MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd)

2013/09/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A zenekar október 2-án a belga Amatorski és a magyar Lynd társaságában adja elő újra az MR2 Akusztik koncert anyagát. Az első lemezt (Behind The Line) élőben előadó, 7 tagú zenekar szerdán utoljára lesz látható ebben a felállásban, így az A38-as koncert egyben az előző másfél év lezárásának is tekinthető.

MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd)

Az Amatorski a Come Home című mélyen személyes dallal lett nagyon népszerű (a szám Inne nagyszüleinek második világháború alatti levelezését dolgozza fel), olyannyira, hogy a zenekar szinte az összes fontos belga zenei elismerést bezsebelte, és idén tavasszal megjelent első, biztos folytatást ígérő TBC (azaz To Be Continued..., Folytatása következik) című nagylemeze. Finom, gyermekjátékokra, zenedobozokra emlékeztető, csilingelő hangzás, Eysermans megbabonázó hangja, egyszerűnek tűnő, de mégis magukkal ragadó, sokrétegű lo-fi popdalok – nem véletlen, hogy a keverést az a Darren Allison végezte, aki a hasonló hangvételű, finom kamarapopban utazó Belle & Sebastiannel vagy az Efterklanggal is együtt dolgozott. 

Az Amatorski mellé kiválóan illik az utóbbi idők egyik legjobban kitalált, legkoncepciózusabb hazai elektropop-projektje, a Horányi Júlia énekesnő (és díszlet/jelmeztervező) és Álmos Gergely zeneszerző (aki nem mellesleg igencsak elismert fiatal építész) közös produkciója, a mïus. A magát alapvetően elektro-akusztikus triphop-zenekarként meghatározó duó elegáns, átgondolt kompozíciói, sokféle stílusból és műfajból (köztük dzsesszből, r'n'b-ből, elektróból) építkező dalai, az énekesnő egyedi hangja, és természetesen a tagok szakmájából adódó, rendkívül tudatosan felépített vizuális világ a kortárs magyar könnyűzene egyik legkomolyabb produkciójává avatják a mïust.  A duó ezúttal 7 tagú zenekarrá bővülve adja elő a nagy sikerű MR2 Akusztik anyagát. 

 

Kiszner Linda énekes és dalszerző, az elmúlt 10 évben énekelt dzsesszformációkban, a capella énekegyüttesben (Da Cappella), rengeteg vokálmunkát tudhat maga mögött, frontembere volt a Re-g nevű zenekarnak, amelynek Nézz Rám című számát előszeretettel játsza többek között a Petőfi Rádió. 2008-as hosszabb bristoli tartózkodása óta saját szövegeket, dal kezdeményeket ír, amelyek kiteljesedéshez a megfelelő embereket hosszú évek alatt találta meg. A Re-g-ben ismerte meg Rembeczki Gábor (Hollywoodoo) basszusgitárost, akivel azóta is egy zenei nyelvet beszélnek. Wagner Zsolt dobossal kiegészülve 2011-ben alakult meg a Lynd nevű zenekar. Marton Péter gitáros 2012-ben csatlakozott a zenekarhoz, majd Lőrincz Tamás zenei producerrel vált kerek egésszé a formáció, mely modern, mégis a nosztalgikus átitatott, néhol melankolikus, sötétebb világú, dzsesszel fertőzött, trip-hoppal és dubsteppel fűszerezett, elektronikával megspékelt, akusztikus felállás.

Belépő: 1000 Ft

BÓNUSZ: mïus Live Act

2013. október 5, 20.30
Central Passage – Új Gödör Klub: 1061. Király utca 8.

Október 5-én a Central Passage-ban, a Stilblog Design Weekend-en már egy teljesen új mïus áll a közönség elé. A 4 tagú felállásban fellépő mïus Live Act már a zenekar második, éppen készülő albumába enged betekintést, az ismert dalok pedig újrahangszerelve kerülnek a közönség elé. Elektronikusabb hangzás, hangsúlyosabb ütemek, de a mïus-tól megszokott dallamvilág jellemzi a 2014-ben megjelenő anyagot.

A Design Hét keretében megrendezett eseményen kiemelt szerepet fog kapni a vetítés is.

INGYENES!


Képtár

  • MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd) kép 19757
  • MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd) kép 19759
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek