Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

2014. december 04.  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A brit Morcheeba zenekar már-már hazajár Magyarországra, hisz nem először teszik tiszteletüket nálunk. Az igényes zene kedvelőinek ezen az estén egy sajátos hangzású koncertben lesz részük: a loungeot a dubbal ötvöző és a rock lágy elemeit finoman használó formáció minden alkalommal nagy sikert arat, és ez bizonyítja a világszerte eladott 6 millió lemez.

Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

A kreatív-motorként működő Paul Godfrey és Ross Godfrey szócsöve a szépséges és még szebb hangú Skye Edwards, aki olyan méltósággal él a színpadon mint egy igazi díva.

A szívfacsaró és a fantáziavilágba mutató dalok mellett megférnek a trip-hop stílusjegyek is. A Morcheeba albumai egytől egyig színesek, és nem látjuk a zenekar határait benne, mert ha lehet így fogalmazni, nincsenek határaik... A saját naprendszerükben cirkálnak keresztbe-kasul, és közben hátradőlve írogatják a dalaikat.

Az egyedi stílus és a modern kor pszihedelikus nagykövetei. Megtarották a 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére jellemző megoldásokat és hangzásvilágot, és ezzel lesznek igazán maiak.
A 2013-ban megjelent Head up High albumuk minden stílusjegyehamisíthatatlan Morcheeba! A recept pedig egyszerű: nem ugrálnak az irányzatok között, hanem maguk alkotnak egy irányzatot!

Szóval, aki minden porcikáját és érzékszervét lazára és OFF üzemmódba akarja kapcsolni, annak december 8-án a SYMA Csarnokban a helye! Én ott leszek és igyekszem a söröm árnyékából minden impulzust magamba fogadni, és másnap (ha nem ragad magába az éjszaka) frissen tálalni a Morcheeba érzést....


 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek