Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

2022/09/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az első lemeztől az utolsóig bejárják az eddigi munkásságunkat, új dallal is készülnek és sosem vagy ritkán hallott hangszerelésben is megszólaltatják dalaikat október 5-én, a Müpában.

 Nosztalgiázás helyett izgalmas utazás: Góbé 15 a Müpában

A Góbé tagjai mélyen ismerik az autentikus népzenét, dalaikban mindig megpróbálják a feldolgozott, eredeti anyaghoz zeneileg legközelebb álló könnyűzenei stílussal összeházasítani azt. Így adódik, hogy a számokban a reggae-től kezdve a jazz és a rock különböző válfajain át a disco-ig sok minden előfordul, mindez sokszor még egy kis klasszikus zenei felhanggal vegyítve. A zenekar 15 év alatt több tagváltáson is átesett, amitől változott a hangszerelés és egy kicsit a zenei koncepció is, az alapvető cél azonban megmaradt: létrehozni egy sokak által fogyasztható, de igényes, közvetlenül népzenei alapokból táplálkozó könnyűzenét.

A zenekar az elmúlt másfél évtized során nagy utat járt be a Bartók-konzis megalakulástól: a zenekar első komoly sikerét 2011-ben, a Talentométer győzelemmel érte el, kiadtak négy világzenei nagylemezt, túlvannak több tagcserén, körbeturnézták Európát, a 2021-ben megjelent Bartók 44 duó duplalemezzel Fonogram-díjat kaptak, év elején pedig megjelentették Élem című új nagylemezüket is, amellyel Észtországtól, Franciaországig táncoltatták meg a közönséget.

A jubileumi koncert ezen a karrierúton vezet végig, azonban a nosztalgia helyett sok izgalmas, eddig nem hallott hangszerelés és felállás fog megszólalni a Müpában. Vendégük lesz Herczku Ágnes, Busa Pista, Porteleki László, Szokolay Dongó Balázs, Sárkány Bertalan, Kayamar (Magyaróvári Viktor), Vizeli Bálint (Góbé FolkSide), Timár András (Góbé FolkSide) és az Anima Musicae Kamarazenekar oktettje, valamint fúvós közreműködők is.

 

 

Góbé, világzene, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek