Nagy megérkezés: Dés László szülinapi koncertje az Arénában

2013. november 05.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Nagy utazás című koncert egyfajta összegzése a zeneszerző és előadóművész pályájának. Az alkalom tökéletes: Dés László a koncert rendezésének időpontjában ünnepeli 60. születésnapját és zenei pályafutásának 40 éves jubileumát.

Nagy megérkezés: Dés László szülinapi koncertje az Arénában

Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Férfi és Nő – a sokféle zenei tehetséggel és kimeríthetetlen invenciókkal rendelkező zeneszerző és előadóművész, a most 60 éves Dés László személye köti össze ezeket, nevéhez számtalan népszerű dal, jazzformáció, színpadi és filmzene fűződik. Jazz-szerzeményeit, dalait, slágereit nap mint nap játsszák a rádiók, musicaljei bemutatásuk óta műsoron vannak itthon és külföldön egyaránt, egyedi szaxofonhangját nemcsak a jazzrajongók, hanem a pop- és rockzene kedvelői is évtizedek óta hallgatják és szeretik. Dalai, szaxofonjátéka, musicaljei, filmzenéi és kortársdarabjai több mint negyven szerzői lemezen és öt DVD-n hallhatóak, láthatóak. Dés a művészet legkülönbözőbb területein hozott létre maradandót, zeneszerzőként és előadóként egyaránt.

Mivel Dés munkássága elég szerteágazó, sok műfajú, ezért az Aréna-beli nagykoncerten a magyar zenei és színházi élet legkülönbözőbb területein alkotó és sikereket elért művészei vesznek részt. Nagyszerű művészek tolmácsolásában hallgathatja meg a közönség az örökzöld slágereket, a népszerű filmdalokat, a gyönyörű és izgalmas dzsessz melódiákat, a különleges alkalomra összeáll a Jazz+Az és a Férfi és Nő koncert szupercsapata.  Dés évek óta énekli nagy sikerrel saját dalait, de erre az alkalomra új dalokat is írt. A koncerten a szerzőn kívül fellép Geszti Péter, Behumi Dóra, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Fekete-Kovács Kornél, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Kulka János, Snétberger Ferenc és Horváth Kornél. A főszereplő a koncerten számos zenei meglepetésre készül, világszínvonalú zenei csemegék sora hangzik el, kivételes képességű muzsikusok interpretációjában.

7 dolog, mit feltétlenül tudnod kell Dés Lászlóról

  1. A Szerelem első vérig című zenés filmre egymillió kétszázezer ember váltott jegyet, a film címadó dala csaknem egy éven keresztül vezette a slágerlistákat, a Nagy utazás pedig évtizedek óta az egyik legsikeresebb magyar sláger.

  2. A mára legendássá vált Trió Stendhal zenekarnak a nyolcvanas években sikerült áttörnie a hosszú időn keresztül áttörhetetlennek látszó műfaji határokat, a zenekar koncertjei a legnépszerűbb pop-zenekarok hangulatát idézték, hazai és külföldi koncertkörútjait hatalmas siker kísérte.

  3. A Geszti Péterrel közösen létrehozott Jazz+Az zenekar az ezredforduló legsikeresebb pop zenekari formációja volt, amely nagyszerűen ötvözte az igényes pop-és a jazz zene stílusjegyeit, hangzásvilágát, a zenekarban a két műfaj legjobbjai játszottak együtt, több százezer eladott CD, teltházas vidéki koncertkörutak, egy hatalmas sikerrel megrendezett Kisstadionbeli koncert jelzi a zenekar néhány éves történetének legfontosabb állomásait. 2010-ben a Sziget 0. napján több tízezren hallgatták meg az erre az alkalomra ismét összeállt Jazz+Az koncertet.

  4. Az évek óta sikerrel játszott Férfi és Nő című előadás műfajteremtő a magyar színház világában. Dés László Bereményi Gézával írott dalait négy kiemelkedő tehetségű, népszer színművész – Udvaros Dorottya, Básti Juli, Cserhalmi György és Kulka János - adja elő, a kifejezetten a művészek karakterére írott dalokból összeálló előadásból teltházas sorozat volt a MÜPÁ-ban, a Nemzeti Színházban a Városmajori Szabadtéri Színpadon és számos vidéki városban.

  5. A Dzsungel könyve musical ebben az évadban ünnepli az 1000. előadást a Pesti Színházban, ami példa nélküli esemény a magyar színháztörténetben. Dés mindkét musicaljét – Valahol Európában, Dzsungel könyve - csaknem az összes magyarországi vidéki színház műsorára tűzte, az előadások száma számos városban rekordot döntött, az 1995-ös bemutató után Szegeden, a Szabadtéri Játékokon a Valahol Európában-t 2010-ben egy közönségszavazás eredményeképpen újra műsorra tűzték, a hat előadást összesen 24 ezer ember látta. A musicalek jelenleg is műsoron vannak az ország számos színházában, és a határon túl is sok városban szerepeltek a repertoárban.  2013 őszén pedig a helsinki Svéd Színházban mutatják be.

  6. Dés jazz lemezei a hetvenes évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, az általa életre hívott jazz-formációk – Dimenzió I-II. Trió Stendhal, Dés szeptett- teltházas koncertjei a hazai zenei élet kiemelkedően népszerű eseményei voltak.

  7. Számtalan hazai és nemzetközi szakmai díj és kitüntetés birtokosa. (Kossuth Díj, Liszt Ferenc Díj, Érdemes Művész, Szerzői Jogvédő Hivatal Díja, EMERTON Díj stb. Fiatalon a San Sebastiani, Dunkerque-i és Karlovy Vary jazz fesztiválokon elnyerte a legjobb szólista díját, és jazz zenekaraival koncertezett Európa és a világ számos országában, fellépéseit méltató kritikák kísérték mindenütt.  

 

 

             

         


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek