Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

2020/07/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az igazság az, hogy P.Box, vagy hosszabban: Pandora's Box-ügyben kissé elveszítettük a fonalat, ezért a Wikipédiához fordultunk segítségért.

 Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

Csak a sztori legelejét meg a végét mondjuk el.

A legelső P.Boxot két ex-P. Mobil-tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapította 1980-ban. Csatlakozott hozzájuk Varga Miklós énekes, Szabó István dobos, Sáfár József basszusgitáros.1982-ben Varga Miklós elhagyta az együttest és helyére Vikidál Gyula került. Ez a felállás 1986-ban bomlott fel.

Cserháti Debrecenben 2001-ben újjáalakította a zenekart, de sajnos 2005-ben elhunyt, egy további év múlva a P.Box ismét feloszlott.

2009 augusztusában a debreceni P. Box tagjai visszatértek, azonban a két budapesti alapító tag, Sáfár és Szabó is bejelentették, hogy újra megalakítják a Pandora's Boxot. 2011-ben a két P.Box közötti névhasználati vitát bírósági ítélet zárta le: Sáfár József formációja ős-Pandora's Box néven kell megkülönböztesse magát.

2020 májusában azonban a  debreceni  P.Box tagjai szétszóródtak különböző zenekarokban, Szabó Krisztián, Kovács Tamás, Sándor József és Ferenczi Tibor pedig egy új énekessel, Asztalos Attilával új zenekart alapított MoneyRoll néven.

A névválasztásról az írják:

"Elképzelt riport az összecsavart dollárkötegről, a modern rockzenéről, öt fiúról és az útkereséséről Mi is az a MoneyRoll? A westernek világát idéző, rollniba tekert, gumikarikával átfogott kék-, vagy zöldhasú bankóköteg, általában a jó öreg dollár...", és azt is mondják, hogy nem akarnak világot megváltani, nem akarnak Moneyroll-milliomosokká lenni, ehelyett a zeneértő- és szerető közönség, valamint a maguk szórakoztatására zenélni. 

S itt érkeztünk meg a mostani mondanivalónkhoz... :)

Új dallal mutatkozik be a MoneyRoll. Ez is bizonyítja, hogy a zenekar a kezdeti lépések után sem volt tétlen, a RockSpa Stúdióban Sándor József, Ferenczi Tibor, Szabó Krisztián, illetve Kovács Tamás zenéjével Asztalos Attila szövegével elkészült első szerzeményük:

 

S hogy miként vélekednek a  zenészek a múltról, a jelenről – és a jövőről?

"Nagyon örülök, hogy végső soron együtt maradtunk a srácokkal és Paszti elvállalta a frontemberi teendőket. A sok eső után most már remélem kisüt a nap. Krisszel a saját zenekaromban is együtt nyomjuk, ott énekelek és gitározok, de az egy bluesosabb stílus. A MoneyRollban kiélhetem a másik énemet a doboknál!" – tette hozzá
Kovács Tamás "Tomi".

"Végül is visszakeveredtem a P.Box után a többiekhez, sosem a velük zenéléssel volt bajom, az mindig jó volt. Fontos, hogy új dolgokat csináljunk, visszajöjjön a kreativitás, a többi úgyis a közönségen múlik. Ismét örömet jelent próbálni, zenét írni és koncertekre készülni. Remélem a MoneyRoll mindvégig olyan marad, amilyennek indult. Közben Tomi  zenekarába is elszegődtem, így vele most már két zenekarban is együtt játsszunk, bár a stílusuk jól elhatárolható. Egyébként 2010-ben vendégeskedtem a Project lemezén 2 dalban és egy koncerten, Pasztit már akkor remek frontembernek találtam, jó hogy jött!" – mondta Szabó Krisztián "Krisz".

Akkor süssön a nap az új bandára ezerrel! :)

 

 

P.Box, MoneyRoll, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palau Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek