Év koncertje - szavazás

MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd)

2013. szeptember 30.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A zenekar október 2-án a belga Amatorski és a magyar Lynd társaságában adja elő újra az MR2 Akusztik koncert anyagát. Az első lemezt (Behind The Line) élőben előadó, 7 tagú zenekar szerdán utoljára lesz látható ebben a felállásban, így az A38-as koncert egyben az előző másfél év lezárásának is tekinthető.

MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd)

Az Amatorski a Come Home című mélyen személyes dallal lett nagyon népszerű (a szám Inne nagyszüleinek második világháború alatti levelezését dolgozza fel), olyannyira, hogy a zenekar szinte az összes fontos belga zenei elismerést bezsebelte, és idén tavasszal megjelent első, biztos folytatást ígérő TBC (azaz To Be Continued..., Folytatása következik) című nagylemeze. Finom, gyermekjátékokra, zenedobozokra emlékeztető, csilingelő hangzás, Eysermans megbabonázó hangja, egyszerűnek tűnő, de mégis magukkal ragadó, sokrétegű lo-fi popdalok – nem véletlen, hogy a keverést az a Darren Allison végezte, aki a hasonló hangvételű, finom kamarapopban utazó Belle & Sebastiannel vagy az Efterklanggal is együtt dolgozott. 

Az Amatorski mellé kiválóan illik az utóbbi idők egyik legjobban kitalált, legkoncepciózusabb hazai elektropop-projektje, a Horányi Júlia énekesnő (és díszlet/jelmeztervező) és Álmos Gergely zeneszerző (aki nem mellesleg igencsak elismert fiatal építész) közös produkciója, a mïus. A magát alapvetően elektro-akusztikus triphop-zenekarként meghatározó duó elegáns, átgondolt kompozíciói, sokféle stílusból és műfajból (köztük dzsesszből, r'n'b-ből, elektróból) építkező dalai, az énekesnő egyedi hangja, és természetesen a tagok szakmájából adódó, rendkívül tudatosan felépített vizuális világ a kortárs magyar könnyűzene egyik legkomolyabb produkciójává avatják a mïust.  A duó ezúttal 7 tagú zenekarrá bővülve adja elő a nagy sikerű MR2 Akusztik anyagát. 

 

Kiszner Linda énekes és dalszerző, az elmúlt 10 évben énekelt dzsesszformációkban, a capella énekegyüttesben (Da Cappella), rengeteg vokálmunkát tudhat maga mögött, frontembere volt a Re-g nevű zenekarnak, amelynek Nézz Rám című számát előszeretettel játsza többek között a Petőfi Rádió. 2008-as hosszabb bristoli tartózkodása óta saját szövegeket, dal kezdeményeket ír, amelyek kiteljesedéshez a megfelelő embereket hosszú évek alatt találta meg. A Re-g-ben ismerte meg Rembeczki Gábor (Hollywoodoo) basszusgitárost, akivel azóta is egy zenei nyelvet beszélnek. Wagner Zsolt dobossal kiegészülve 2011-ben alakult meg a Lynd nevű zenekar. Marton Péter gitáros 2012-ben csatlakozott a zenekarhoz, majd Lőrincz Tamás zenei producerrel vált kerek egésszé a formáció, mely modern, mégis a nosztalgikus átitatott, néhol melankolikus, sötétebb világú, dzsesszel fertőzött, trip-hoppal és dubsteppel fűszerezett, elektronikával megspékelt, akusztikus felállás.

Belépő: 1000 Ft

BÓNUSZ: mïus Live Act

2013. október 5, 20.30
Central Passage – Új Gödör Klub: 1061. Király utca 8.

Október 5-én a Central Passage-ban, a Stilblog Design Weekend-en már egy teljesen új mïus áll a közönség elé. A 4 tagú felállásban fellépő mïus Live Act már a zenekar második, éppen készülő albumába enged betekintést, az ismert dalok pedig újrahangszerelve kerülnek a közönség elé. Elektronikusabb hangzás, hangsúlyosabb ütemek, de a mïus-tól megszokott dallamvilág jellemzi a 2014-ben megjelenő anyagot.

A Design Hét keretében megrendezett eseményen kiemelt szerepet fog kapni a vetítés is.

INGYENES!


Képtár

  • MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd) kép 19757
  • MR2 Akusztik: mïus (+Amatorski, Lynd) kép 19759
 

 

Szólj hozzá!


Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek