Év koncertje - szavazás

Négy premier a négyéves Orfeumban

2014. november 04.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Egyedülálló, elegáns, fülledt, XXI. századi és egyben századfordulós hangulat lengi körbe az egyetlen pesti mulatót, amely jövő héten ünnepli negyedik születésnapját. A mai stílusos-divatos irányzatok és a régi titokzatosság egyedülálló ötvözete ellenállhatatlan ízt ad a helynek, ahol újabb és újabb, különleges produkciók kelnek életre.

Négy premier a négyéves Orfeumban

Talán ezért is szerepel számos művész előszeretettel a félkör alakú pódiumon, vagy készít a helyre szabott, saját műsort. Tóth Gabi és Tóth Vera közös, havi rendszerességgel megrendezett popkoncertje csak itt látható; Farkas Gábor Gábriel jazz-, Gájer Bálint swing-, Weisz Viktor táncdalestje, Bebe, Giorgio és Gyurcsík Tibi mesterhármasa mellett pedig zenés színházi estek, valamint formabontó show-műsorok (A Nagy Gatsby Show, Josephine Baker Night, Puppet Show) kápráztatják el a nagyérdeműt. A partik szerelmeseire is igazi kényeztetés vár, hiszen mind a parketta- és talpkoptató Luxfunk Radio Funky Party, illetve Reggaeton vs. R’n’B & Salsa Dancers’ Night, mind az izgalmas lokálhangulatú, a modern diszkót a legmenőbb divattal párosító Black Tie Party garancia az exkluzív buliélményre.

Az Orfeum november 11-én lesz négyéves, ebből az alkalomból pedig négy premierrel kedveskedik vendégeinek.

Farkas Gábor Gábriel november 12-én a legnagyobb élő, amerikai jazzlegenda dalait csokorba foglaló, minden alkalommal más vendégművésszel előadott duettekkel fűszerezett Tony Bennett & Friends nevű koncerten tiszteleg példaképe előtt. Aztán november 13-án Veres Mónika NIKA, valamint hat kiváló táncos kíséretében az 1920/30-as évek revüvilágába, a „Fekete Gyöngy” korszakába, azaz a híres banántáncot is magában foglaló Josephine Baker Nightra invitál. A Group’n’Swing rengeteg új, magyar dallal tér vissza a november 14-ei SwingHeart-koncerten a kezdetekhez, hű maradva az örök swingzenéhez és közönségéhez. Végül pedig a legaktuálisabb r&b-, hip-hop- és newpop-slágereket élőben, Luxfunk-módra mixelt, trendi show-műsorral felvezetett Glamorous Night mutatkozik be november 15-én.

 


 

2014.11.12. 21.00

Tony Bennett & Friends – Farkas Gábor Gabriel

A legnagyobb élő, amerikai jazzlegenda, a 17-szeres Grammy-díjas Tony Bennett ma is vezeti az eladási listákat az USA-ban. Duettalbumain népszerű világsztárokkal énekel, pl. Lady Gaga-val. Farkas Gábor Gábriel legújabb műsorával ezúttal példaképe, Tony Bennett előtt adózik. Életükben érdekes párhuzam, hogy az előadó-művészet mellett a képzőművészetben is jeleskednek. Ezen az estén egy különleges galériába kalauzol bennünket az Orfeum állandó sztárja: Tony Bennett életművéből készített számunkra egy gazdag kiállítást. A megszokott trió: Csák Péter (zongora), Farkas Péter Bubu (jazz-basszusgitár) és Földesi Attila (dobok), most kvartetté bővül Szeverényi Mátyás jazzgitáros belépésével. Frank Sinatra kedvenc énekese három duettalbumon a könnyű- és komolyzene kiválóságaival (Christina Aguilera, Andrea Bocelli, Michael Bublé, Mariah Carey, Céline Dion, Gloria Estefan, Aretha Franklin, Elton John, Diana Krall, John Legend, George Michael, Sting, Barbra Streisand, Amy Winehouse, Stevie Wonder stb.) rögzített kisebb-nagyobb csodákat. A Lady Gaga-val közös felvételeit csokorba gyűjtő Cheek to Cheek a több mint 6 évtizede a pályán lévő élő legenda 57. stúdióalbuma. A havonta megrendezésre kerülő koncertek meglepetéseket is tartogatnak. Gábriel minden alkalommal más és más, különlegesebbnél különlegesebb duettpartnert invitál, hogy a különböző zenei, előadói műfajok képviselőit is bevonja az általa oly fantasztikusan képviselt, klasszikus jazzvilágába.

 


2014.11.13.21.00                                                                                                                                                         

Josephine Baker Night

 

Veres Mónika NIKA és Farkas Gábor Gábriel, valamint hat kiváló táncos az 1920/30-as évek revüvilágába, a „Fekete Gyöngy” korszakába invitálnak. A Josephine Baker Night igazán szórakoztató show, a dalok, a jól megkomponált táncok és látványos jelmezek a múltba utaztatnak. A híres banánszoknya mellett a tollas fejdíszek, a korszakra jellemző fekete és piros fűzők, az aranyszínben pompázó, csillogó ruhák mind-mind egy olyan kort tárnak elénk, amelyben a dekadencia és a cigarettafüstös erotika voltak a meghatározó fogalmak. Ma már cigarettafüst nélkül, rendhagyó módon, XXI. századi frissességgel hozzuk el ezt a világot az egyetlen pesti mulatóba.


 

2014.11.14.21.00                                                                                                                                                         

SwingHeart – Group’n’Swing

A Group’n’Swing rengeteg új dallal tér vissza a kezdetekhez, hű maradva az örök swingzenéhez és közönségükhöz. Négy évvel ezelőtt, az Orfeum megnyitásával egy időben nyert teret és vált egyre népszerűbbé a swing- és boogie-stílust kiválóan képviselő Group’n’Swing együttes. Túl egy sikeres Eurovíziós szereplésen, jó néhány, nagy koncerten, két lemezen és rengeteg új dalon (Botrány, Retikül stb.), visszatérnek a kezdetekhez, hogy hűséges közönségüknek és a swing kedvelőinek bemutassák legújabb, SwingHeart című műsorukat. Összetéveszthetetlen hangok, lendületes tánczene, felhőtlen vidámság…

A zenekar

Ének: Gájer Bálint, Mihályi Réka

Trombita, vokál: Csík Tibor, Nyikes Krisztián

Tenor szaxofon, vokál: Bakó István

Harsona, bariton szaxofon, vokál: Almási Attila

Zongora, vokál: Lőrincz Ádám

Gitár: Gyalog Zoltán

Nagybőgő: Molnár Péter

Dobok: Péntek Tibor


Képtár

  • Négy premier a négyéves Orfeumban kép 37607
 

 

Szólj hozzá!


Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A nagy örömködésben lelőtték az énekest

Valójában nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a sztorin, amit a 444.hu talált, de legyünk inkább együttérzők, hiszen zenészről van szó...

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek