Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

2014. december 04.  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A brit Morcheeba zenekar már-már hazajár Magyarországra, hisz nem először teszik tiszteletüket nálunk. Az igényes zene kedvelőinek ezen az estén egy sajátos hangzású koncertben lesz részük: a loungeot a dubbal ötvöző és a rock lágy elemeit finoman használó formáció minden alkalommal nagy sikert arat, és ez bizonyítja a világszerte eladott 6 millió lemez.

Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

A kreatív-motorként működő Paul Godfrey és Ross Godfrey szócsöve a szépséges és még szebb hangú Skye Edwards, aki olyan méltósággal él a színpadon mint egy igazi díva.

A szívfacsaró és a fantáziavilágba mutató dalok mellett megférnek a trip-hop stílusjegyek is. A Morcheeba albumai egytől egyig színesek, és nem látjuk a zenekar határait benne, mert ha lehet így fogalmazni, nincsenek határaik... A saját naprendszerükben cirkálnak keresztbe-kasul, és közben hátradőlve írogatják a dalaikat.

Az egyedi stílus és a modern kor pszihedelikus nagykövetei. Megtarották a 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére jellemző megoldásokat és hangzásvilágot, és ezzel lesznek igazán maiak.
A 2013-ban megjelent Head up High albumuk minden stílusjegyehamisíthatatlan Morcheeba! A recept pedig egyszerű: nem ugrálnak az irányzatok között, hanem maguk alkotnak egy irányzatot!

Szóval, aki minden porcikáját és érzékszervét lazára és OFF üzemmódba akarja kapcsolni, annak december 8-án a SYMA Csarnokban a helye! Én ott leszek és igyekszem a söröm árnyékából minden impulzust magamba fogadni, és másnap (ha nem ragad magába az éjszaka) frissen tálalni a Morcheeba érzést....


 

 

Szólj hozzá!


Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Az idei Record Store Day alkalmából különleges kiadvánnyal jelentkezik a Ground Records. Kiadásukban Bródy János, tavaly novemberben, az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Encián – új lemezét mutatja be a Makám vasárnap

Bejelentjük elfogultságunkat: a szerkesztőség egy része Makám-rajongó. Krulik Zoltán és zenésztársai jelenléte, az énekesnők angyalokat is maguk mögött hagyó hangja (bár még sosem hallottunk igazi angyalt énekelni...) mindig megkoronázza a napot, akármilyen törődött is az ember.

A szíriai lakodalmastól a Glastonburyig: Omar Souleyman ismét Budapestre jön

Omar Souleyman a kefiával és a sötét napszemüveggel igazi jelenség, ehhez jön még az elektronikával kevert szíriai zenéje, amivel már a Glastonburyn is fellépett. Tavaly a To Syria With Love című lemezével lépett fel a Dürer Kertben, most az A38-ra érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek