Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

2015. október 26.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az A38-as hajón adott fergeteges koncert után, mely az év egyik legkiemelkedőbb zenei eseményének tekinthető, a 40 éves VHK Pécsen folytatja jubileumi turnéját.

Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

A Vágtázó Halottkémek a Pécsi Est Caféba várja rajongóit, hogy újabb szertartás közepette megajándékozza őket a világegyetem örök zenéivel. A legutóbbi alkalom programjához hasonlóan nyitányként ismét A Halál móresre tanítása című lemez dallamai csendülnek fel, utána pedig a többi albumról válogatott számok zuhognak a közönségre. A VHK vendége ezúttal, mint sejthető is, a Psycho Mutans lesz.


 Pécsi Est Café, Pécs, Rákóczi út 46.
2015. október 30-a, este 7 óra
Jegyár: elővételben 1800 forint, a helyszínen 2300 forint

Menetrend:

kapunyitás: 20:00
Psycho Mutans: 21:00
Vágtázó Halottkémek: 22:00

 

„A koncerthelyzet, a közönség hangulata szintén lényeges ebben az érzékelésben, a zene értelmezésében és voltaképp a zenénk éltető erejében, a hangulat megteremtésében. Sokszor ez pótolhatatlan. Így nemegyszer csak a koncertek tűzkeresztségében derül ki, mennyire életképes egy-egy szám. Olykor pedig évek múlva, ahogy például a Halló Mindenség! esete bizonyítja. Megszületése után másfél évig pihent, mert nem láttuk eléggé, illetve nem találtuk hozzá az értelmezést. Mégis mi lett belőle! Napjainkban is tart a felfedezése, s ennek nyomán váratlan elképzelések kapcsolódnak be a próbákon, a koncerteken e darab eljátszásakor.”

 Grandpierre Attila, Kulter.hu, 2014


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek