Miriggyel erősít a 14 év után fellépő Sing Sing

2013/05/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nagy sansz van rá, hogy akik most élik aktívan koncertező életszakaszukat, azoknak fogalmuk sincs, hol terem a Sing Sing, már ha nem a híres börtönről van szó. A „Halál a májra” vagy az „Életfogytig Rock ’N Roll” számok azért néhány embernek még mindig mondanak valamit.

Miriggyel erősít a 14 év után fellépő Sing Sing

Tíz  sikeres év után, 1999-ben oszlott fel az évtized egyik leghíresebb rockbandája, és azóta csupán egy DVD és egy gyűjteményes díszdoboz formájában adtak magukról életjelet. A feloszlás után a tagok 5 évig nem is beszéltek egymással, majd a feszültségek csillapodásával az évek során többször felmerült egy visszatérő koncert gondolata.

Abaházi Csaba énekes és testvére, Abaházi Zoltán „Cerka” gitáros végül úgy döntött, hogy nem csatlakoznak a csapathoz, a többi tag azonban elérkezettnek látta az időt, hogy egy óriási bulival újra felidézzék a legendás Sing Sing-táborok és a sörsátras koncertek hangulatát, és ehhez úgy érzik, megtalálták a legmegfelelőbb frontembert is, az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Tomi személyében.

"Tomi nem csak az új énekesünk, hanem egy régi jó barát is. A hangszíne pedig tökéletesen illik a dalainkhoz, nagyon jól szólnak a vele a régi nóták. A gitáros kérdést pedig egy érdekes csavarral oldottuk meg: Váry Marci, aki 1992-től volt a banda dobosa, ezúttal gitározni fog, hiszen másik zenekarában, a KISS Forever Band-ben is ezen a hangszeren is játszik, a dobok mögött pedig az első két lemezen játszó Boros Pöpi fog ülni, így Tomi mellett csak régi Sing Sing tagok lesznek majd a színpadon – világosított fel Hangya, a banda basszusgitárosa.

Hozzátette azt is, hogy bár rengeteg megkeresés érkezett hozzájuk, a ZP mellett tették le a voksunkat. Ami pedig a visszatérés okát illeti, arról ez a hivatalos vélemény:" Mindannyian a mai napig aktívan zenélünk, így abszolút nem volt létkérdés, hogy összeálljunk. Azonban régóta bujkált bennünk a kisördög, hiszen ezek a dalok és a hozzájuk kötődő emlékek életünk legszebb korszakát juttatják eszünkbe és nagyon sokat jelentenek nekünk."

A régiek, legyenek azok rajongók vagy zenészek, a régi Sing Sing koncerteken megszokott hangulatra számíthatnak május 16-án a Rákóczi híd lábánál.


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek