Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

2015. október 26.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az A38-as hajón adott fergeteges koncert után, mely az év egyik legkiemelkedőbb zenei eseményének tekinthető, a 40 éves VHK Pécsen folytatja jubileumi turnéját.

Móresre tanítják a halált Pécsett: VHK

A Vágtázó Halottkémek a Pécsi Est Caféba várja rajongóit, hogy újabb szertartás közepette megajándékozza őket a világegyetem örök zenéivel. A legutóbbi alkalom programjához hasonlóan nyitányként ismét A Halál móresre tanítása című lemez dallamai csendülnek fel, utána pedig a többi albumról válogatott számok zuhognak a közönségre. A VHK vendége ezúttal, mint sejthető is, a Psycho Mutans lesz.


 Pécsi Est Café, Pécs, Rákóczi út 46.
2015. október 30-a, este 7 óra
Jegyár: elővételben 1800 forint, a helyszínen 2300 forint

Menetrend:

kapunyitás: 20:00
Psycho Mutans: 21:00
Vágtázó Halottkémek: 22:00

 

„A koncerthelyzet, a közönség hangulata szintén lényeges ebben az érzékelésben, a zene értelmezésében és voltaképp a zenénk éltető erejében, a hangulat megteremtésében. Sokszor ez pótolhatatlan. Így nemegyszer csak a koncertek tűzkeresztségében derül ki, mennyire életképes egy-egy szám. Olykor pedig évek múlva, ahogy például a Halló Mindenség! esete bizonyítja. Megszületése után másfél évig pihent, mert nem láttuk eléggé, illetve nem találtuk hozzá az értelmezést. Mégis mi lett belőle! Napjainkban is tart a felfedezése, s ennek nyomán váratlan elképzelések kapcsolódnak be a próbákon, a koncerteken e darab eljátszásakor.”

 Grandpierre Attila, Kulter.hu, 2014


 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek