Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

2014. december 04.  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A brit Morcheeba zenekar már-már hazajár Magyarországra, hisz nem először teszik tiszteletüket nálunk. Az igényes zene kedvelőinek ezen az estén egy sajátos hangzású koncertben lesz részük: a loungeot a dubbal ötvöző és a rock lágy elemeit finoman használó formáció minden alkalommal nagy sikert arat, és ez bizonyítja a világszerte eladott 6 millió lemez.

Morcheeba: Sajátos stíluskavalkád a Syma Csarnokban!

A kreatív-motorként működő Paul Godfrey és Ross Godfrey szócsöve a szépséges és még szebb hangú Skye Edwards, aki olyan méltósággal él a színpadon mint egy igazi díva.

A szívfacsaró és a fantáziavilágba mutató dalok mellett megférnek a trip-hop stílusjegyek is. A Morcheeba albumai egytől egyig színesek, és nem látjuk a zenekar határait benne, mert ha lehet így fogalmazni, nincsenek határaik... A saját naprendszerükben cirkálnak keresztbe-kasul, és közben hátradőlve írogatják a dalaikat.

Az egyedi stílus és a modern kor pszihedelikus nagykövetei. Megtarották a 90-es évek végére és a 2000-es évek elejére jellemző megoldásokat és hangzásvilágot, és ezzel lesznek igazán maiak.
A 2013-ban megjelent Head up High albumuk minden stílusjegyehamisíthatatlan Morcheeba! A recept pedig egyszerű: nem ugrálnak az irányzatok között, hanem maguk alkotnak egy irányzatot!

Szóval, aki minden porcikáját és érzékszervét lazára és OFF üzemmódba akarja kapcsolni, annak december 8-án a SYMA Csarnokban a helye! Én ott leszek és igyekszem a söröm árnyékából minden impulzust magamba fogadni, és másnap (ha nem ragad magába az éjszaka) frissen tálalni a Morcheeba érzést....


 

 

Szólj hozzá!


Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Hogyan szerettessük meg a zongorát a...

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek