Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

2020/07/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az igazság az, hogy P.Box, vagy hosszabban: Pandora's Box-ügyben kissé elveszítettük a fonalat, ezért a Wikipédiához fordultunk segítségért.

 Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

Csak a sztori legelejét meg a végét mondjuk el.

A legelső P.Boxot két ex-P. Mobil-tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapította 1980-ban. Csatlakozott hozzájuk Varga Miklós énekes, Szabó István dobos, Sáfár József basszusgitáros.1982-ben Varga Miklós elhagyta az együttest és helyére Vikidál Gyula került. Ez a felállás 1986-ban bomlott fel.

Cserháti Debrecenben 2001-ben újjáalakította a zenekart, de sajnos 2005-ben elhunyt, egy további év múlva a P.Box ismét feloszlott.

2009 augusztusában a debreceni P. Box tagjai visszatértek, azonban a két budapesti alapító tag, Sáfár és Szabó is bejelentették, hogy újra megalakítják a Pandora's Boxot. 2011-ben a két P.Box közötti névhasználati vitát bírósági ítélet zárta le: Sáfár József formációja ős-Pandora's Box néven kell megkülönböztesse magát.

2020 májusában azonban a  debreceni  P.Box tagjai szétszóródtak különböző zenekarokban, Szabó Krisztián, Kovács Tamás, Sándor József és Ferenczi Tibor pedig egy új énekessel, Asztalos Attilával új zenekart alapított MoneyRoll néven.

A névválasztásról az írják:

"Elképzelt riport az összecsavart dollárkötegről, a modern rockzenéről, öt fiúról és az útkereséséről Mi is az a MoneyRoll? A westernek világát idéző, rollniba tekert, gumikarikával átfogott kék-, vagy zöldhasú bankóköteg, általában a jó öreg dollár...", és azt is mondják, hogy nem akarnak világot megváltani, nem akarnak Moneyroll-milliomosokká lenni, ehelyett a zeneértő- és szerető közönség, valamint a maguk szórakoztatására zenélni. 

S itt érkeztünk meg a mostani mondanivalónkhoz... :)

Új dallal mutatkozik be a MoneyRoll. Ez is bizonyítja, hogy a zenekar a kezdeti lépések után sem volt tétlen, a RockSpa Stúdióban Sándor József, Ferenczi Tibor, Szabó Krisztián, illetve Kovács Tamás zenéjével Asztalos Attila szövegével elkészült első szerzeményük:

 

S hogy miként vélekednek a  zenészek a múltról, a jelenről – és a jövőről?

"Nagyon örülök, hogy végső soron együtt maradtunk a srácokkal és Paszti elvállalta a frontemberi teendőket. A sok eső után most már remélem kisüt a nap. Krisszel a saját zenekaromban is együtt nyomjuk, ott énekelek és gitározok, de az egy bluesosabb stílus. A MoneyRollban kiélhetem a másik énemet a doboknál!" – tette hozzá
Kovács Tamás "Tomi".

"Végül is visszakeveredtem a P.Box után a többiekhez, sosem a velük zenéléssel volt bajom, az mindig jó volt. Fontos, hogy új dolgokat csináljunk, visszajöjjön a kreativitás, a többi úgyis a közönségen múlik. Ismét örömet jelent próbálni, zenét írni és koncertekre készülni. Remélem a MoneyRoll mindvégig olyan marad, amilyennek indult. Közben Tomi  zenekarába is elszegődtem, így vele most már két zenekarban is együtt játsszunk, bár a stílusuk jól elhatárolható. Egyébként 2010-ben vendégeskedtem a Project lemezén 2 dalban és egy koncerten, Pasztit már akkor remek frontembernek találtam, jó hogy jött!" – mondta Szabó Krisztián "Krisz".

Akkor süssön a nap az új bandára ezerrel! :)

 

 

P.Box, MoneyRoll, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek