Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

2024/02/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.

Már hagyomány: David Bowie-emlékestet rendeznek az A38-on

David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

A mostani koncert annak a sorozatnak a hetedik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon, Mick Jagger, Brian Eno és Bob Dylan után az est címe Bowie and Friends - vol. 7: Marc Bolan lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás brit zenekar, a T. Rex frontembere közötti baráti viszony köré épül. A két, akkor még ismeretlen fitatal zenész 1964-ben találkozott. Egy reggel behívták őket menedzserük, Les Conn Denmark Street-i irodájába, és ahelyett, hogy lemezek eladásával tényleges pénzt szereztek volna nekik, megkérték, hogy fessék át az irodáját... Bowie 1972-ben dalt is írt Bolanről "Lady Stardust" címmel. 1977-ben, Bolan halála előtt nem sokkal közös TV-showban szerepeltek. A Sky Arts "Városi mítoszok" című sorozat eme epizódja a két tinédzser zenész, Davie Jones (a későbbi Bowie) és Mark Feld (aki később Bolan lett) fent emlegetett első találkozását meséli el.

Az idei fellépők közül ketten - Márton András (KFT) és Poniklo Imre (Amber Smith) - az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Március 20-án az A38-on színpadra lép továbbá Robert James Robson, Bognár Zoltán, Martinkó Tamás (Lidérc, Németh Róbert zenekara), Michael Zwecker (Poster Boy), Bakó Balázs (Bits), Székely Márton (Superunknowns), Iliás Ádám (Turn Signals), Szénás-Máthé Nándor (Filc), Kelemen Angelika (Kelemen Angelika Jazz Quartet), Vikukel Dániel és Marosi Z. András.
   

David Bowie-emlékest, A38, MArc Bolan, T.Rex

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek