PASO 15 a Belfeszten

2018/05/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Fennállásának 15. évét ünnepli a budapesti Pannonia Allstras Ska Orchesra. Az együttes eleddig több mint 20 országban hozzávetőlegesen 1000 koncertet adott. Az egyik ezerpluszos koncert éppen a Belfeszten lesz, ahol nagyszabású műsorral idézik fel az elmúlt 15 év legjobb dalait.

PASO 15 a Belfeszten

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003 tavaszán alakult, és az olyan fővárosi, már nem létező klubokból, mint a Kultiplex és a Vörös Lyuk indulva rohamtempóban hódították meg a ska-ra nyitott közönséget. Alakulásuk után 5 évvel már a Sziget nagyszínpadán zenéltek, és ezen kívül is egy rakás emlékezetes koncertet élhettek át: felléptek például a holland Lowlands, a szerb Exit, a spanyol Iboga, a horvát Skaville és a német This Is Ska fesztiválon.

Eddig 5 stúdiólemezt, összesen pedig 12 kiadványt dobtak piacra. Nem beszélve a külföldi megjelenésekről: az amerikai Megalith Records négy nagylemezüket terjesztette az Usában, kettőt Európában, a német Rocking Records pedig a Ghost Train albumukat adta ki bakeliten. Emellett megszámlálhatatlanul sok nemzetközi válogatáslemezre került rá a PASO 1-1 dala.

A zenekarnak az is megadatott, hogy a ska színtér legnagyobb sztárjaival zenéljen együtt, ilyen Victor Rice, Dr. Ring-Ding, a The Skatalites, a Toasters és a New York Ska-Jazz Essemble. Fennállásuk 15 éve alatt számtalan emlékezetes pillanatot okoztak maguknak és a rajongóiknak egyaránt. Átdolgozták a Star Wars és a Trónok harca filmzenéjét, mi több, mindkettőhöz zseniális videót is forgattak, az I. Magyar Klipszemle fődíját megnyerték a Részeg klipjével, forgattak New Yorkban, Kingstonban és Barcelonában. Az egyik Akvárium Klubos koncertjükön lemérték, hogy a zenekar örökmozgó énekese, KRSa hányat lép a buli alatt, és a 8200-as szám jött ki. Népszerűségüket mi sem jelzi jobban, hogy egy debreceni általános iskolában egy tanéven át a zenéjükre csengettek ki. A PASO legnagyobb érdeme mégis az, hogy Magyarországon széles körben ismertette meg a ska zenét, és tette népszerűvé.

A mozgalmas 15 év megünnepléséhez pedig kézenfekvő egy nagyszabású ingyenes koncert. A Pannonia Allstars Ska Orchestra a Belfeszten belül ünnepel, ráadásul sok vendéggel. Színpadra lép velük Sena, Koszi Janka, Kiss Erzsi és Céanne. Itt debütál majd az új dobosuk is. Mindez május 27-én történik, és hogy egyáltalán ne unatkozzanak a fiúk aznap, délelőtt még egy gyerekkoncertet is letolnak a Müpában.

 

Megérkezett a BelFeszt teljes programja

 

Elhagyja az országot és a zenekart a PASO egyik alapítótagja



 

 

Szólj hozzá!


 A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad...

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.
Új koncertek