Mindössze 21 éves – és koncertmester!

2018/06/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Bizony: ő Miranda Liu, akit a Concerto Budapest koncertmestereként rendszeresen hallhatunk koncerttermekben itthon és külföldön egyaránt.

Mindössze 21 éves – és koncertmester!

Saját formációja a Central European String Quartet, amellyel kamarazenészként mostanában a legtöbbet hallhatjuk. A kvartett tagjai: Miranda Liu - hegedű, Soós Máté - hegedű, Haruka Nagao - brácsa (Az Opera zenekarának koncertmestere), Szabó Judit - cselló

(A Concerto Budapest cselló szólamvezetője és a Keller Kvartett csellistája). Legutóbb a Madarak és Fák napján az alkalomhoz illő tematikával és műválasztással adtak nagysikerű koncertet az Óbudai Társaskörben. 

A kvartett legközelebb szeptember 16-án lép fel nyilvános koncerten a Magyar Nemzeti Galériában, majd október 8-án a Zeneakadémia Nagytermében adnak koncertet.  

A kvartett az elmúlt napokban meghirdetett egy nemzetközi zeneszerzőversenyt, amely bármely nemzetiségű és korú zeneszerző számára nyitott, nevezési díjhoz kötött, de az első és a második helyezettek számára pénzdíjakkal és az első helyezett számára koncertelőadással járó verseny.
A verseny kiírása magyarul és angolul itt olvasható: https://centraleuropeanstringquartet.weebly.com/

Kevesen tudják, hogy a kaliforniai születésű, a salzburgi Mozarteum kiemelt tehetségek osztályában végzett és magyarul tökéletesen beszélő hegedűművésznő szóló- és kamaraművészként is aktív. Júliusban egyedüliként kapott meghívást országunkból duóprodukciójával, amelyben társa Szalai Éva zongoraművésznő, az „AEAA Presents” krakkói sorozatába, amelynek helyszíne a Lengyel Zenei Fesztivál keretein belül az Aula Collegium Novum lesz (július 12-én). A fesztiválon a művészek Liszt és Bartók művei mellett megszólaltatnak olyan lengyel szerzőket is, mint Wieniawski, Chopin és Szymanowski. A most induló nemzetközi sorozat folytatódik, célja a művészek és menedzserek közötti nemzetközi együttműködések elősegítése, a nemzetközi zenei projektek megvalósítása. 

Miranda Liu zenei tanulmányait zongorán kezdte zongoraművész édesanyja segítségével, aki a Juilliard School-ban Sándor György (Bartók tanítványa) osztályában tanult. Először hároméves korában állt színpadra, majd egy évvel később hegedűtanárhoz járt. Hét évesen hegedű szólóhangversenyével mutatkozott be, melyet egy másik koncert követett zenekari kísérettel. Tízéves korában már a Leopold Mozart Institute-ban folytatta tanulmányait Paul Roczek irányításával, majd 14 évesen felvételt nyert a salzburgi Universität Mozarteum hegedűművész alapképzésére. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen  alap- és mesterképzési diplomáját 2015-ben és 2017-ben szerezte meg summa cum laude Perényi Eszter osztályában  és jelenleg az intézmeny legfiatalabb doktorandusza.

Szólistaként fellépett olyan zenekarokkal, mint a Concerto Budapest, a New World Symphony, a Las Vegas Philharmonic, a Rhode Island Philharmonic Orchestra, a Litván Nemzeti Filharmonikusok, a Norddeutsche Philharmonie Rostock, a Philharmonie Salzburg vagy a Román Rádió Szimfonikus Zenekar

Zenei tehetsége és a zene melletti elköteleződése teszi lehetővé, hogy  tizenkilencéves kora óta a Concerto Budapest koncertmestere, és vendégkoncertmesterként számos meghívást kap különböző zenekarokba.

 

komolyzene, koncertmester, Miranda Liu, Concerto Budapest

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek