Négy kötelező és pár szívből ajánlott koncert az A38 műsorából

2023/01/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Federico Albanese, a Lalalar, a Weval és a Slum Village is Budapestre érkezik márciusban. És még sokan mások.

Fotó: Slum Village/FB

Nils Frahm, Hania Rani, Joep Beving és a Grandbrothers után Federico Albanese olasz zeneszerző, zongoraművész és zenei producer lép fel a Hajón. A hónap végén a Lalalar hozza pszichedelikus sötét elektronikával fűszerezett, török népzenei mintákkal átszőtt zenéjét egyenesen Isztambulból, akiket április első hetében Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója, a Weval követ. Végül felhőpuha beatekkel, okos szövegekkel és szétáradó lazasággal veszi be az A38 Hajó termét az amerikai Slum Village.

Federico Albanese/ 2023. március 2.

Amiért ajánljuk: kompozíciói légiesek és filmesek, ötvözik a klasszikus zenét, a popot és a pszichedeliát.

Lalalar/ 2023. március 24.

Amiért ajánljuk: a török trió a heves energiákat árasztó dalokat közel-keleti vonósokkal, hipnotikus basszus témákkal, erős gitár riffekkel és funk groove-okkal telíti meg, amit melankolikus ének dallamokkal és szarkasztikus szövegekkel fűszerez meg. Budapesti koncertjükre a szintén pszichedelikus témákból építkező német Spiral Drive kíséri el őket, akikkel jó eséllyel legközelebb már valamelyik nagyobb fesztivál headlinerei között találkozhatunk újra.

Weval/ 2023. április 7.

Amiért ajánljuk: Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója. Utaztató hangzás, ami az ambient, a synth-pop és a minimál műfajok elegyéből táplálkozik, és a funktól kezdve a trip-hopon át számos más elemmel is kiegészül.

Slum Village/ 2023. április 13.

Amiért ajánljuk: kevés banda mondhatja el magáról, hogy akkora nevek vendégeskedtek a lemezein, mint D’Angelo, Q-Tip, Busta Rhymes, Kanye West vagy ODB... Felhőpuha beatek, okos szövegek és szétáradó lazaság. A jazzy hip-hop történelem egyik legkultikusabb csapata csempész egy estényi Detroitot az A38 fedélzetére.

E négyes listán felül is több elsőrangú fellépő érkezik az A38-ra. Február 5-én a norvég Sturle Dagsland viszi kalandos, helyenként szürreális, de főleg varázslatos kirándulásra a közönséget. Március 5-én az egyik legelborultabb kanadai poszt-punk csapat, a Preoccupations (aka Viet-Cong) csap a húrok közé. A zenekar már többször járt Budapesten, most pedig szeptemberben megjelent, Arrangements c. disztópikus lemezükkel térnek vissza.  Március 13-án jön nemzedékének legtehetségesebb ausztrál gitárosa, a progresszív rock és djent határterületeit újragondoló Plini is. A könnyed stílusáról, kiváló dallamérzékéről és játékos megoldásairól ismert zenész ezúttal a lengyel Jakub Zytecki, valamint a félig brit, félig norvég Jack Gardiner & Owane társaságában veszi be a Hajó koncerttermét.

 

Federico Albanese, Lalalar, Weval, Slum Village, A38

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek