Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

2015. október 26.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az A38-as hajón adott fergeteges koncert után, mely az év egyik legkiemelkedőbb zenei eseményének tekinthető, a 40 éves VHK Pécsen folytatja jubileumi turnéját.

Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

A Vágtázó Halottkémek a Pécsi Est Caféba várja rajongóit, hogy újabb szertartás közepette megajándékozza őket a világegyetem örök zenéivel. A legutóbbi alkalom programjához hasonlóan nyitányként ismét A Halál móresre tanítása című lemez dallamai csendülnek fel, utána pedig a többi albumról válogatott számok zuhognak a közönségre. A VHK vendége ezúttal, mint sejthető is, a Psycho Mutans lesz.


 Pécsi Est Café, Pécs, Rákóczi út 46.
2015. október 30-a, este 7 óra
Jegyár: elővételben 1800 forint, a helyszínen 2300 forint

Menetrend:

kapunyitás: 20:00
Psycho Mutans: 21:00
Vágtázó Halottkémek: 22:00

 

„A koncerthelyzet, a közönség hangulata szintén lényeges ebben az érzékelésben, a zene értelmezésében és voltaképp a zenénk éltető erejében, a hangulat megteremtésében. Sokszor ez pótolhatatlan. Így nemegyszer csak a koncertek tűzkeresztségében derül ki, mennyire életképes egy-egy szám. Olykor pedig évek múlva, ahogy például a Halló Mindenség! esete bizonyítja. Megszületése után másfél évig pihent, mert nem láttuk eléggé, illetve nem találtuk hozzá az értelmezést. Mégis mi lett belőle! Napjainkban is tart a felfedezése, s ennek nyomán váratlan elképzelések kapcsolódnak be a próbákon, a koncerteken e darab eljátszásakor.”

 Grandpierre Attila, Kulter.hu, 2014


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek