idei rendezvény is elmarad a Worthy Farmon, ahol most színpadok helyett sajtot készítenek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek