Pályafutása összes zenekarával születésnapozik a Szájbergyerek

2016. február 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Kerek évfordulót ünnepel, 50 éves lesz a magyar zenei élet egyik legizgalmasabb és legszínesebb egyénisége, a Kistehén képzőművészként és íróként is aktív frontembere, Kollár-Klemencz László. Az énekes-dalszerző ennek örömére, március 18-ra élete összes zenekarát elhívta zenélni az A38 Hajóra.

Pályafutása összes zenekarával születésnapozik a Szájbergyerek

"Semmiképpen sem szerettem volna, ha valamiféle "Kollár 50" bélyeget nyomunk erre a koncertre, de annak örülök, hogy a Kistehén zenekarral és néhány korábbi zenészbarátommal, valamint a közönségünk bevonásával élhetem meg ezt a kerek évfordulót!" – meséli a monstre estéről a Kistehén mellett az irodalmat a dalokkal keresztező Rájátszásból és a kávéházi cigányzenét modern kontextusba helyező Budapest Bárból is ismerős Kollár-Klemencz László.

A zenészt annak idején a 2002-es Sziget kistehenes reklámfilmjével, majd a Kistehén zenekar Szájbergyerek című slágerével ismerte meg a szélesebb közönség. Kollár-Klemencz és zenekara azóta számos új lemezt és több, a rádiókból is ismerős dalt is (Szerelmes vagyok minden nőbe, Elviszi a szél, Virágok a réten, Jó csávó a Markó, Ezt is elviszem magammal) készített, melyekkel több – humoros, melankolikus, és költői – arcát is megmutatta. A zenekar legutóbbi albuma, a Szomjas nők 2014-ben jelent meg – jelenleg új Kistehén- és Kollár-Klemencz-lemez is készül.

Az A38 színpadán ott áll majd Kollár-Klemencz első zenekara, a Boann a ma már a Quimby-ből ismerős Kárpáti Dódival és Geredesits Ferenccel, Faszival. Az Andersen Kárpátival, Kratzl Gáborral és Kiss Attilával, valamint a zenekar néhai frontemberét, David Bornsteint helyettesítő ex-HS7-frontemberrel, Szűcs Krisztiánnal. Színpadra lép Kollár-Klemencz szólóprojektje Másik Jánossal és a kolindás Lantos Ivánnal, de ott lesz a koncerten Valkó Béla, Ónódi László, Bacsa Gyula, Grecsó Krisztián, és az annak idején a Kistehén Tánczenekarban zenélő Budapest Bár-vezető Farkas Róbert is, valamint a Belga, mely a Vágjál hátba című Kistehén-örökbecsűt adja elő majd, és ezután kezdődik a Kistehén koncert.

A Kistehén Extra című maratoni koncert március 18-án

19.45-kor kezdődik és két és fél órán át tart majd.

Jegyárak: 1.600 Ft elővételben március 17-ig, utána 2.000 Ft

A csatolt fotókat Mihályi Erika készítette.


Képtár

  • Pályafutása összes zenekarával születésnapozik a Szájbergyerek kép 49108
 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek