Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

2014. december 04.  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A brit Morcheeba zenekar már-már hazajár Magyarországra, hisz nem először teszik tiszteletüket nálunk. Az igényes zene kedvelőinek ezen az estén egy sajátos hangzású koncertben lesz részük: a loungeot a dubbal ötvöző és a rock lágy elemeit finoman használó formáció minden alkalommal nagy sikert arat, és ez bizonyítja a világszerte eladott 6 millió lemez.

Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

A kreatív-motorként működő Paul Godfrey és Ross Godfrey szócsöve a szépséges és még szebb hangú Skye Edwards, aki olyan méltósággal él a színpadon mint egy igazi díva.

A szívfacsaró és a fantáziavilágba mutató dalok mellett megférnek a trip-hop stílusjegyek is. A Morcheeba albumai egytől egyig színesek, és nem látjuk a zenekar határait benne, mert ha lehet így fogalmazni, nincsenek határaik... A saját naprendszerükben cirkálnak keresztbe-kasul, és közben hátradőlve írogatják a dalaikat.

Az egyedi stílus és a modern kor pszihedelikus nagykövetei. Megtarották a 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére jellemző megoldásokat és hangzásvilágot, és ezzel lesznek igazán maiak.
A 2013-ban megjelent Head up High albumuk minden stílusjegyehamisíthatatlan Morcheeba! A recept pedig egyszerű: nem ugrálnak az irányzatok között, hanem maguk alkotnak egy irányzatot!

Szóval, aki minden porcikáját és érzékszervét lazára és OFF üzemmódba akarja kapcsolni, annak december 8-án a SYMA Csarnokban a helye! Én ott leszek és igyekszem a söröm árnyékából minden impulzust magamba fogadni, és másnap (ha nem ragad magába az éjszaka) frissen tálalni a Morcheeba érzést....


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek