Pission mossible: Com Truise a Hajón!

2016/01/25  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Mostanában mindent elsöpör a "vissza a jövőbe" fíling, a Back to the Future és a Star Wars hájpban újra dübörög a nyolcvanas évek. És ennek a modernizált retróéletérzésnek nincs nagyobb tolmácsolója a Com Truise művésznéven alkotó grafikus-producer-DJ-nél, Seth Haleynél. Com Truise nem csak először érkezik Magyarországra, de rég várt új lemezét is bemutatja az A38 Hajón.

Pission mossible: Com Truise a Hajón!

Zseniálisan kitalált, remodernizált pop art grafikáival, címadásaival (VHS Sex, 84' Dreamin, Video Arkade) tudatosan és játékosan idézi a nyolcvanas éveket. Ugyanakkor Com Truise jóval több, mint egy egyszerű nosztalgia-trendlovag. Nagyon eredeti és alkotó módon nyúl a klasszikus szntetizátorok beépített hangzásaihoz, gyönyörű ívű lemezeket és szetteket rak össze, gazdag és sokrétegű instrumentális számokat ír. És amiről igazán híres lett: egyedi hangképei és hangzásvilága a remixekben teljesednek ki igazán. Nem véletlen, hogy az elmúlt öt évben elképesztő mennyiségű remixet készített a Foster The People-től és Sky Ferreirától Charli XCX-en és a Maroon 5-on át a Daft Punkig, Neon Indianig vagy a már említett Tychóig.

Emellett producere volt az A38-on tavaly fellépett Little Boots visszatérő EP-jének, a Business Pleasuresnek. Com Truise jelenleg rég várt új albumán dolgozik, amit az év végére ígér - a januári budapesti fellépésen azt az egyelőre cím nélküli albumot mutatja be.

 


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek